Veckans Veggie - Rödbetsbiffar

Den här supergoda och relativt nyttiga rätten slängde jag ihop för någon vecka sedan. Som vanligt smakade det himmelskt.
Rödbetsbiffar med cous cous och yoghurtsås.
Ingredienser:
Rödbeta
Valnötter
Gul lök
Ströbröd
Ägg
Peppar
Olivolja
Till fyra rätt små biffar gick det två stycken normalstora rödbetor. Det ska vara huvudsakligen rödbeta, sedan valnötter efter behag och ungefär lika mycket ströbröd som valnötter. Det ska vara så många ägg att det blir klibbigt och formbart. Löken och pepparn ska vara för smaksättning.
Riv rödbetor, hacka valnötter och lök blanda i en bunke tillsammans med ströbröd och peppar. Tillsätt ägg och blanda till en klibbig smet. Forma till biffar i aptitlig storlek och stek i olivolja för att få en fin yta.
Ät tillsammans med couscous, yoghurtsås med citron i och sallad.

Skriv en kommentar