Veckans Veggie - "Bacon"
Den mesta sortens kött klarar jag mig finfint utan och saknar det inte. Det är bara att laga andra maträtter! Men bacon (som är fruktansvärt gott) är ju sällan en huvudingrediens utan snarare ett tillbehör som jag har haft svårt att hitta ett alternativ för. Något som är krispigt, salt med rökig smak.. Svårt värre!
Skeptiskt smög jag fram till frysdisken på Coop för några veckor sedan och stirrade ut paketet med Veggiebacon i hopp om att det skulle avslöja sig själv hur det var i smaken. Dessvärre lyckades inte detta och jag blev helt enkelt tvungen att köpa det.
Eldprovet fick bli en pasta carbonara där jag verkligen har saknat den salta smaken (att bara salta är ingen hit, jag har prövat). "Baconbitarna" stektes länge tills de blev hårda små kuber (För det ser inte det minsta ut som bacon, mer som skinktärningar) och applicerades därefter på den pepprade pastan med äggula.
Domen löd: Helt ok.
Ibland (på tiden när jag åt kött) stekte pappa skinka istället för bacon vilket var till min besvikelse för det var inte alls lika gott. Det här blev ungefär samma. Smaken är det inget fel på men att kalla det för bacon är löjligt. Men till nästa gång kom jag på en genialisk idé och tinade först bitarna i micron och skar dem sedan på hälften så de blev tunnare innan jag stekte dem. Förbättringen var mödan värd!
Eldprovet fick bli en pasta carbonara där jag verkligen har saknat den salta smaken (att bara salta är ingen hit, jag har prövat). "Baconbitarna" stektes länge tills de blev hårda små kuber (För det ser inte det minsta ut som bacon, mer som skinktärningar) och applicerades därefter på den pepprade pastan med äggula.
Domen löd: Helt ok.
Ibland (på tiden när jag åt kött) stekte pappa skinka istället för bacon vilket var till min besvikelse för det var inte alls lika gott. Det här blev ungefär samma. Smaken är det inget fel på men att kalla det för bacon är löjligt. Men till nästa gång kom jag på en genialisk idé och tinade först bitarna i micron och skar dem sedan på hälften så de blev tunnare innan jag stekte dem. Förbättringen var mödan värd!
Alltså; Prova gärna Veggiebacon som en salt-rökig smaksättare i maten, men förvänta dig inte att det är bacon och mitt tips är att skära dem tunnare. Nu tycker jag att det är riktigt gott!
