Utomhusridning

Idag blev det ett pass i paddocken och det var verkligen härligt och uppfriskande. Lite kallt till en början men man rider ju sig varm.
Paddocken är verkligen jättebra att rida i nu! Det finns några stora vattenpölar som är kvar sedan regnet men det är inget fel i att rida i dem. De är ju inte djupa och inte alls sörjiga. Där det inte är vatten är underlaget riktigt bra. Sanden är fuktig men inte djup och kladdig.
Visst finns det dåliga underlag, men det allra sämsta är att rida på samma varje dag. Så paddocken är väldigt bra eftersom den i sig är varierad men också ett alternativ till manegen.
   
Pippi var pigg och lite busig. Sådär som de kan bli när det är lite kallt ute.
Hon kändes fräsch och trevlig och galoppfattningarna blev riktigt bra. Ibland blev hon sur, framför allt i galoppfattningarna även om de i sig blev bra. Hon var ju så i höstas när hon blev trött också. Men då var det nästan omöjligt att faktiskt få galopp och det är det verkligen inte nu.
Jag ska försöka vara lite extra observant på det här och se hur hon reagerar i olika situationer. Hon har nog inte ont någonstans, det borde ha visat sig på senaste kiropraktorbehandlingen.
Kan mycket väl vara så att det sitter i huvudet. När hon skulle testa mig i våras kunde det gå väldigt fort och hon drog ner huvudet och rusade ibland. Sedan kom vi liksom över det och hade det riktigt trevligt ihop. Men kanske börjar hon testa mig lite igen men med en annan taktik nu? Vi får väl se.
Fokuset ligger på framåtbjudning och det kan säkert hjälpa oss genom det här.

Skriv en kommentar