Halloween!

Malle fyller 17 på söndag och har just nu Halloweenparty med sina vänner här hemma.
Jag och mamma har hittat vår fristad i TVrummet.
För min del blir det halloweenfirande imorgon hos Jakob och i övermorgon hos några vänner. Måste komma på något att klä ut mig till!
 
Det var en trevlig dag på jobbet idag med en del kunder och lite lagerarbete.
Det är dock inte en riktigt hälsosam arbetsplats för mig. Mitt ha-begär stiger för varje minut!
Just nu är jag sjukligt sugen på något i färgen mullberry red/blackberry eller lilac. De olika företagen har olika namn för den. Problemet är att det är svårt att hitta något för hästen i samma färg. Jag vill ju matcha!
Har letat frenetiskt. Ett par benlindor skulle räcka, men icke. Någon som har sett något?
Jag vet att Eskadron har men "Lilac" är för lila och "Blackberry" är alltid kombinerat med rosa. ):
 
Idag fick det, dagen till ära bli orange och svart!
Jag hade på mig en gammal svart (nästan urvuxen) stickad tröja, under den en knallorange t-shirt från gymnasiet, mörkblå ridbyxor och nya fina randiga strumpor från Åhlens. (Den mystiska lilaröda färgen finns med på dem!). Satte på en liten spök-reflelx på benet, mest för funktionen men blev glad när jag hittade den.
Pippi hade en svart vojlock och ett pannband med orangea pärlor som jag själv satt dit.
 
Trots att jag hade lovat Pippi godis efter ridningen blev det bus. Lite bakut sparkar när tanken var öppna i galopp. Lilla krumeluren alltså!
Allt som allt gick passet väldigt bra. Vi gjorde rättså varierade övningar. Halter från både skritt och trav, galoppfattningar från både trav och skritt (I VÄNSTER GALOPP OCKSÅ ALLTSÅ FATTAR NI HUR BRA DET KÄNDES?!?!?) och öppnor i galopp. 

Mysdag

Idag var en Jakob-dag och då får bloggen som ni vet stå åt sidan en liten stund. Min favoritgrabb behövde mig för en dag och jag behövde nog honom också även om jag inte riktigt vill erkänna det.
Någon slags brunch vid tolv, serier fram till tre och sedan promenad innan jag åkte hem.
 
Nu ska jag och mamma till stallet och tömköra Pippiluren!

Nya jobbet!

Sitter och äter frukost med Bullen och Figge. 
Snart ska jag gå (jag kan gå till jobbet på 20 minuter!) till mitt nya jobb. Jag går via stallet för att hänga fram Pippis tunna regntäcke som har hängt i torken under natten. 
Mitt nya jobb? 
Det är på:
Monica Sjösvärd, vd för Horsemeup har öppnat butik i Västra Frölunda och där finns jag på dagarna.
Det kan vara lite svårt att hitta dit, sista biten är trixig. Men söker man på Horsemeup på eniro så finns det en bra karta. För er som vet var Engelhart ligger så finns butiken i deras byggnad.
 
Så funkar det:
I butiken finns en utvald del av sortimentet, allt får ju såklart inte plats. Kläderna är Mountain Horse och Eskadrons vintervaror med härliga jackor, snygga västar och värmande ridbyxor i softshell och fleecefoder. 
Det finns även skor/ridstövlar, schabrak, täcken, träns, benskydd, hjälmar och lite smått och gott.
De flesta varorna i butiken är de som kostar lite mer. En dyr jacka vill man väl gärna prova istället för att köpa via nätet där man bara sett en bild. 
När man handlar i butiken använder vi webbshopen som kassa. Så vill du ha ytterligare varor som inte finns inne så kan du enkelt lägga till dem i samma köp och få dem hemskickade eller till butiken. 
 
Jag tycker att alla borde komma och ta en titt i den fina lokalen. Årets julklappar finns säkert där!
Denna veckan är det 20% rabatt.

Shopping

Imorgon efter jobbet gör jag och Astrid Frölunda Torg osäkert. Hon är min Frölunda-kompis och brukar sucka över hur mycket onödigt jag köper. Jag suckar över hur lite hon köper trots att hon säger att hon behöver grejer..
Jag har förberett mig genom att titta på klädaffärernas hemsidor. Vill hitta fina sköna plagg att rida i. 
Mysiga tröjor är det som ligger på topplistan just nu.
 

Tillbaka i spelet

Idag var det dressyrträning för Viktoria. Det blev ingen förra veckan så jag har längtat!
Förhoppningarna på min och Pippis prestation var ganska låga. Hon har ju inte precis gått ordentligt sedan förra måndagen och har faktiskt inte ens galopperat sedan dess. Allt på grund av svullnaden i bakbenen. 
Men se det fick jag äta upp! 
Visst protesterade hon rejält några gånger när pressen blev större men vi kom över det ganska snabbt varje gång och över lag var det riktigt bra. 
Vi börjar så smått träna förvänd galopp nu och det går bra hittills tycker jag.
 
När jag kom till stallet öste regnet ner och jag sprang för att ta in hästarna efter att jag bytt om. Smarta Ellen hade ingen regnjacka idag. Så hon var dyngsur på två sekunder.
Jag torkade Pippi så gott jag kunde med en frottéhandduk. När jag gnuggade den i ansiktet på henne verkade hon tycka att det var skönt. Hon la mulen på min axel och nosade mig i örat så det kittlades. Finns det något mysigare? 
 

Livet som Figgeliten

Att återfödas som katt vore inte helt fel.
 
 

Högskoleprovet och inget annat..

Idag gjorde jag högskoleprovet mellan 8.30 och 15.00. Jag är helt slut i huvudet nu. Första delen, en verbal, gick väldigt bra faktiskt. Blev väldigt glad när ordet "Schabrak" dök upp och man skulle välja rätt beskrivning. Ett poäng säkrat! Min prestation på mattedelen är ett skämt. Jag är så fruktansvärt dålig och chansar på det mesta. Jag gillar uppgifter som "I en cykelaffär finns fem enfärgade cyklar i färgerna grön, röd, blå och svart. Två har samma färg, vilken färg är det?" Efter detta följer lite hjälpuppgifter. Det är lagom klurigt och jag känner mig supersmart. När jag klev ut ur skolbyggnaden hade ju hela jäkla dagen gått.. Kändes inte jättekul. Hemma för att äta nu, men jag har noll aptit. Då är det inte lätt att trycka i sig något. Strax efter sju ska jag ta bussen in till stan för att jobba till halv ett i natt. Woho. Jobbet kan vara ganska kul ändå så det är inte helt deppig jag byter om till svarta jeans och strumpor. Imorgon får bli en mysdag. Det behöver jag. Alltså en riktigt tråkig dag och därför inte så kul läsning. Sorry pals.

Hektiskt

Fullt upp hela dagen!
Åkte från Jakob direkt till stallet i morse. Mockade borstade och red och allt sånt där som man gör. Pippis svullnad i bakbenen var ännu värre idag. Men eftersom hon inte haltade eller på något annat sätt visade smärta så blev det samma typ av ridning som igår. Mycket skritt och en del trav i låg form. När vi var färdiga och hennes ben skulle kylas hade svullnaden nästan gått ner helt.
Sen stack jag hem, duschade, åt lunch och städade huset. Sen fick jag springa iväg till bussen för att hinna på en slags anställningsintervju som blev lyckad. Kontakter är aldrig fel att ha! Börjar provjobba på måndag, berättar mer då.
Efter det lilla mötet åkte jag vidare in till stan för att jobba till tio. 
 
Nu dricker jag ett nytt gott te som mamma köpt och ska gå och lägga mig strax för att orka ed högskoleprovet imorgon.. Jag känner mig inte så väl förberedd men fick ett rätt bra resultat förra året så om det går åt helsike nu så överlever jag.
Mamma tar Pippi imorgon och det blir nog longering.
Hoppning på söndag är knappast ett alternativ i dagsläget.. 
 
Godnatt världen!
 

Svullna ben

Igår var jag på Sahlgrenska nästan hela dagen med Jakob.
Kom till stallet sent på kvällen och mamma tömkörde medan jag krattade spåret i manegen.
När vi tog ut Pippi i gången för att göra i ordning henne upptäckte vi att hennes bakben var jättesvullna. Men hon var inte precis varm i dem och hon tycktes inte ha så ont.
När det är svullnader i hästens ben men utan hälta brukar rekommendationen från veterinärer vara att de ska röra på sig. Därför tömkörde mamma och vi var extra uppmärksamma på hur hon rörde sig. Ingen synlig hälta och Pippi var pigg och glad.
När vi var klara kollade vi benen noga igen. Svullnaden var den samma som innan.
 
Jag kom till stallet vid halv elva idag och då var hon fortfarande svullen. Inte så konstigt eftersom hon varit stilla hela natten.
Nu var hon lite varm i benen men det var hon även fram där hon inte är svullen alls. Jag tog tempen på henne för säkerhetsskull men någon feber hade hon inte.
Eftersom hon inte verkade må sämre än igår red jag på slingan runt stallet i skritt några varv och travade henne sedan i låg form i paddocken. När jag satt av hade svullnaden gått ner mer än hälften men hon var varmare i bakbenen nu. Jag kylde benen på henne med vatten innan hon fick gå ut i hagen.
 
Vi har ingen aning om vad detta beror på. Gallor? Överansträngning? Värmereaktion (det var femton grader ute i morse och dagen innan med)?
Vi avvaktar några dagar och ser vad som händer. Är det oförändrat eller värre så får vi ringa veterinären.
Hoppas till tusen att det inte är något allvarligt med min fina tjej!
 

Hoppträning

Igår var det alltså egentligen meningen att vi skulle träna dressyr för Viktoria. Men delvis på grund av det tråkiga vädret så blev det inställt så jag och Pippi hakade på hoppträningen som hålls varje måndag istället.
 
Vi var ganska många, så det var rätt trångt i manegen, men det gick ändå. Det blev faktiskt rätt mycket hoppat trots antalet hästar. Birgitta som höll i lektionen hade anpassat det och det var mycket hoppning på ström.
  Först var det små sockerbitshinder i hörnen som vi bara skulle rulla över i galopp. Tanken var fyra galoppsprång på kortsidorna, men det blev oftast tre för min och Pippis del.
Så här tidigt i vår "hopputveckling" gör inte det så mycket. På de låga höjderna vi hoppar så kan hon lösa problemen själv och det är bättre att hon får pröva sig fram med bra bjudning än att jag tar tillbaka henne och trycker ner självförtroendet en aning.
  Nästa övning innebar att vi först skulle hoppa ett sockerbitshinder vid K, sedan vända upp mot ett räcke på långsidan och sedan vända vänster och hoppa ett sockerbitshinder vid H.
Vid det här laget hade Pippi taggat till ordentligt och det gick lite väl fort. Men efter ett par försök så fick vi till fina språng.
Vi vände på steken som Birgitta brukar säga och i det andra varvet gick det ännu bättre (högergaloppen alltså) bortsett från ett väldigt konstigt språng. Jag kan inte riktigt förklara det för jag vet faktiskt inte vad som hände. Men jag tror att hon hoppade av alldeles för tidigt och det blev ett enormt hopp.
   Sedan hoppade vi en enkel oxer och Pippi tog ett underbart språng. Det var en riktigt härlig känsla trots att hindret knappt var 80 cm.
   Nu taggar vi inför Lilla Fridolf Cup hoppfinalen på söndag! Vi ska hoppa 60 två gånger.
 
 

Natt-nytt med Ellen och Bullen

Kom nyss hem från en personalfest. Trevligt,trevligt! Vi hade femkamp och jag sög inte totalt vilket ju var lite roligt för min del.
Den planerade dressyrträningen blev inställd idag och istället blev det hoppning. Hur kul som helst! Berättar mer imorgon. 
 
Bullen kom just in. Vi ska gå och lägga oss. Men först måste han tvättas. Kolla så han ser ut!
Vad i ...?
 
Jag kom på den bästa idén någonsin förut! Borde få Nobelpris. Mer om det imorgon.
 
Over and out.
 
 

Matchat

Jag skriver det här inlägget delvis för att inspirera, delvis för att motbevisa att jag skulle ha blivit en klädsnobb på äldre dar.
 
Under mina ponnyår struntade jag fullständigt i vad jag hade på mig i stallet och hur kläderna passade ihop med vartannat.
Ett tydligt exempel på det är när jag red en hoppträning iförd ljusbruna läderchaps (sådana som täcker hela benen) med fransar, en stor svart stickad tröja med hästar på och en halsduk med färgerna röd, rosa och grön. Ponnyn hade ett ljusblått schabrak.. Urtjusigt! Eller?
 
Jag har alltid gjort mitt bästa för att hålla mig så långt bort från snobbstämpeln som möjligt och vill påstå att jag ännu inte där trots mina klara förbättringar på klädfronten.
Jag har fallit pladask för att matcha mina ridkläder med varandra och inte minst med schabraken. Det är till stor del för att jag har insett hur lätt det är. Innan kunde jag aldrig tänka mig att lägga ner så mycket som en sekund åt att välja ridkläder för dagen men nu förstår jag att det knappt krävs mer tid än så.
 
Jag gör helt enkelt såhär:
När jag köper nya kläder/schabrak tar jag inte bara något om är fint, utan något som jag vet skulle passa till något jag redan äger. På så vis har jag ju redan kombinationen i åtanke och det blir lätt att plocka fram det andra plagget någon gång när jag redan bestämt mig för det ena.
Jag går alltså inte och köper nytt hela tiden bara för att matcha. De flesta kombinationerna är plagg köpta någon gång mellan 2007 och 2013.
Inventera lite i garderoben en dag och sortera (haha ska jag säga av alla människor, min garderob är ett svart hål) så har du en bra översikt och det är lätt att hitta något som passar bra ihop.
 
Basicfärger är grunden. Marinblått är ju alltid ett säkert kort och alla har säkert något sådant i garderoben. Svart, grått och brunt är väl också vanligt. Själv har jag ju en del mörkgrönt.
Roligare färger går ju att kombinera med basicfärgerna. Ridstrumpor finns i många fina färger och har du mörka eller färglösa ridbyxor så ta på en tröja eller väst i en finare färg.
 
Något som jag har väldigt svårt för är "övermatchning" av starka färger. Huvaligen ):! Till exempel marinblått kan man ju köra på i en hel outfit men skulle man göra samma sak med röd skulle det bli förskräckligt. Tycker jag då alltså.
 
Det jag vill ha sagt med detta är att det är så himla enkelt att matcha och det är riktigt roligt!
Missförstå mig inte; det är självklart helt okej att inte bry sig alls. Så länge man är hel och så pass ren som det går att vara i ett stall så kan man vara ursnygg oavsett vad man har på sig. Bara man är nöjd själv!
 
Tre enkla outfits med beskrivning för att förtydliga att man verkligen inte måste springa och köpa massa dyra kläder.
Luvtröja - Från HM köpt för tre år sedan. ca 150kr.  Väst - Granngården köpt i september Lånat av mamma.
Lila linne - JC fått av lillasyrran, köpt för kanske fem år sedan. Byxor - Bik Bok (red barbacka den här dagen, annars alltid ridbyxor) , också fått av syrran köpta för kanske två år sedan. Strumpor - hittade i garderoben, ingen som helst aning om var de kommer ifrån.
 
Linne - JC köpt för ca fem år sedan ca 100kr. Klubbtröja - Fått genom Ungdomssketionen. Ridbyxor  - Mountain Horse. Fått av mamma för ca fyra år sedan. Minns ej pris, ca 400kr? Schabrak - Hööks. Köpt i september, 249kr.
 
Väst - Julklapp för två år sedan, ingen koll på priset. Tröja - Från Svensk Risdport Kunsbacka. Köpt för fem år sedan, ingen koll på priset. Ridbyxor - Börjes, köpta i september. Ca 300kr. Piké - Svensk Ridsport Kungsbacka (köpt på Euro Horse mässan) ca 400kr (lär inte köpa ett sådant litet men dyrt plagg på många år igen!).
 Ridhansdkar - Köpta på Hööks 1 år sedan. Ca 200kr. Använder nästan alltid dessa. 
Strumpor- Hittade i garderoben, gamla som gatan.
 
För att vara helt ärlig är det med hatkärlek jag skriver detta. Jag känner mig fruktansvärt töntig.
MEN GILLAR NI DET?
SKA JAG FORTSÄTTA MED DET HÄR?

Seg söndag

Kom nyss från stallet. Släppte ut hästarna i regnet.
Nu ska jag städa mitt rum till grym musik, äta lunch och sen gå upp till stallet för att rida. Det blir barbacka eller markarbete.
Lyckas ju pricka in min ridning alldeles perfa med sändningarna från Världscuphoppningen i Helsingborg. Grymt tajmat! Får väl se det ikväll istället eller så.
 
Hoppas ni har det bra denna gråa dag!

Nytt!

Nu är det höst här på bloggen!
Vad tycker ni?
Bakgrunden, headern det orangea?
 
Förhoppningsvis ändras även resten av designen mer märkbart inom kort! (:

Hösttema på G!

Idag efter jobbet (alltså ikväll) tänkte jag ta mig an blogg designen och göra den lite mer höstig.
I senaste laget kanske, men jag hade tänkt att tajma det med en helt ny design som tyvärr verkar dröja.
Så ny header och nya färger är att vänta till ikväll! (:
 

En dag i oktober

Jag passar på och njuter av de sista dagarna när världen ännu är färgsprakande och många löv håller sig kvar på träden. Uppe vid stallet är det allra finast.
 

En såndär outfit

Jag älskar färgen grön!
Nu på hösten passar det ju med en mörkare sådan som då är snygg till brunt. Det här hade jag på mig igår och det passar super till mitt grön och bruna schabrak.
Jackan och ridbyxorna är från Mountain Horse (Jackan vann jag på KM och byxorna fick jag av Sofia). Tröjan är Classic Riding Wear och är köpt på Hööks.
Jackan har en väldigt abstrakt färg haha! Utomhus är den mer åt det bruna hållet, men inomhus får den exakt samma färg som ridbyxorna. 

Jobbigt va?

Kom hem från Jakob för ungefär en timma sedan. Cirka en och en halv timma senare än planerat..
Jag har inte gjort något produktivt över huvud taget sedan dess trots att jag egentligen borde. Jag måste städa huset och hästen ska ridas. Men jag är så otroligt trött i huvudet och kroppen.
När jag kom hem stod smöret framme på köksbänken och alla lampor var tända. Det kändes onödigt och lite jobbigt.
Katten hade inte fått mat sedan 05.20 i morse. Stackars lilla katt vad jobbigt. Hon har magkatarr och går på en superdiet. Så hon är hungrig hela tiden. Jag skulle ha ringt till veterinären idag men missade telefontiden. Usch så jobbigt. Så nu måste jag vänta till måndag med det.
Katten skulle visa tecken på att hon är frisk vid det här laget. Det har sett bra ut tills idag då hon lade världens blaja i lådan. Så himla jobbigt.
Allt känns jättejobbigt på i-landsnivå just nu.
Åh jag blir så trött. Det här är inte min dag alltså. Inte just nu i alla fall. Jag får väl se till att vända det. Kanske ska börja med att städa.
 
Igår var en bättre dag. Med utsmetade ögonbryn och en tufsig kanin.
 
 

Dressyrträning

Idag kom Viktoria till stallet och höll lektion för mig.
Det var ett väldigt svettigt pass både för mig och Pippi, vi fick jobba på riktigt hårt!
Vi tränade öppnor i trav och galopp och det gick rätt bra faktiskt. Med tanke på ett vi inte gjort det alls förut.
Det blev lite svårigheter i vänstervarvet strax innan galoppfattningen, jag fick henne inte riktigt med mig och vänster bog petade ut rejält. I skritten var det jätteenkelt, så det fick bli lösningen. Få till det i skritten och sedan kämpa för att behålla det i övergången.
  Pippi känns så tillfreds och positiv gentemot arbete nu, superhärlig känsla! Jag måste inte kämpa lika hårt från början. Hon går gärna på av sig själv i en fin grundform och lyssnar mycket snabbare än tidigare istället för att protestera.
 
Jag pratade lite med Viktoria efter träningen om Unghästutbildningen som hon har gått. Jag är rätt intresserad av den och bad om lite tips på saker jag kan göra fram till ansökningen till våren för att förbättra mina chanser att komma in.
Så jag ska försöka strukturera upp lite nu och göra mig någon form av plan.
 
Nu ska ska jag tillbaka till stallet. Det ska mockas och bäddas, städas och organiseras och putsas och smörjas.
  Ha en bra dag allihopa!
 

Världens finaste!

Åh vad Pippi är bra alltså!
Detta säger jag trots att jag mycket väl minns hur jag for genom luften som en vante i våras och försökte lasta henne i sex timmar i somras.
Känslan från KM lever jag fortfarande lite på och hon gör skäl för att beröm ska ösa ner från mig.
Finaste pållen av alla stora pållar.
 
Igår testade jag att rida barbacka.
Det var första gången jag gjorde det på henne och ärligt talat vet jag ju inte om någon någonsin har gjort det.
Hon var helt klart skeptisk till en början. Hon ville inte riktigt gå fram. Ett steg i taget och hela hästen signalerade verkligen "Eh.. hur har du tänkt nu egentligen?". Men sedan verkade hon acceptera situationen och jobbade på som vanligt.
Jag hade ingen vidare balans men skumpade betydligt mindre än jag förväntat mig. Visst var det inte Joppes sköna runda ponnyrygg, men det var rätt lätt att sitta ner i traven ändå. Inte för att rida lätt var ett alternativ för mig haha!
 
Idag har jag lite ont i rumpan och har verkligen inget emot att titta på när mamma tömkör.
Kringlan får följa med också. Supermysigt kan vi ha det!

Gladast i stan!

 
Klubbmästare i Dressyr Lätt C:2!
 
Fina, fina, bästa Pippihästen!
I lördags var hon hur hispig och konstig som helst och det mesta kändes bara skit. Så inför tävlingen igår var ju knappast humöret på toppen.
Men jag vet ju att dagarna kan skilja sig otroligt från varandra så hoppet var inte helt borta.
 
Strax innan jag skulle sitta upp var jag väldigt stressad. Trots att jag sedan började rida fram den tiden jag hade tänkt släppte stressen inte riktigt taget om mig och jag blev nervös och lite illamående.
Då blev jag ju dessutom orolig att jag skulle påverka Pippi negativt och allt kändes bara ännu jobbigare.
 Hur underbart är det inte då att hästen är snällare än någonsin och gör precis allt jag ber henne om!
Det var helt fantastiskt! Hon krånglade inte det minsta i vänstervarvet och allt satt klockrent.
Det enda som går att verkligen klaga på är våra halter. De är fruktansvärda haha! Men vi övar.
 
När det var vår tur att leverera så var hon lika duktig som på framridningen. Möjligen kändes det som att underlaget var betydligt tyngre inne i ridhuset för jag fick driva mycket mer där inne.
Programmet gick bra utöver en jättemiss av mig. Vänsterfattningen var skitful. Fram med händerna och bak med skänklarna, snyggt jobbat! Tack och lov var Pippi snäll och fattade rätt galopp ändå och räddade situationen.
Vi slutade på 69% och en första plats i Lätt C klassen!
Hade spänningshuvudvärk efter att ha lett och skrattat så mycket.

Lite uppdatering

Idag har jag jobbat från nio till fyra. Varit hemifrån från 06.10 till 18.00 ):
Därför fick bloggen lida. 
 
Kiropraktorns kommentar efter Pippis behandling igår:
Inte öm och spänd i ryggen som senast, klar förbättring. Men ryggmusklerna behöver tänjas ut mer och Svante visade mig hur jag kan stretcha henne. 
Fortfarande låsningar bak.
Men det är helt enkelt träning av rygg och bakbensmusklerna samt stretching som gäller!
 
Ikväll gav Pippi mig ett jäkla jobb alltså. 
Mycket energi men ingen direkt vilja att jobba igenom i vänstervarvet. Men när vi väl kommit över spärren tog jag mig an galoppfattningarna och de satt alldeles prima i båda varven.
 
Imorgon skulle det ha varit dressyrträning. Men på grund av sjuk dotterkan inte Viktoria komma. Förhoppningsvis klarar jag mig ändå.
Just imorgon får bloggen lida igen. Det börjar med ridning på morgonen. Sen ska jag skynda mig in till stan och vara volontär med Julle. Få folk att ta ställning i frågan om organdonation. 
Efter det är det jobb från tre till halv nio. När jag kommer hem blir det kanske lite blogg, men jag borde sova. På söndag är det ju KM i dressyr!
 

Återbesök

 
Nu ska jag upp till stallet på ett litet möte ang. ett extrajobb. Det har inte det minsta med hästar att göra men en av de involverade har häst i stallet. Istället för en fika på stan blir det en fika i klubbhuset. Mycket mysigare och billigare!
 
Sedan kommer kiropraktorn på återbesök och behandlar Pippi m.fl. 
Hoppas på att se viss förbättring i ryggmusklerna och kanske att låsningarna bak har släppt. Vi får se hur det är med det.
Ha en jättebra dag allihopa!

Onsdagskväll

Sen kväll i stallet med mamma.
Hon tömkör och jag ser på
Pippi är rätt duktig faktiskt, även om hon är förböjd ibland. Men hon är mest duktig. Fast nu började hon bråka lite.
I vänstervarvet blir det jobbigt. Då byter Pippi varv och gör övningen åt höger istället.
Nu ska hon in och äta betfor. För vår del blir det nog macka och te, hoppas jag.

Glasögonorm

Idag är en datordag och därför åker glajorna på!
Designtänk och bildredigering samt lite hemsidebry är det som gäller. 
Men nu tar jag en paus från skärmen och går till Coop för att handla. Idag är det jag som står för middagslagandet - vegetariskt med andra ord!
 
Mamma ville tömköra idag så barbackaridning får bli en annan gång. Tror att jag följer med upp till stallet ikväll och ser hur det går för henne (:
 

Konditionsträning

En underbar förmiddag på en underbar häst!
Det var lite lätt dimmigt ute och gula löv föll sakta ner över oss när vi tog oss fram på slingan runt anläggningen.
   Konditionsträning var det som gällde och det var en svettig men glad häst som skrittades av efter en timmas galopperande och klättrande.
I början var hon ganska seg och jag fick driva en del. Men efter ett tag kom hon igång och kändes bara piggare och piggare ju mer vi galopperade. Men det var nog mest mental energi. När vi skrittade av var hon riktigt trött och orkade knappt gå i uppförsbackarna.
 
Imorgon tänkte jag försöka mig på att rida barbacka! Det ska bli kul, hoppas jag haha. Har ju ingen aning om hur Pippi kommer att reagera..
 
Nu ska jag välja ut en god pizza som jag och Jakob ska käka till lunch (han måste skynda sig att komma hit, jag är vrålhungrig!).
 

Stallmys

Mysig höstdag i stallet! (:
Hundratals bilder att redigera. En ny design och header är på gång och dyker förhoppningsvis upp i veckan.
 
Vi börade med att fotografera Sofia och Nicy, sen Pippi och mig. Åldersskillnaden på hästarna märktes tydligt.
Pippi ville inte stå stilla en sekund och knuffades och hade sig. Så jobbig haha! Men hon tyckte säkert att vi var minst lika jobbiga.
 

Gör ditt eget hårnät!

Insåg när jag letade efter ett snyggt hårnät att ha på dressyrtävlingen igår att det inte finns något som rymmer mina dreadlocks! Så jag fick helt enkelt ta och göra ett själv.
Det var superbilligt, lätt och roligt! Tänkte förklara lite hur enkelt det är och kanske ge andra inspiration. Det är ju, trots alla fina hårnät i affärerna, roligt att ha ett med ett personligt utseende. (:
 
1. Skaffa ett nät.
(Två st för 20 spänn)
Jag köpte ett tunt nät som man ska trä över hela huvudet. Har inte sett att man kan köpa mindre nät utan dekorationer och dessa är nog de billigaste som ändå funkar.
 
2. Anpassa storleken.
Hela nätet som jag köpte gick åt för att omge hårknuten. Men behöver man förminska det så gör man såhär:
Sätt upp håret på det viset du vill ha det när du rider. Trä sedan nätet utanpå men dra ihop det så mycket som behövs och håll undan det överflödiga med fingrarna när du tar av det igen.
Knyt en hård knut uppe vid resåren så att det överflödiga av nätet hålls undan permanent. Klipp av så mycket som möjligt utan att röra resåren, den måste vara kvar.
Knuten ska ju inte synas så det får bli på undersidan av nätet, dekorationen ska du alltså sätta på motsatta sidan.
För att nätet ska sitta kvar stadigt på ditt hår tar du en gummisnodd och syr fast längs resåröppningen. Detta gör du för hand.
 
3. Välj dekoration.
Här är din chans att vara kreativ! Det vanligaste är ju en snygg rosett, men vill du inte vara vanlig så kom på något annat. Du kan leka med material, form och färg.
Panduro har många fina saker men det kan vara lite dyrt ibland. Vill du ha ett sidenband så rekommenderar jag Knapp Karlsson här i Göteborg. Jag köpte ett fint svart sidenband, ca 25 cm för 12 spänn!
Vill du ha bra tips på hur man gör en fin rosett kan du googla det. Man hittar många bra instruktioner.
 
4. Sätt ihop dekorationen.
Jag använde en symaskin, men har du ingen så går det bra att sy för hand om du är riktigt noga med att göra det ordentligt.
Eftersom det var en rosett jag gjorde så utgår jag från det i den här beskrivningen.
 
a) Nåla.
Knyt eller vik rosetten som du vill ha den, nåla sedan ihop den så att allt håller sig på plats.
b) Sy.
Här gjorde jag misstag nummer två (Det första står längre ner). Jag ville egentligen ha en rosett med lite volym. Då ska man bara sy ihop den på mitten så att allt sitter säkert ihop men kan "puffa upp" lite åt sidorna.
Jag sydde istället längs med varje kant och fick då en stadig men platt rosett. Vill man ha det så ska man alltså sy längs kanterna, annars bara i mitten.
 
5. Fäst dekorationen på nätet.
Ta på dig nätet igen och håll dekorationen där du vill ha den. Den måste fästas i hårsnodden men tänk på att inte sätta den för högt, du ska ju ha hjälm på dig.
Sy sedan fast dekorationen för hand på hårsnodden.
 
Klart!
Lek gärna med pärlor, stenar och strass. Dem fäster du bäst genom att sy om det går, annars kör du på superlim.
 
Gör inte detta misstag!
När jag hade vikt och nålat min rosett tänkte jag stryka den lite lätt i kanterna för att underlätta när jag skulle sy ihop den. STRYK INTE SIDENBANDET!
Tyget började smälta och blev helt förstört! ):
Jag fick göra om rosetten helt och den blev inte alls lika fin som från början.
Mitt bästa tips är nog att köpa minst dubbelt så mycket som du behöver. Då kan du bara göra om när det blir fel istället för att få det lite sämre. Det är ju ändå billigt material.
 
 
Såhär såg det ut när jag pysslade:
Jag gjorde en väldigt enkel dekoration som förmodligen kommer byggas på eller bytas ut så småningom.
Egentligen är jag inte supernöjd, men jag skyller det på strykjärnet som tvingade mig att ändra propotionerna.
 
Trevligt men sömnigt sällskap hade jag också!

Duktiga Pippi!

Idag älskar jag min lilla häst lite extra mycket!
Önsketänkandet om att kunna börja ridningen där vi slutade igår slog in och Pippi var så himla duktig redan från början. Det kändes helt fantastiskt och det var så roligt att rida!
Jag red igenom programmet två gånger under framridningen och allt satt klockrent.
   Men..
På grund av usel planering och låga förväntningar red jag fram alldeles för länge.
Med rädsla av att hon skulle vara lika jävlig som igår ville jag börja rida fram ca 45 minuter innan. Tanken var såklart att skritta mycket om det nu var så att hon skötte sig bra. Hon presterade ju helt klart över alla mina förväntningar någonsin så 45 minuter var alldeles för långt.
Sen tog ju dessutom tävlingen betydligt längre tid än beräknat (på grund av att domaren pratade med varje ryttare efteråt vilket var väldigt bra!) vilket gjorde att min ritt inte var förrän en halvtimma efter den tid jag först trott.
Sjukt lång framridning alltså vilket naturligtvis gjorde häststackarn väldigt trött och väl inne på banan orkade hon inte riktigt.
Vänsterfattningen funkade därför inte alls, speciellt inte med en trött ryttare på ryggen. Så jag red med spö och var ju då utom tävlan. Men eftersom själva tävlingen inte var det viktiga för mig så spelar det ingen roll.
   Jag fick en bedömd ritt och när Pippi väl kom igång var hon superduktigt igen trots sin trötthet. Vi slutade på 67% och jag är så otroligt nöjd och glad!
Det hade vi nog aldrig fått av någon annan domare (möjligen Britt Hammar). Men jag tycker inte att man kan säga att hon var för snäll utan dömde helt enkelt rättvist utifrån nivån programmen låg på. Tänkte ta lite mer om det imorgon.
 
Nu laddar vi om och kör på annan typ av framridning till nästa helg då det är KM i dressyr och vi ska rida Lätt C:2!
 Bilderna har Daniela tagit! (:

Väntar

Väntar på att få bilder från Daniela från dressyren. När jag fått det så kommer ett inlägg om tävlingen upp (:

Inför morgondagen

 Kom nyss hem från jobbet. Äter pizza för att överleva vägen upp till sängen. Om cirkus fem timmar ska jag stiga upp och leta fram tävlingskläderna.
Är fruktansvärt trött och hungrig. Äter, tänker och skriver som ett djur.
 
Idag kände jag mig duktig under ridningen. Pippi bråkade som attans men hade åtminstone energi som jag kunde använda. Bra avslut med fin häst.
Blev helt andfådd, pratade nästan konstant med Pippi under hela passet. 
Hoppas på att kunna börja där vi slutade när det är dags för framridningen. Önsketänkande. 
 
Nej, nu måste jag fortsätta äta innan jag dör. Blir så jobbigt att rida då ju.
Godnatt eller så.

Höstrusk

Satan i gatan vad trött jag är idag alltså. Då kunde jag ändå gå en halvtimme tidigare från sista jobbet igår kväll och var hemma redan 00.30.
Vädret gör mig knappast piggare.. Jag och Sofia skulle mötas i stallet idag på förmiddagen och njuta av höstens färger genom mitt senaste kameraobjektiv.
Men så blev det inte tack vare regnet och jag sitter istället hemma och pysslar tills jag ska till stallet och rida när ridhuset är ledigt.
   Jag hoppas naturligtvis på en något piggare och mer positiv Pippi idag vilket jag kanske också får.
Igår fick hon vila och blev ompysslad av mamma, Lillemalin och hennes pojkvän. Borstad och matad med morötter, blir nästan lite avundsjuk haha!
Mer kraft och hö har hon även fått så den fysiska energin är kanske höjd en aning den med.
 
Apropå pysslet; jag börjar verkligen tycka att det är superkul att knåpa ihop egna detaljer i min och Pippis utrustning. Det gör det så personligt och ibland är det mycket billigare än att köpa nytt.
Jag funderar på att skapa en DIY-kategori. Vore det något? Har massvis med idéer på lager!
 
 
Har ganska trevligt sällskap denna inomhusdag! (:

Endast Bullen är vaken

Och jag själv då!
idag blir det tidig morgon för mig och sedan jobb hela dagen. Pippi får därför vila. Jag hinner inte ens hem för att mocka och ge henne mat så det fixar mamma. 
Tar en buss 6.20 och lär vara hemma strax innan ett i natt.
Hoppas ni andra har en något mer ledig fredag!
 
 

Två sidor

Jäklar vad svårriden Pippi var i dag. Hon verkade vara på världens sämsta humör och var hur tjurig som helst. 
Min tanke med dagens pass var att rida henne i en något lägre form och inte pressa henne på något vis. Rida vägarna i programmet, inte nödvändigtvis i rätt gångart utan mest för att jag själv ska komma ihåg ordningen på söndag. 
Men satan så besvärlig hon var så fort jag krävde minsta lilla från henne. Energin var mycket bättre idag men hon hade ingen lust att använda den på det viset som jag ville. Av den anledningen blev jag mer eller mindre tvungen att kämpa för att komma förbi den spärren och kunde först på slutet jogga henne i en avspänd form.
Jag försökte att själv vara så avslappnad och konsekvent som möjligt och sedan berömma henne näst intill överdrivet när hon gjorde rätt för att hon skulle tycka att det var roligt istället. Jag vet inte om det var därför men på slutet kändes hon betydligt mer positiv. 
 
Visst tycker jag mycket om min fina häst och vet att hon kan gå hur bra som helst. Men att det är tävling på söndag bryr hon sig inte ett dugg om. Hon kan lika gärna vara så här, hur grinig som helst, som lydig och positiv. Jag får helt enkelt ta dagen som den kommer, men man ska inte tro att det kommer gå perfa. Jag skulle inte vilja påstå att hon är en lättriden häst. Men oavsett vilket humör hon är på tänker jag försöka göra mitt bästa. Det blir nog en lång framridning.
 

Sent i stallet

Idag har jag varit hos Jakob och kommer därför inte iväg till stallet förrän nu.
Tur är väl då att paddocken är så himla fin att man kan rida både ute och inne och slipper anpassa sig efter ridskolans schema.
  Igår var pippi lika trött som hon var i skogen i måndags. Visst hade hon vaknat mot slutet av passet och gick riktig fint, för att inte tala om galoppfattningarna i vänster varv utan spö som förstärkande hjälp! Men vi ska nog öka på kraftfodret och kanske höet också, så får vi se om hon blir lite piggare.
Ikväll tänkte jag öva på dressyrprogrammet som jag ska rida på söndag. Är lite nervös faktiskt!
 

Pyssel

Mina pysselfingrar är igång igen!
Den här gången blir det något fin till mig själv istället. Jag kanske ska slänga in lite guld i det här med?
 
 

IKEA

Är på IKEA med en vän som ska köpa möbler.
Själv tänkte jag försöka hitta lite smarta förvaringsartiklar att ha i skåpen i stallet. Där behöver verkligen organiseras innan det ballar ur! Jag har rätt okej ordning nu men jag känner att den börjar försvinna!
Måste även omfördela krokar, spöhållare och annat som sitter på insidan på skåpsdörren. Allt sitter så himla korkat placerat!
 
 

Hovvård

Snart ska jag upp till stallet för att försöka pricka in när Pippi får nya skor och verkas.
   I våras när hon blev skodd här i Göteborg hade hon strålröta på alla hovar utom en (ingen allvarlig sådan, men ändå).
Den försvann ju förmodligen under sommaren när det var så otroligt torrt. Jag frågade i alla fall hovslagaren som skodde henne nere i Skåne om det fanns någon risk för det men hon sa att det var i princip omöjligt med det vädret vi hade.
   Nu har hennes hovar varit väldigt torra och de har börjat spricka på flera ställen (det problemet hade vi konstigt nog inte under den torra sommaren) så jag har använt hovolja varje dag. Jag tycker nog att det har hjälpt eftersom det åtminstone inte har blivit värre.
   Men för några veckor sedan hände något som gjorde mig rädd och det kändes helsjukt! Pippis strålar lossnade!
När jag skulle kratsa följde vissa bitar med och jag kunde lyfta på strålen. Trodde att det var en helgalen strålröta som slagit till och rusade i panik till Ann, Sofia och Katarina som var i stallet för att visa.
Ann skrattade och sa att hon reagerat likadant när hon såg det första gången. Tydligen kan hästar ömsa stråle och det hände att de gör så när de byter bete och underlaget blir annorlunda.
Jag kunde pusta ut och har dragit loss lite bitar som sitter riktigt löst när jag kratsar. Pippi känner ingenting.
Dock är strålarna fortfarande mjuka och lite lösa så jag hoppas verkligen inte att det har blivit strålröta av det ändå. Därför tänkte jag försöka vara i stallet när hon blir skodd idag.
 

Tårarna rinner

Skrev Skånhällas Joppe i sökfältet på equipes webshop. Det finns inte jättemånga bilder men det räckte med en för att tårarna skulle börja rinna.
Världens finaste ponny genom tiderna i rött strasspannband och hur glad som helst. Derssyrbilder är det.
Herremig jag kan verkligen inte sluta gråta. Men det är inte bara ledsna tårar. Han ser så glad ut och jag vet att han har det jättebra.
Jag har ju en alldeles utmärkt tjej uppe i stallet som jag älskar. Men det känns ändå lite i hjärtat att det inte är min lilleman längre.
Det finns ingen finare en ens egen ponny.
 

Organisering

Idag får Pippiluren vila. Jag och Isa red ut i skogen igår och Pippi var så otroligt seg!
När hon fick gå först blev hon glad men hade fortfarande dålig energi i stegen. Det kändes inte bra alls men jag hoppas att hon bara var trött från hoppträningen dagen innan.
Imorgon är det dressyrträning så idag får hon vila upp sig lite för att orka med det.
Jag måste verkligen lära mig programmet för lätt B:1 till på söndag! Har inte precis gjort mer än tittat på det. Vill inte göra en "Ellen" och rida fel väg som jag gjort så jobbigt många gånger förut!
 
Eftersom jag alltså inte ska rida idag har jag ju tid till en del annat.
Jag ska städa mitt rum till att börja med. Kanske till och med ta mig an skrivbordet... Sedan ska jag resa och ordna upp bland mina bilder på datorn. Den verkar ligga på sin dödsbädd och lite rensning kanske ger den några månaders ork till att leva.
Sen ska jag föra över pengar på mitt sparkonto som är helt tomt. Inte för att jag inte har några pengar men alla är på mitt vanliga konto. Tydligen kollar banken hur bra man är på att spara när man ansöker om lån (vilket låter självklart men det var inte något jag visste tills nyligen) och ju tidigare man börjar desto bättre! Så även om jag knappast har några lån planerade inom min närmsta framtid så ser det väl bra ut om jag börjat spara redan nu.
Ikväll är det jobb men innan det ska jag träffa Jakob i stan. Vill hitta en svart enkel kjol, men det tycks omöjligt.
Ha en bra dag! (: