Stabilt läge

Svenskarna håller stabilt laget på topplistan och ligger på andraplats inför morgondagens banhoppning.
Samtliga landslagsryttare fixade terrängen galant och förhoppningarna om medalj känns väl rätt så starka nu.
Tyskland ligger på första plats och banhoppningen är absolut ingen svaghet för dem. Men som vi alla vet kan allt hända, våra egna ryttare inräknade.
Extra roligt vore det väl om det blev blågult i prisutdelningen i det individuella också! Ludwig Svennerstål ligger trea i dagsläget trots ett litet tidsfel i terrängen som han, enligt en artikel på Ridsportförbundets hemsida, förargat skyller på sig själv.
 
Även bland de svenskar som inte rider i landslaget gick terrängen utan några hinderfel. Dag Albert, Malin Petersen och Linda Algotsson fick riktigt fina rundor.
Anna Hassö tappade både stigbyglarna och kollen på tiden men gick ändå i mål med ett bra resultat.
Sandra Gustafsson och Top Select genomförde en bra ritt genom större delen av banan men över mållinjen visade tyvärr hästen på hälta. En överansträngningsskada förmodar Förbundskapten Staffan Lidbäck i den tidigare nämnda artikeln på Ridsportförbundets hemsida. Ekipaget kommer tråkigt nog inte att delta något mer i tävlingen.
 

Bra start för Sverige!

Att de första två svenskarna som är med i landslaget just nu ligger inom topp fem känns ju som en riktigt bra start. 
De övriga svenskarna som startat hittills har även de gjort bra ritter. Anna Hassö och Clover på 13e plats, Linda Algotsson och La Fair på 18e och Sandra Gustafsson och Top Select på 22e. 
Dag Albert och Tubber Rebel gick det lite sämre för och de ligger just nu på 28e plats. Dressyr ska ju vara deras svagare gren så vi får hoppas på revansch i terrängen på lördag!
Imorgon rider Sara Algotsson Ostholt och Ludwig Svennerstål för landslaget och ytterligare två svenskar, Malin Petersen och Johan Lundin. 
Förhoppningsvis levererar andra halvan av landslaget lika bra som den första!
Sandra och Top Select

EM-shopping

Liksom på de flesta mästerskap kommer det även att vara någon form av mässa i Malmö och jag har plånboken redo.
Ett par nya ridbyxor känns faktiskt som ett måste just nu och jag vill gärna försöka matcha med schabrak ;)
Jag har länge velat ha ett par helsvarta byxor men är lite inne på ett par bruna kanske? Eller varför inte gråa, det har jag redan schabrak som skulle passa till.
Mina favoritridkläder är blåa och gröna, men jag har bara ett blått schabrak och inget som är den rätta gröna färgen. Helst av allt vill jag ha ett blått och grönt från HV Polo men jag är inte mångmiljonär så jag vet inte hur det blir med det.
En brösta ska jag också titta efter, min spolformade kuse behöver en sådan.
Det kanske blir lite smått och gott också beroende på vad som finns. Jag visar allt när jag kommer hem (:
Snygga men löjligt dyra ):
 

Malmö i helgen!

Imorgon tar jag tåget ner till Skåne för att vara funktionär under EM!
Jag ska vara gatekeeper men hinner förhoppningsvis kolla en hel del på tävlingarna och utnyttja shopping området haha.
Tyvärr missar jag Sandras dressyrritt eftersom hon rider imorgon och jag inte kommer fram förrän på kvällen. Men jag hoppas verkligen att jag kan se när hon rider terrängen och/eller banhoppningen!
Kameran är laddad och nerpackad, bildregn kommer nästa väcka!
 

Skogstur

Idag fick jag och Pippi sällskap av Ulla-Karin och Bosse ut i skogen.
Det var första gången jag red ut här hemma så det kändes väldigt skönt att ha någon med. Pippihästen var så himla duktig hela vägen!
Eftersom stallet ligger mitt i ett bostadsområde är det inte en självklarhet att vägen ut i skogen ska gå smärtfritt. Man måste över en väg, förbi fotbollsplaner, gå alldeles intill en byggmax där de ofta slänger med brädor och har sig, genom en gångtunnel och sen är man äntligen i skogen. Men som jag sa till Ulla-Karin så ska vi vara glada att vi slipper rida långt längs en väg för att komma till skogen som man måste göra på många andra stall.
Det enda Pippi blev lite nervös över var alla som sprang omkring på fotbollsplanerna. Det var full rulle och jag tror att de hade någon träningsmatch på en av planerna. Men hon hittade inte på några dumheter alls.
   Ute i skogen gick hon gärna först vilket jag tror att hon trivs bäst med. Då hade hon öronen framåt och gick på med bra tempo utan att sticka. När hon fick gå bakom Bosse blev hon lite småsur, öronen bakåt och gick nästan segare och segare.
   Vi stötte på en travare (vi delar slingan i skogen med Åby travstall) och jag blev först lite orolig. Många av hästarna har en tendens av att bli väldigt stressade när travarna närmar sig fort och det skramlar från sulkyn.
Jag vände Pippi så hon skulle kunna se ekipaget komma och kusken var snäll och saktade av. Pippi tittade bara åt ett annat håll och brydde sig inte ett smack om travaren. Så skönt att ha det avklarat och inte behöva oroa sig för att stöta på någon när jag är själv i skogen!
   Det var en riktigt härlig tur och Pippi och Bosse verkade trivas ihop (:
Här har ni Bosse, eller Bolero om man vill vara lite mer korrekt. 

Höstens planer och mål

I höst har jag tänkt att ta tag lite mer ordentligt i ridningen och träningen av Pippi. Nu när vi har lärt känna varandra lite bättre kan jag tryggt kräva mer av henne och börja sätta upp mål för oss.
Såhär ser mina tankar om hösten ut:
  • Börja hoppträna varannan eller varje vecka.
Förhoppningsvis för Sandra om hon har en lämplig hoppgrupp för oss.
  • Träna dressyr varje vecka
Vem jag har som tränare vet jag inte än. Viktoria som jag tränade för i våras har nyss fått barn så det är ju inte säkert att hon kan komma till mig då. Kanske kan jag åka till henne istället.
  • Starta i Klubbmästerskapet i dressyr
L:C 1. 13e oktober. Eftersom det lär bli vår allra första ritt med bedömning har jag inga som helst krav på procenten, bara att vi ska kunna genomföra programmet utan större problem.
  • Starta ytterligare en dressyrtävling/pay & ride.
För att kunna jämföra bedömningen från KM efter att ha strävat mot förbättring på de svaga punkterna. Eftersom KM ligger rätt sent kan det bli i omvänd ordning.
  • Starta i en klubbtävling i hoppning.
Jag hoppas verkligen att Ungdomssektionen ordnar "Kycklinghoppet" det här året med. En clearround på hemma plan vore inte dumt.
 

Tele

Jag har fått låna ett teleobjektiv av världens bästa Julle så jag kan ta dugliga bilder på EM i helgen och kanske på fler tävlingar efter det.
Tog med det till stallet idag för att testa det och jag är så himla nöjd och glad! Skärpan på motivet är bra och blurret i bakgrunden alltså, Damn that's some fine blur right there!
 
 
 
 

Fin dagsform

Idag var Pippi så fantastiskt duktig!
Det blev ett svettigt pass på förmiddagen och det mesta satt som det skulle.
Något som vi verkligen behöver träna på är fina och korrekta halter, det nuvarande skicket på dem är alldeles förfärligt! Men pållen var som sagt hur duktig som helst i övrigt och trampade på bra nere på gräsbanan där vi var.
 
Jag kom nyss hem från Willys, har handlat mat och hårfärg och om någon timma är jag brunett igen. Ska vara Jack Sparrow på en maskerad på fredag, då duger det ju inte att vara blond (eller vad det nu är jag är)!

Full rulle och glädjerus

Sorry pals, men jag har verkligen inte fått någon tid alls till bloggen sen jag kom hem!
Sedan i tisdags har jag varit på konsert, träffat Jakob, installerat mig i stallet, målat om vårt nya skåp i stallet, ridit, träffat Julle, sökt jobb, jobbat och träffat Julle igen. Men nu har jag landat en aning och kan sätta mig ner här en liten stund eller två om dagen.
  Pippi verkar helt återställd efter sina magbesvär och är full av energi igen!
Hur härligt som helst tycker jag, även om hon tycks ha ett behov av att ta igen allt förlorat bus och har tonvis med spring i benen och myror i kroppen. När jag red här om dagen pep hon plötsligt till och for upp i luften.
Kanske är det jag som gått och blivit ringrostig men när hon busar känns det bra mycket mer än glatt ponnybus. När jag galopperade med Joppe på slingan hände det ibland att han bockade en hel del men aldrig så det kändes obehagligt. Men när Pippi stojar som värst tänker jag "Shiit jag ramlar av neeej!!".
Herre jössanes. Men fy så kul det är! Jag vet inget som gör mig så lycklig att jag börjar skratta som att rida på en glad och sprallig häst.
 
Idag ska mitt rum städas, det sista i stallskåpet ska fixas och hästen ska skrittas. En lugn dag helt enkelt.
 

Äntligen Hemma

Nu är jag, Pikachu och Kringlan hemma igen!
Efter en lång bilfärd från Stenby till Göteborg lastade vi av Pippi på stallplanen. Kringlan fick skutta runt i en box medan vi gjorde i ordning åt vår pålle.
Vi släppte ut henne i en hage mellan stona och valackerna så hon skulle få springa av sig lite. Nicy gav henne ett varmt välkomnande och de sprang bredvid varandra på var sin sida av staketet och var glada.
  Igår fick Pippi gå ut med de andra stona och det tyckte hon var toppen. Hon ville inte alls bli hämtad när jag kom för att rida. Men med lite havre lyckades jag till sist fånga vilddjuret och red runt en liten stund i ridhuset och sedan paddocken.
  Hon verkar må mycket bättre nu och jag kan nog snart börja jobba med henne som vanligt igen.
 
Nu ska jag städa lite hos Kringlan och sedan sticka till stallet. Ska måla om våra nya skåp så de blir fina!
 

Varierad garderob, eller..?

Håller på och packar ner mina kläder (herregudhurskajagfåhemalltdetkommeraldrigattgå) och reflekterar över hur otroligt varierad garderob jag har.
Verkligen.

Skogskul!

Kringlan har gjort uppror och försöker gräva sig ur sin bur.
När jag täckte igen hålet och la en tegelsten över blev har fly förbannad och grävde frenetiskt runt om och skakade galler så det skramlade.
För att få utlopp för sin energi tog jag med honom ut på en promenad i en och en halv timme.
Först var vi på en liten äng men där tyckte han nog att det var varmt för han blev alldeles dåsig och bara la sig ner i gräset. Så vi gick in i skogen där det var skuggigt och svalt.
Där inne skuttade han omkring och var glad. Jag lät honom spring löst eftersom jag ändå var så nära honom hela tiden. Han tror nog att han är lös när han är kopplad ändå så han betedde sig inte annorlunda på något vis.
 

Äntligen

Sista dagen på Tosselilla avklarad. Satan så långsamt minuterna har släpat sig fram.
Det känns rätt konstigt att ha cyklat hem genom skogen i röd piké och svarta trekvartsbyxor för sista gången, men mest skönt.
Det var absolut ett bra sommarjobb! Ångrar inte det minsta att jag sökte det och att jag spenderat min sommar här nere.
Massor av nya fina vänner har jag fått, men jag saknar allt mina gamla dammiga vänner där hemma.
Imorgon ska jag ägna hela dagen åt att packa och sedan åker jag hem på tisdag. Om det blir i bil med hästtransport bakom eller på ett Öresundståg får ett mail avgöra.
Nu ska jag sova som aldrig förr, godnatt!
 

Heja Sandra!

Sandra Gustafsson är uttagen till Sveriges EM-trupp i Fälttävlan!
När vi köpte Joppe var det Sandra som förmedlade honom. Sedan dess har jag hopptränat för henne mer eller mindre regelbundet och det är jag väldans glad över.
Sandra är den bästa sortens tränare, för mig åtminstone.
Hon pushar en verkligen till det yttersta och får en att tänja på sina gränser och utmana sig själv för att utvecklas. Men det går aldrig någonsin för långt. Ibland har jag suttit med hjärtat i halsgropen när hon höjt upp någon stor oxer eller gör knepiga linjer. Men jag vet hela tiden, Sandra skulle aldrig tvinga mig att göra något som inte jag och hästen skulle klara. Man kan alltid lita på henne.
   Hon är helt klart den tuffa typen. Ibland får man lite skäll och kommentarer innehållande liknelser som hösäckar och annat är vardagsmat. Den klassiska måste ju vara "tur att du har en så snäll ponny". Men sånt behöver jag, verkligen. Och det vet hon.
 
Efter att ha kommit på sjätte plats i SM är hon nu alltså klar för EM i Malmö. Jag hejar på henne till tusen och hoppas på att jag kommer kunna vara där och se det!
 
Sveriges EM-trupp.
 

Bad combo

En anledning till att Pippi har betett sig märkligt kan vara en kombo av rygg- och magont.
Såhär har hon betett sig:
Tisdag - Hon hade då vilat i tre dagar innan och kan då vara lite extra känslig.
I stallet var hon väldigt lugn, nästan seg. Hade inte precis öronen framåt någon gång.
När jag skulle sitta upp reste hon sig och jag föll av. Longerade henne lite och la om sadeln eftersom jag vet att hon avskyr när den ligger för lång bak, vilket den kanske gjorde med någon millimeter.
Satt upp igen. Hon var väldigt spänd men gjorde inget och när vi skrittat några steg slappnade hon av.
Red i skogen och hon var duktig men inte så pigg direkt.
 
Onsdag - Jag började med att longera henne på grund av händelsen dagen innan. Hon gjorde som hon blev tillsagd men inte mer, hade ingen energi alls.
I stallet hade hon stått med öronen bakåt hela tiden, verkade inte glad alls.
Hon sket inte en enda gång under tiden när jag hanterade henne, vilket hon brukar göra minst två gånger annars.
När jag skulle sitta upp kände jag hur spänd hon var och förstod att det inte skulle gå, så jag lät bli. Longerade henne istället ordentligt och hon var duktig men som sagt, utan energi.
 
 
Torsdag - Hon var ännu mer hängig än dagen innan och när jag kom med sadeln försökte hon komma undan. Jag la på den och spände gjorden en aning och hon reagerade väldigt starkt. Det kändes ju inte roligt alls så jag tog av den igen och longerade henne.
Även denna dagen var hon helt utan sin vanliga energi.
 
Fredag - Jag brydde mig inte ens om att ta fram sadeln utan longerade henne bara utan. Hon var på bättre humör och hade öronen framåt, sket gjorde hon också en gång.
I vänstervarvet var dock energin lika kass som innan men när jag travat henne lite över cavalettin i högervarvet blev hon plötsligt helt annorlunda. Svansen lyftes och hon travade på med fina steg.
 
Idag, lördag - Pippi och Ponnyn fick gå ute en stund på morgonen innan jag tog in dem för att göra i ordning Pippi. Hon var på betydligt bättre humör.
När Linda kom sadlade jag för att hon skulle kunna se Pippis reaktion. Den var inte lika stark som innan men hon flyttade sig undan en bit ändå.
Linda tyckte att jag skulle ta bort padden. Den hade jag från början för att lätta trycket från sadeln när hon fällde sin vinterpäls eftersom hon var så känslig i huden. Sen har jag inte vågat ta av den med rädsla av att hon skulle reagera på att det blev annorlunda istället. Men med Lindas övervakning kändes det tryggt.
Jag longerade henne en liten stund och det gick riktigt segt, fick henne knappt att trava.
När jag skulle sitta upp var hon lite spänd. Jag satte vänster fot i stigbygeln och hängde över henne medan Linda ledde henne på en mycket liten volt ett varv. Sedan rätade jag upp mig lite och vi gick ett varv till. Efter det lade jag över högerbenet och gick ännu ett varv. Pippi slappnade fort av och vi skrittade runt en stund.
 
Nu har Pippi musklat på sig en del och padden gör då att det trycker en del runt manken när jag sitter upp, det blir väldigt trångt där. Det kan vara anledningen till att hon tycker att det är så obehagligt just när jag sitter upp.
Ont i magen har hon förmodligen. Det finns något som kallas sandkolik (själv har jag aldrig hört om det förut). Det är magont som hästar kan få när de ätit sand eller jord. Det är ingen akut kolik och därför lite svår att definiera. Det kan pågå flera dagar men jorden kommer slutligen ut om de får röra på sig och dricka mycket vatten.
Pippi får nu betfor morgon och kväll, eftersom det sätter igång magen, den ska vara väldigt blöt. Jag ska rida på henne varje dag men bara skritta. Vill hon själv börja trava så ska jag låta henne göra det eftersom hon då förmodligen återfått energin.
Det här löser sig nog snart ska vi se!
 

Hallelujah osv

Linda utförde mirakel idag, jag är så glad och lättad att det finns inte!
Jag kom upp på Pikachu utan större problem och sen lyckades vi till och med lasta henne på mindre än en minut.
Helt perfa är det dock inte, Pippihästen har ont i magen tror vi, men det bör botas inom kort med hjälp av mycket vatten och lite motion varje dag.
Jag berättar mer i eftermiddag när jag kommit hem från jobbet, nu måste jag kasta mig in i duschen.

Morgonträning (?)

9.30 kommer Linda, som jag tränat lite för här nere.
Eftersom hästskrället plötsligt vägrar gå upp i transporten så kan jag inte åka till henne som förut, utan hon måste komma hit. Men nu är det nog det bästa.
Någon träning vet jag inte om det kan bli med tanke på Pikachus beteende de senaste dagarna. Förhoppningsvis kan Linda hjälpa mig att klura ut vad problemet är. Jag tänkte att hon skulle vara med från början, när jag lägger på sadeln för att se Pippis reaktion då.
Det känns som att det skulle kunna gå lite hur som helst idag. I förrgår hade Pippi ingen energi alls och verkade rentav sjuk, då prövade jag inte ens att sitta upp utan longerade henne bara, utan sadel.
Igår gjorde jag likadant men hon verkade lite piggare. Från början fanns där ingen direkt energi men hon var betydligt gladare. När jag longerade henne i högervarvet över lite cavaletti blev det plötsligt en helt annan häst och svansen lyftes från att ha legat pressad mot baken och hon längde glatt på steget med spetsade öron.
Knepigt det här alltså.
Om vi får tid över ska vi försöka oss på lite lastträning också, men vi får se hur det blir med det.
Sedan måste jag cykla iväg genom skogen och brännässlorna för att komma till jobbet, idag börjar jag inte förrän kl 12 och slutar halv fem. Riktigt skön dag!
 
Håll tummarna för oss ni är ni snälla!

Jämmer och elände

Är det ren jäkelskap från min pålles sida när hon stegrar och har sig när jag ska sitta upp?
Jäkelskap brukar inte plötsligt skygga när man kommer med sadeln, inte heller brukar det låta bli att skita på flera timmar och vara helt utan energi och ork.
Stackars lilla pållen, är något på tok?
Vad vet jag inte. Det skulle kunna vara vad som helst. Ryggont, sträckning, ont i magen eller kanske jäkelskap eftersom det är en jäklans häst ibland. Jag tror nog att det är något annat än jäkelskap.
Det jobbiga är att inte veta. Även om jag avskyr att min Pippi skulle ha ont någonstans så är det ju kanske lättare att bota än dumma idéer och trotsigt humör.
Hoppas hoppas det löser sig smidigt och snabbt och super snart.
För jäkligt alltså.

Bittert

Jag är så fruktansvärt bitter och trött idag.
Bitter över min sinnestillvaro. Trött på att inte veta hur något ska bli, trött på att aldrig ha idéer, trött på mig själv, fruktansvärt bitter över att aldrig lyckas avsluta något med ett bra resultat och fruktansvärt trött på att aldrig vara tillräckligt bra på något, aldrig vara mer än okej.
All denna bitterhet och trötthet gör mig illamående och jag önskar att jag bara kunde kräkas upp alltsammans och sen bli av med det.
Herregud vilket vrak jag tycks vara (läs är). Jag har problem med utbildningar bara.
Kommer inte in, har ingen aning om hur hösten blir och vet inte ens om jag vill läsa det jag sökt. Inte mer än så och ändå beter jag mig såhär, som en snorunge. Det gör mig också fruktansvärt bitter, att jag egentligen bara överreagerar istället för att ta tag i saker och ting.
Dumma, bittra Ellen.
 
Någon träning blev det inte på grund av det hemska vädret. Men nu är det bättre och jag ska försöka ta mig ut i skogen med Pippi. Om det lyckas lär resten av dagen kännas mycket bättre.
En fin hästkompis är den bästa medicinen mot all sorts obehag. Pippi är den finaste av hästkompisar (ponnyer ej inräknade).
 

Känsligt läge

Det finns en sak som Pippi verkligen avskyr. Hon drömmer bergis mardrömmar om det och blotta tanken ger henne säkert rysningar genom hela kroppen. När sadeln ligger för långt bak.
För långt bak på Pippi är där de flesta skulle säga att det är ganska normalt för en sadel att ligga på en ganska normal häst.
Ligger den inte rätt på millimetern för henne så är det en stor risk att hon inte låter mig sitta kvar.
   Igår när jag skulle rida hade hon alltså vilat i tre dagar, delvis på grund av en tappsko. När hon har vilat är hon alltid lite extra känslig och jag oroade mig en aning eftersom det hade blåst hela dagen och det brukar ju göra sådana där riddjur lite ängsliga. Men när hon borstades och sedan skrittades fram med mig på marken var hon absolut kolugn. Inget stressat temperament här inte.
Trots detta tänkte jag för mig själv när jag satte foten i stigbygeln; "Jag undrar jag, om jag får sitta kvar".
Hon var lite tjock om magen igår så jag hade spänt sadelgjoren ett hål mindre än vanligt eftersom jag inte tyckte att det gick mer. Så när jag la min vikt i stigbygeln drogs sadeln lite åt vänster och även aningen bakåt.
Högerbenet hade jag knappt hunnit svingas över på andra sidan innan hennes framben var högt över marken.
   Jag vet faktiskt inte om man kan säga att jag trillade av. Som sagt så satt jag knappt på hästen när det hände och jag landade, liksom förra gången, på fötterna.
På något vis knäpptes stiglädret upp så det och stigbygeln följde med mig ner på marken igen. En säkerhets utlösning om man så vill kanske?
   Stackars lilla pållen for iväg en bit och stod sedan på stället och stegrade sig gång på gång för att bli av med den dumma sadeln. Hon var inte svårfångad och jag la sadeln till rätta och longerade henne sedan en liten stund för att hon skulle slappna av.
Dock var hon nog lite illa till mods över händelsen och verkade spänd när jag skulle sitta upp på nytt, så jag tog det lugnt och hängde först på henne innan jag svingade över högerbenet och satte mig till rätta.
 
Efter det hade vi det supermysigt i skogen, även om regnet öste ner på oss.
 
 

Kvällsäventyr

Min oavsiktliga kvällspromenad.
Ingen av bilderna är precis något att hänga i granen, men jag ville bara visa er ändå.
 
 

Tappsko

Inga roligheter det inte! ):
Hittade en sko ute i hagen när jag tog in hästarna igår. Hann tänka "hoppas det inte är Pippis" innan jag kom på att Ponnyn inte ens har några skor.
Hovslagaren kommer imorgon kväll och slår på den igen. Det innebär ju alltså att Pippi får vila idag för tredje dagen på rad och jag ska sen träna på onsdag, hoppas att hon inte hinner fundera ut några nya dumheter tills dess.

Inga erfarna modeller

Varje gång jag ska försöka ta kort på Pippi och Ponnyn så måste jag ta hundratals bilder för att få fram en endaste bra.
Detta är vad som händer när Ponnyn ska fotograferas:
 
Och såhär ser Pippi ut på var och varannan bild:
 
Strax ska jag cykla bort till dessa snyggingar och ta in dem. Det blåser ordentligt och regn förutspås för natten.
 

Life dangerous

I förrgår kväll var jag ute på en väldigt oplanerad och spontan promenad.
Det började med att jag var borta hos hästarna med kameran och sedan bestämde mig för att gå ner till den gamla tågrälsen och följa den en bit.
Det blev en ganska så lång bit och nu faller det sig som så att det är fruktansvärt jobbigt att gå längs rälsen. Det är väldigt ojämnt i marken och man snubblar och halkar sig fram bland nässlor och snärjmåra. Därför vägrade jag helt att gå tillbaka samma väg och det bar istället av in i skogen på djurstigar.
   Mellan märkliga stora träd, gamla stengärden och hålor där något lurvigt förmodligen lurade tog jag mig fram. Ständigt med kameran i beredskap utifall att jag skulle stöta på någon som kunde tänka sig att fly sin kos vid blotta vittringen av mig.
Jag insåg tidigt var någonstans jag befann mig och efter att mycket motvilligt ha erkänt mig besegrad av naturen vände jag ryggen åt djurstigarna och traskade istället fram på skogsvägarna. Jag blev med ens mer avslappnad och gick och visslade för mig själv. 
När jag kommit ut på den asfalterade vägen hängde och slängde den avstängda kameran runt halsen och jag sjöng på en trudilutt.
Plötsligt står där en brun liten en vid väg kanten och stirrar på mig. Nej två, eller tre?
Min första reaktion är att vända på klacken och springa några små fjantiga steg. De tre små bruna gör samma sak och grymtar förskräckt. Först då finner jag mig och tar upp kameran, men ack, de är puts väck.
   Efter att ha tagit ett djupt andetag börjar jag sakta gå framåt med kameran i högsta hugg men stannar tvärt då mer grymtande hörs. Denna gången djupare toner och från andra sidan av vägen.
När jag inser det fasansfulla faktum att jag står på en väg med en urladdad mobil i fickan och vildsvinsungar på ena sidan och deras betydligt större mor på den andra grips jag av skräck. "Är det såhär det ska sluta?" tänkte jag gång på gång och stod som om fastvuxen vid marken en lång stund och lyssnade till grymtandet och brakandet på min vänstra sida.
Jag insåg att jag måste ta ett beslut, vända om och ta en väldigt lång väg hem genom skogen, eller helt enkelt bita ihop och gå med bestämda steg framåt och förbi faran. Jag bestämde mig för det sistnämnda och sätter det långa benet före.
Men då, i samma stund tittar ett förskräckligt nylle fram ut snåren och stirrar med sin ondskefulla blick rakt in i mina ögon. Jag knäppte en bild och springer sedan förbi den vidriga besten upp för backen och hem.
FY.
 

Jag är glad att jag ännu lever

Eftersom jag kom hem efter 12 igår natt kände jag tyvärr inte riktigt för att sätta mig och berätta om mitt vildmarksäventyr och nära-döden-upplevelsen. Men ikväll, jag lovar!
Jag ska vara glad att jag fortfarande är i livet efter den fasansfulla händelse jag var med om ute i skogen, där ingen visste att jag var och med en urladdad mobil i fickan.
To be continued..
 

En halv morgon

Steg upp halv sju. Satte foten i stigbygeln halv åtta. Hoppade in i duschen halv nio och snart ska jag cykla iväg till jobbet, halv tio.
Ikväll ska jag på filmkväll så därför såg jag till att rida nu på morgonen.
Även om jag var ganska så pigg när gröten väl landat i magen och ridbyxorna drogs på så var inte Pippi precis på det humöret. Min annars kvicka pålle hade inte någon vidare bjudning alls under ridningen så det hela var ganska jobbigt faktiskt.
Men hon var lydig ändå och gjorde det jag bad henne om, även om det kändes som att jag fick göra bra mycket mer än halva jobbet.
 
Igårkväll var jag ute på vildmarksäventyr. Berättar mer om det sent ikväll när jag kommit hem.
 

Bloggdesign

Fixade precis med Sofias nya header och ändrade lite annat som färger och så för att det skulle passa bättre ihop.
Blev själv väldigt sugen på en ny header men jag vet inte riktigt om jag ska göra en. Kan inte komma på några bilder på rak arm som jag vill använda och jag har redan planer på hur mitt hösttema ska se ut.
Borde kanske ha kvar den jag har nu ett tag till, jag vill inte byta för ofta.
 
Såhär blev Sofias header: sofiakrook

En grå dag.

04.30 ringde väckarklockan, jag skulle ut och fotografera i morgonljuset.
Men något vidare ljus var det knappast, gråmulet och regnigt. Inte på det dimmiga viset utan helt enkelt bara trist och grått. Så jag somnade om igen och steg inte upp förrän kvart över nio.
 
Snart ska jag med morfar in till Tomelilla och titta efter lite fina smycken till på lördag, då ska jag ut och svänga med mina 15cm klackar. Smycken ska jag leta efter på Bo Ohlssons, ett lågprisvaruhus, inga onödiga slantar ska spenderas här inte.
   Nu kommer åskan så jag får helt enkelt ta och stänga av datorn och dra ut kontakterna.
Ha en bra dag, mer uppdatering kommer senare om inte åskan är allt för ihärdig!
 

Godkväll

Ibland är jag en värdelös bloggare, som de senaste dagarna till exempel. Men imorgon är jag ledig och då ska jag baske mig fixa ihop lite material att fylla er vardag och min gröna blogg med. 
Pippihästen är så duktig och fin nu och jag bara tycker om henne mer och mer för varje dag. Bör kanske tillägga att jag inte gett mig på att försöka lasta igen.. hehe. 
Nu är det bara två veckor kvar i Skåne för min, Pippis och Kringlans del. Sen åker vi hem till Göteborg igen och möter hösten med plugg och hoppträningar.
Godnatt alla fina som faktiskt läser här ibland, jag tycker om er!
 

Ledig

Det är vad jag är idag!
Snart ska jag bort till stallet och borsta fönstren med stålborste så att de kan kittas och målas om någon gång under den här tidsåldern. Solen skiner för fulla muggar så om jag gör detta i linne så kanske jag har turen att få lite färg på axlarna, vita som lakan är vad de är just nu.
 
Ridningen idag blir förmodligen till skogs, tänkte låta henne sträcka ut lite i galopp och försöka klättra lite upp och ner i backar. Jag säger försöka eftersom det nog är så att det bara finns en backe som duger till att klättra i och det kan ju bli hiskeligt tråkigt att bara traggla i den eftersom den inte ens är särskilt lång.
Behöver kanske snyggas till en aning?

Fredagskväll

 

Avsked, ilska och kvällsmys

Nu har Skimmeln lämnat oss och det är bara Pippi och hennes Ponny kvar.
Men det kanske är lika bra det för Skimmeln hade börjat sparka Pippi, hon hade flera (lyckligtvis ytliga) sår på bakbenen.
Trots detta var Skimmelns ägare, Sofie, väldigt trevlig och hon lämnade två täcken som förhoppningsvis passar Pippi som tack för sommaren, tyckte verkligen om henne även om vi inte träffades så mycket.
 
Pippi och Ponnyn står inne i natt, mest för att de ska bli lite mer hanterade, min åsna har varit fullkomligt gräslig när jag har försökt att lasta henne, vi provade igår med. Jag vill inte prata om det, har aldrig varit så arg någonsin, då har jag ändå en lillasyster. Men tanken är alltså att hon ska hanteras mer och bli mer klar över att det faktiskt är jag som bestämmer i vår relation.
Dessutom är det bra att vänja Ponnyn vid stallet så att hon känner sig trygg eftersom hon lär stå inne när jag rider för att hon inte ska springa runt i hagen och vara orolig, istället kan hon stå inne, slippa flugorna och äta.
   Även om jag tycker att hästar ska få gå ute så mycket som möjligt i den utsträckning då de själva uppskattar det så måste jag säga att tanken på att gå bort till stallet nu och säga godnatt är himla mysig. Det tar mig tillbaka till tiden då jag gick med morfar bort när mammas gamla hästar fortfarande fanns kvar, de var de bästa stunderna någonsin.
 
På tal om mysigt så hade jag och Kringlan det riktigt trevligt ikväll. Med en fluffig en på axeln satt jag i trädgården och tittade på omgivningarna och njöt av livet.