Vilse

Ni vet att man säger att om man rider vilse i skogen så är det bara att låta hästen välja vägen för den hittar hem?
Inget att rekommendera om man rider Pippi. Hennes lokalsinne är verkligen värdelöst. Många hästar ökar ju takten på hemvägen eftersom de vet att det är just hem de är på väg mot då. Något sånt lägger inte Pippi märke till.
Idag efter att ha ridit på ett fält skulle jag skritta av på "rundan"; en grusväg på en knapp kilometer som går nästan i en cirkel. När vi har kommit ca 3/4 så kan man inte se stallet så det är väl kanske inte fullständigt uppenbart att man är nära då, men hela resten av rundan ser man det klart och tydligt. Då ville Pippi ut i skogen istället. Hon var bergsäker på att det var den vägen som vi borde ta. Jag kunde varken vända eller ta till vänster, höger ut i skogen skulle hon.
Till slut fick mamma ta tag i tygeln och leda henne några steg, för då går hon nästan vart man än ber henne om. Så fort vi fått igång henne manade jag på till trav för då försöker hon aldrig vända.
När vi kom runt hörnet och hon kunde se stallet blev hon jätteglad och gnäggade efter Ragna som stod där borta och väntade.
Med andra ord: Lita inte på Pippi om du kommer vilse
Virrpannan

Skriv en kommentar