Veckans Veggie - kokospanerad quorn med nudelsallad

Jag såg två ganska goda recept i Coops mattidning " Mer Smak", tog bort de mindre goda delarna och slog ihop recepten till ett fantastiskt sådant. Det är något som jag tycker är väldigt roligt, jag hittar lite delar i olika recept som verkar gott och kombinerar det sedan med något jag hittat någon annanstans som jag tror skulle passa i smak. Det här var en fullträff kan jag ju bara säga.
Jag börjar med att berätta att jag egentligen inte gillar quorn. Jag tycker att det är skitäckligt faktiskt. Men kokosen lyfte denna märkliga svampsammansättning flera snäpp. Trots kokosens magi funderar jag på om man kan göra samma sak med någon slags hemmagjord falafel. Det återstå att se till en annan gång.
För 2 personer
3-4 quornfiléer
en nypa salt
½ dl vetemjöl
1 ägg (gör du för 4 personer behöver du fortfarande bara 1 ägg)
1½ dl kokosflingor
1 ½ msk neutral olja (funkar med oliv)
Salladen
150-200 g risnudlar
1 dl salta jordnötter
1 ½ dl hackade sockerärtor
1 dl hackade rädisor
Valfri salladsmix efter behag
Dressing
½ dl mango chutney
1 msk hackad ingefära
1 vitlöksklyfta (mellan - ganska liten)
2 msk olja
1 msk ättiksprit
I den här ordningen lagade jag maten och allt klaffade bra.
Gör såhär:
Koka upp lätt saltat vatten till nudlarna (anvisning finns oftast på förpackningen).
Tina quornfiléerna lätt om de är frysta, dela dem sedan (om du vill) i mindre bitar på hälften, salta dem en aning. Vänd dem först i mjöl, sedan i ägg som är söndervispat på en tallrik, och sist i kokos. Gör klart alla samtidigt.
Mixa alla ingredienser i dressingen till i en bunke, blir den för tjock kan du tillsätta lite vatten.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek quornbitarna ca 3 minuter på varje sida.
Ställ av kastrullen med det uppkokade vattnet från plattan, lägg i nudlarna och låt stå i tre minuter.
Hacka jordnötter, sockerärtor och rädisor i aptitliga bitar.
Vänd ner nudlarna i en skål tillsammans med dressingen och salladens övriga ingredienser.
Klart!

Skriv en kommentar