Bröderna Fluff 3 år!

Idag för tre år sedan kom tre små kattrackare till världen, Figaro, Bullen och Findus. Den sista som var den allra minsta flyttade till Uppsala där han har det toppen hos min moster. De andra två blev vi inte av med, fast vi faktiskt försökte haha!
Figaro går till vardags under namnet Figge. När man ropar kan det också bli till Figgeliten. En gång sa pappa fel och kallade honom för Nyllet. Vet inte hur det blev så men det var fruktansvärt roligt. Stundtals kallas han för Tjuven.
När Figge var liten var han helvild. Han slogs som tusan med de andra och stal en hel del mat. En gång tog han ett skinkpaket och sprang iväg med det under en fåtölj.
Nu är Figge tjock, klumpig och ängslig. Han blir rädd för vad som helst men när det gäller så spöar han lätt skiten ur Bullen. 
En dag när jag kom hem mellan två jobb haltade Figge som bara den. Jag ringde pappa som åkte till veterinären på kvällen och det visade sig att benet var helt krossat. Vi vet inte vad som har hänt. Nu har han en metallplatta inopererad och snart ska han på återbesök för att se om de ska plocka ut den. 
Figge tigger mat genom att blinka med sina stora Bambi-ögon och stryka sig mot ens ben.

Bullen är min favorit. Men det säger jag aldrig så Figge hör.
Bullen är mjuk och fin och gul och go. Han gillar att kramas och brottas. Varje morgon äter han och jag frukost ihop och sedan slåss vi litegrann. Bullen kan man också kalla för Bullsi-Gullsi, Bulgur eller Bullemi(n).
När Bullen var liten skrek han mest av alla. Det gör han faktiskt fortfarande. Han svarar när man säger hej och varje dag mellan tre och fem får han ett infall när han bara gapar och vill ha uppmärksamhet oavsett om han fått mat innan eller inte.
Bullen tycker inte om när man går hemifrån, han följer efter och jamar olyckligt så det skär i hjärtat på en. När man går till Statoil (som ligger jättenära) sitter han vid vägen och väntar när man kommer tillbaka. Då blir han glad och hälsar genom att stångas. En gång gav han mig en fläskläpp. 
Bullen gillar att bitas men det är bara små kärleksbett. Han tar ett stadigt tag i ens hand eller kind och spinner nöjt. Bullen tigger mat genom att sätta klorna i låret på en, skaka och jama i högan sky.

Findus är rolig och gillar att klättra. Jättehögt. Han har varit hos veterinären alldeles för många gånger för sin lilla ålder och en gång var det för att han föll sju meter från ett träd. Han tycker också om att vara ute och få viktiga saker gjorda. Som att hoppa i lövhögar och hjälpa sin matte att gräva i rabatten. Han tycker att hans husse är jättebra för han är två meter lång så på hans axel är man jättehögt uppe och man kan komma till platser som är ännu högre.

Skriv en kommentar