Barfota

Nu har tiden på året kommit då Pikachu (och jag) får sin välförtjänta vila efter höstens slit och för att undvika att vi går varandra på nerverna.
Under en sån här vila har Pikachu inget behov av skor tyckte vi så vi åkte helt enkelt iväg och fick dem avplockade. Nu tassar hon mjukt fram och är naturlig som få, shit vilken horsemanship!
På grund av hur hennes hovar är formade (och framför allt för att hon är så dålig i magen nu att hennes bädd blir blöt fort) har hon ganska lätt för att få strålröta vilket ju är riktigt förjävligt kan jag tänka mig. Ett sätt att förebygga strålröta, förutom att mocka men vem orkar det liksom, är att låta strålen komma i kontakt med marken så mycket som möjligt. Stålen är faktiskt en sorts trampdyna och om den inte används som den ska och inte får stimulans så blir den skör kan man säga. Precis som att våra fötter blir härdade om vi går mycket barfota. Skor gör ju självklart att hoven höjs en aning från marken och strålen hamnar då ännu högre upp.
Därför har vi valt att låta Pikachu gå barfota under den tiden som hon ändå inte ska ridas. Egentligen hade hon kanske kunnat gå barfota vid ridning också men hennes hovar är inte tillräckligt tåliga för grusväg och då hade vi fått slopa uteritterna.
 

Skriv en kommentar