Mot Skåne!

Hemma från London och nu åker jag och mamma till Skåne för att hälsa på mormor och morfar och kolla läget med gården lite. 
Vi svängde först förbi stallet och släppte ut pållarna. Vädret var ju fint och inte så kallt så Pippiluren slapp sitt regntäcke även om klär väldigt bra i mörklila. 
Ber om ursäkt för bloggtorkan men jag ska se till att det rullar på igen inom kort!
Nödproviant i bilen!
 

Vintervila

Pippi ska vila under hela december.
Varför?
Hon har inte haft någon viloperiod sedan vi köpte henne i april och har gått ganska ordentligt under hösten.
En vuxen häst som rids normalt under hela året i flera år klarar sig bra med ett par veckor då och då men en liten tjej på fem år kan behöva längre tid att återhämta sig.
   I januari tar vi och sätter igång henne igen. Målet är att vara redo för lite pay 'n jump's till våren. Då är det extra viktigt att hon verkligen har energin till att kunna orka arbeta och därmed är positiv till träningen.
En häst som är trött kan man inte tvinga till att gå bra särskilt länge. Pippi för den delen kan man aldrig någonsin tvinga till något under några som helst omständigheter.
 
Under vilan så ska hon naturligtvis hanteras ändå. Hon är ju inte precis en utemöbel som ställs undan i ett förråd tills vi har lust att ta fram henne igen.
Vi ska gå på många långa promenader, kanske lite longering ibland och förhoppningsvis miljöträning. Vi ska ha ett riktigt mysigt och långt jullov! (:
   Det finns ju ingen anledning att klippa en häst som ska vila. Så Pippi behåller björnpälsen december ut. Men sedan måste vi säkert klippa. Pälsen sitter ju kvar minst två månader till. Hur klippningen blir får vi se då.
   När hon vilar får hon faktiskt äta samma mängd kraftfoder som nu. Just nu får hon inte så jättemycket och det hon får innehåller en bra och lagom energimängd som hon behöver för att hålla sig varm. Vi vill ju inte att hon ska tappa så mycket muskler under tiden hon vilar och fodret som innehåller relativt mycket protein hjälper henne att bygga och bibehålla dem hon har. Att vi då tar promenader med henne i varierad terräng under vilan gör att hon kan omsätta det hon äter så att det fortfarande går runt på rätt sätt.
 
Sedan kommer vi naturligtvis att kolla lite hur hon mår, om fodret kommer behöva ändras trots allt.
 
Det enda tråkiga som inte slog mig förrän nu är ju att jag inte kommer att rida på en hel månad.
Är detta läget för att ta upp självständig träning av styrka och kondition? Eller möjligen en chans att proppa i sig extra mycket pepparkakor och julmust?
 
 

London part two

Imorgon åker jag till London för andra gången den här månaden.
Jag och Julle ska se Imagine Dragons och i väskan finns det utrymme för saker som ska inhandlas i London ;)
Som ni kanske förstår blir det lite svårt att blogga under de kommande dagarna. Jag ska köa några inlägg så det händer lite grann åtminstone.
 
Mamma tar hand om Pippi som påbörjar sin vintervila och pappa ska se efter Kringlan.
   Nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar stiga upp vid sex imorgon och ta flygbussen till Säve.
Godnatt världen!
 

Dröm-framtiden

Fick det här i ett mail idag!
 
Nu är jag kanske ett halvt steg närmare drömutbildningen på Flyinge; Unghästutbildarprogrammet!
   Kursen Hästkunskap - Inriktning hästskötare tar upp det mesta om hästhantering. Säkert ganska basic men jag tror att det är en hel del som jag inte kan sen tidigare. Bland annat om hästens sjukdomar, anatomi och foder.
Det ska bli hur spännande som helst och jag hoppas såklart att det går bra för mig. Jag har ju trots allt inte pluggat sedan våren 2012 och har aldrig tyckt att det har varit särskilt roligt. Men nu är det ju hästar det gäller och jag har ett tydligt mål att uppnå.
Bild från Strömsholm

Krasslig

Vaknade med halsont och huvudvärk.
Än är inte näsan igentäppt men det är nog inte långt kvar. Att vakna på det viset känns ju aldrig kul men eftersom jag åker till London med min Julle imorgon (!) så känns det extra dystert.
Förkylningar brukar alltid vara värst de första dagarna. Usch!
Bortsett från huvudvärken känner jag mig ännu ganska pigg. Jag hoppas att energin håller i sig för efter jobbet måste jag skynda mig till stallet och göra mig redo för en dressyrträning som börjar kl fyra. Har jag tur så är Pippi lite gladare efter vår skogstur i lördags. Igår fick hon vila.
Efter träningen och allt annat i stallet så ska jag hem och packa inför imorgon och fixa klart med Sofias blogg.
 
Ha en bra dag allihopa och se till att inte frysa så blir allt mycket bättre!

Varm i Vinter

Nu börjar minusgraderna smyga sig på och jag tänker se till att vara redo!
När man (jag) blir kall så blir ridningen tusen gånger sämre och kroppen gör ont. Men egentligen är det ju inte så svårt att hålla sig varm och det gör att man kan fortsätta med hästlivet som vanligt.
Lager på lager ska ju vara bästa sättet att hålla inne värmen på. Dessutom är det ju lättare att plocka av ett plagg om man blir för varm när man mockar eller borstar.
Underställ är ju toppen eftersom det ofta andas och inte stänger inne så att man bara blir svettig och blöt och sen kall igen. Utanpå det blir det nog bra med en fleece eller liknande och till sist jackan.
 
Dessa snygga stövlar ska jag lägga en beställning på asap!
 
 

Täckeskluring

Idag var jag och Pippiluren ute i skogen med Elvira och Henri.
Vi hade det kul men kallt, åtminstone jag. Det får allt bli ett köp av ett par vinterridstövlar nu om jag ska överleva det här halvåret.
   Jag tog dressyrsadeln och försökte jobba Pippi en del ute i skogen med samlingar i alla gångarter. Dock fick hon sträcka ut i galoppen i ett par uppförsbackar. Det var väl inte det bekvämaste för min del i dressyrsadeln.
När vi kom tillbaka fik faktiskt Pippi ha regntäcke på sig eftersom hon var svettig och det var kyligt i luften. Det är första gången i år hon har täcke på grund av temperaturen. Tidigare har hon bara haft det om det regnat.
 
Jag tycker att det här med täcken kan vara lite svårt ibland. Hade hon inte varit svettig så hade jag absolut inte lagt på något täcke. Hennes päls är superlång och det var ju plusgrader ute. Men när hon svalnat i kroppen och slutat svettas så skulle den långa pälsen forfarande vara blöt och göra henne kall. Täcket håller ju då inne värmen lite åt henne. Samtidigt så tar det mycket längre tid för pälsen att torka om det ligger ett regntäcke på. 
Klurigt det här alltså! Jag är glad att vi har bestämt att inte klippa henne förrän i januari. Då slipper hon innetäcke hela december och kan få gå i sin egenproducerade vinterrock som hästar trots allt är skapade för att göra. 
Hur tänker ni kring täcken, året runt?
 
 

Framåt!

Hoppträningen igår gick prima!
Pippi var grinig till en början men då gäller det att bara tänka framåt. När hon inte vill fatta galopp så ska jag nästan släppa tyglarna helt för att inte ha någon kontakt med hennes mun och inte hålla om det minsta med skänklarna.
Det både låter och ser väldigt knäppt och inte minst fult ut. Men saken är den att man kan omöjligt tvinga Pippi till att göra något. Försöker man med det så sätter hon sig helt på tvären och det är bara att hälsa hem. Istället ska jag bara prata glatt med henne, klappa och berömma när hon går framåt och låta henne fatta galopp själv.
Till en början var hon oftast sur väl i galoppen också, men det är som sagt framåt som är nyckeln och så fort hon verkar ha roligt kan jag börja samla upp henne och rida med mer inverkan.
 
Vi hoppade lite linjer och till sist en kort bana. Hon stannade på många hinder de första gångerna vi kom emot dem, men så fort hon har fått titta på dem så går det bra. Jag försöker visa henne hindren innan vi ska hoppa dem men då bryr hon sig aldrig om dem.
Ibland blir det jättesprång och räceräst, men igår tyckte jag faktiskt att jag kunde påverka tempot och takten utan att det gick ut över oss negativt. Tidigare så skulle jag bara ha en lätt men stadig hand och fick inte ta halvhalter. Då fanns det risk att ta en del av Pippis självförtroende och det var bättre att hon bestämde tempot själv och då fick lära sig vad som fungerade. Men nu kan jag alltså beblanda mig lite mer med allt sånt där och kunna ta halvhalter och förhållningar när det behövs.
 
De första rundorna var målet bara att vi skulle komma över hinderna men när det var avklarat så skulle det vara rätt antal galoppsprång. När det var fem tyckte Pippi att det räckte gott och väl med fyra men på slutet fick vi fason på det och avslutade bra.
Den här gången var hinderna lite högre än vanligt. Under en meter men högre än vad vi tidigare hoppat.
 
Idag blir det promenad för min och Pippis del för att gå ur träningsvärken. Imorgon ska vi ut i skogen med Elvira och Henri.
 

Man får luras ibland

Idag la jag fram lite bommar och ett sockerbitshinder i paddocken.
Underlaget var verkligen toppen bortsett från två stora vattenpölar. Men de var knappast i vägen eftersom paddocken är så stor och de funkar bra som vattenträning.
Först var planen att rida barbacka, sen kom jag på att jag inte hoppat Pippi barbacka förut (även om hindret var lågt så blir det ändå ett skutt).
Sedan slog det mig att det är hoppträning imorgon och då måste jag ju naturligtvis ha hoppsadeln. Vi hade den igår och då den inte ligger helt bra så jag vill helst använda den så lite som möjligt. Så det blev helt enkelt barbacka!
 
Hon var världens tjurskalle till en början och ville inte alls gå framåt. Reste sig och sparkade bakut när jag gick på med skänkeln. Vid det laget började jag ångra mitt beslut angående sadeln..
Cavalettibommarna låg ganska långt ifrån varandra vilket var en stor fördel för mig. Bara att trava över bommarna fick henne att bli lite piggare och mer fokuserad, eftersom avståndet var långt blev hon också tvungen att länga stegen och det fick igång tempot. Galoppfattningarna gick trögt så jag bestämde mig för att ta några skutt över hindret för att pigga upp henne och liksom lura henne till galopp.
Jag travade först tills hon själv bjöd så pass bra att vi kunde göra bra balanserade fattningar. Det var hur kul som helst och det gick faktiskt riktigt bra! Jag ville nästan inte sluta men vi ska ju faktiskt hoppträna imorgon och vi avslutade med ett riktigt bra språng och landning i vänstergalopp.
 
 

Royal

Guld och blått är ju hur classy som helst!
Frågan är bara var man får tag på en tröja med guld utan att det ser ut som att man ska på party.. Fast det vore kanske inte så illa?
                             
 
 
Schabraket är helt klart med på önskelistan!
 

En onsdag

Nu ska jag strax sticka till jobbet. Jag packar mest paket som ska skickas iväg till kunder. Det är ganska kul, ibland är det någon som har köpt saker som matchar jättefint eller kanske någon grej som jag inte hört talas om tidigare. Jag har lärt mig massor om olika prylar sedan jag började på Horsemeup. Nyttigt! Eller inte, jag vill ju ha det mesta hahah!
 
Efter jobbet får jag se till att äta och ta mig upp till stallet ganska snabbt så att det inte blir för sent. Ikväll ska jag se Hungerspelen med Jakob så det gäller ju att jag blir klar i stallet i tid.
Jag hade tänkt att ta fram lite bommar idag. Förhoppningsvis blir det inget regn så jag kan rida i paddocken. Annars hinner jag nog inte plocka fram och ta undan bommarna innan ridskolan ska ha manegen.
Ha en bra dag!

Mjukis

Pippi var så fin och mjuk idag, riktigt roligt att rida! Hon har ju varit lite bråkig och tjurig ett tag men det var hon inte alls idag.
Jag vågade mig på att lägga sadeln lite längre bak (där den bör ligga) och Pippi reagerade inte det minsta på det. I somras var ju det ett problem och hon reste sig så fort den låg någon millimeter längre bak än hon tyckte var okej.
   Som sagt var hon väldigt mjuk och fin idag men faktiskt också ganska tittig. När jag red i paddocken var det nemas problemas men på ridslingan var det lite skutt hit och dit.
Jag red inte så länge, ca 40 minuter kanske. Mamma tränade för Viktoria igår så jag tänkte att vi kunde ta det lite lugnt idag. Det blev dock en hel del galopp men ganska lugn sådan. Förutom när hon bockade förstås.
Idag var det rött schabrak och röd jacka.

Hej igen!

Igår kväll kom jag tillbaka från London. Jag är hes och ganska mörbultad men hade en grym helg! 
Ikväll ska jag till stallet för att rida. Var där i morse innan jobbet för att hänga fram regntäcke och säga hej till Pippi. Jag har faktiskt saknat henne rätt mycket trots att jag bara har varit borta i några dagar. Hon fick en kram och en puss trots att jag hade vanliga kläder på mig som blev lite smutsiga. 
 
Ridningen idag blir lite konditionsträning eller liknande på slingan hemma. Egentligen vill jag rida ut i skogen men jag kommer inte hinna iväg innan det har blivit mörkt och väl ute i skogen är det kolsvart på kvällen. Det hade varit grymt om det hade funnits belysning där ute precis som på slingan hemma.
Fler inlägg kommer ikväll (:

Problematiskt beteende

Pippi är pigg, glad och hur mysig som helst när man är med henne på marken. Inga konstigheter, bara en nästan ovanligt (för hennes egen del) gosig häst.
Men så fort jag rider och kräver minsta samling av henne så protesterar hon och blir grinig som tusan. Det känns ju inte rätt eller bra på något sätt och det stör mig något otroligt att jag inte vet vad detta beror på.
Hon haltar absolut inte och ryggen verkar det vara bra med eftersom hon inte reagerar som hon kunde göra förut när man kommer med sadeln.
 
Igår blev det ett sent kvällspass och hon var tjurig som satan i ridhuset.
Sista ridskolegruppen lämnade b.l.a. kvar lite cavaletti som absolut var till min fördel.
När jag travade fram henne försökte jag ha henne i en låg mjuk form för att få henne avslappnad. Men hon betedde sig alldeles hetsigt och ville bara galoppera. Då kunde jag använda cavalettin som lite distraherande övning. Hon blev tvungen att fokusera för att inte bara ramla in över alla bommarna och hon tyckte att det var ganska kul och blev mer positiv till arbetet. Det blev mindre och mindre svårt att få henne med sig även när vi inte red över bommarna men aldrig helt lätt.
Hon verkade tycka att vi skulle galoppera, annars kunde det vara! Därför var det väldigt svårt att få henne framme i traven och när jag la på spöt blev hon skitarg och slog bakut. Men om jag lade på spöt en gång till direkt så skärpte hon sig någon minut.
Jag tycker egentligen inte alls om att behöva använda spöt i annat syfte än att aktivera bakbenen eller förtydliga någon annan mildare hjälp. Men som Viktoria har sagt till mig; "Om du tydligt visar att du bestämmer och vad du vill nu, så kommer du kunna ge mindre och finare hjälper i framtiden".
Dagar som dessa är jag extra noga med att berömma Pippi när hon gör rätt och man märker verkligen att hon blir gladare av berömmet.
Mot slutet blev det mycket galopparbete och då var hon faktiskt riktigt fin. Det kändes som ett bra avslut och när vi travade av så var hon lugn och mjuk.
 
Ikväll tänkte jag skritta fram ute så jag är redo att börja rida så fort manegen blir ledig vid nio.
Hoppas verkligen att gårdagens avslut gav resultat och visar sig lite tidigare idag.
 

Hjärtat mitt

 

Veckan som kommer

Det finns en stor risk att bloggen kommer ligga i någon sorts dvala den här veckan. 
Måndag till torsdag ser det ut såhär: Jobba på Horsemeup från 10 till 14, hem för att byta om och eventuellt äta om jag hinner det. Sedan in till stan för att jobba på The Photo Gallery från 15 till 18, vissa dagar 21. På kvällarna får jag ta hand om fina lilla Pippiluren. Förutom de dagar jag jobbar till 21, då hinner jag omöjligt till stallet men jag har ju en toppenmamma som fixar saker och ting i sådana lägen.
 
På fredag sticker jag till London med boysen för att gå på Warped Tour och vi kommer hem på måndag nästa vecka. 
Som ni kanske förstår har jag lite svårt att få in bloggandet mellan allt det här.. Men jag ska göra mitt bästa och kanske kommer det upp lite bildinlägg framöver.
 
Ha en riktigt bra dag allihopa! 
 

Är det bara jag som älskar täckesreklamer?

Hästarna ser ju så glada ut och täckena är så fina!
Synd att det bara krävs en användning innan det är hur smutsigt som helst
 

Lysande!

Det finns ingen anledning till att sluta rida ut bara för att det blir lite mörkare om kvällarna!
Men något som är jätteviktigt är att hålla sig varm och se till att man syns. Reflexer kan man ha på även om det fortfarande är ljust några timmar till. Då gör det inget om man är ute längre än planerat och man syns bra på långt håll till skillnad från när man har mörka eller färglösa kläder.
 
Här är några finfina grejer som ser till att du och din häst syns ordentligt!
 
 
 
 
Alla tycker ju inte att neongult är supersnyggt. Men då finns det ju grejer med lite diskretare reflexer.
Strunta aldrig i reflexer på grund av utséendet. Det är nog bland det töntigaste man kan göra.
 
 
Jacka med reflexsömmar                                             Skor med reflex på hälen
 
 
 
 
 

Träning - Filmer

Igår kväll var det alltså hoppträning hos Sandra i Särö. Oj vad vi behövde det!
Pippi var mycket gladare än vad hon har varit den senaste veckan men energin var inte super ändå.
Vi började med små hinder på en volt. Den biten är jag inte alls nöjd med, för egen del.
Pippi skötte sig rätt bra bortsett från några avbrott från galoppen. Men det var en ganska svår övning för henne med tanke på att vi inte hoppat på länge och knappast är rutinerade tillsammans dessförinnan heller. Själv kom jag aldrig riktigt in i det och det kändes som att jag var efter i varje språng.
 
Nästa övning var två hinder på aningen böjt spår, alt. hoppa hinder nr. 2 lite snett.
Det blev stopp två gånger på första hindret som hade en livsfarlig liten grindliknande del nederst. Men sen kom vi över utan problem och nästa hinder som också hade dekorationer brydde hon sig inte om att titta extra på.
  Övningen förlängdes med diagonal tillbaka sedan med två andra hinder. Där blev det också lite stopp på en grind men den kom vi över efter ett par försök också
. Vid det här laget tuffade Pippi till sig och på slutet var hon en räcerhäst!
Sista linjen är jag ganska nöjd med även över min egen insats. Men i övrigt känns det som att jag har tappat känslan lite och det suger ska ni veta. Jag får väl helt enkelt öva på lite lägre hinder hemma.
 
Här har ni två klipp från träningen. Det är första övningen och sista linjen.
 

Busy

Dags att sticka iväg till jobbet på Horsemeup! Mitt ha-begär stiger för varje dag och nu tar jag nog och köper något själv snart. Benlindor och vinterridstövlar lär beröva mitt konto på kosing inom kort. 
 
Efter det jobbet sticker jag hem, käkar, städar och sedan blir det till att ta sig in till stan för kvällsjobbet. Det ska bli riktkigt spännande!
 
Hoppas alla får en grym dag och att vädret inte blir allt för uselt!
 

Jobb

Idag jobbar jag som vanligt på Horsemeup.se's servicebutik i Västra Frölunda. Där är jag fram till 14.00 och sedan blir det mer jobbgrejer.
Jag blir upphämtad från Horsemeup och åker då in till stan för att titta på lokaler där det blir fotoutställning och jobb för min del i helgen. Spännande!
Det är en ganska fullspäckad vecka det här men det är hur roligt som helst tycker jag. 
Inför helgen är det lite pirrigt i magen, men det ska nog gå bra (:

Äntligen!

Ikväll åker jag, Pippi och mamma på hoppträning för Sandra.
Det var nog en månad sedan vi var där och flera veckor sedan vi ens hoppade. Vad jag längtar alltså!
Jag hoppas att vi inte har halkat efter allt för mycket. På de hoppträningar vi har hunnit med hittills har Pippi utvecklats enormt från gång till gång. Men då var träningarna mer regelbundet.
Så exalterad för ikväll! :D
 
Såhär såg vår hoppning ut i maj haha:

The Typical Ellen

Igår:
 
Jag blev så satans blöt och kall ):

Foderföreläsning

Idag var en representant från Krafft i stallet och föreläste om hästens näringsbehov och foderintag. Det var otroligt intressant och upplysande!
Kort sagt så är det viktigt att hästen får en välbalanserad kost där alla mineraler och vitaminer finns tillgängliga i rätt mängd för individen och mängden energi och protein finns anpassat efter den mån hästen använder det.
När det kommer till grovfoder är det faktiskt bättre med ett hö/hösilage/ensilage med låga värden så att hästen kan äta mycket och bli mätt utan att få i sig för mycket protein. Då är det lättare att tillföra det i form av lusern eller kraftfoder och mineraltillskott. På ett stort stall är det extra lämpligt eftersom det finns så många olika hästar att ta hänsyn till.
 
Pippis nuvarande foderstat är helt ok. Hon kan få lite mindre hösilage.
Vi har känt att hon har haft lite dålig energi på sistone och blev rekommenderade Groov 125. Ett kraftfoder med högt proteinvärde som hjälper till att bygga muskler men inte någon raketbränsle som exempelvis havre. Vi ska pröva det här i ett par veckor med en mängd på 2kg om dagen för att kunna märka av effekten.
Jag hoppas såklart på ett bra resultat; en lite piggare mer energisk häst i ridningen som inte blir grinig för att man ställer krav på henne.
 

Redo för Regn!

Tills nyligen har vi ju varit lyckligt lottade med en torr höst. Men nu är det nog hög tid för regnet att komma.
Det låter ju inte roligt alls men om man bara ser till att hålla sig torr och varm så är det faktiskt inte så farligt. Det är en mycket bättre taktik än att först försöka förneka Göteborgsvädret och sedan sitta hemma och sura över att man blir genomblöt bara man sticker ut näsan genom dörren.
 
Svart och stilrent
 
 
Klassiskt Blått och Rött
 
 
 
Fin och Färgglad
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Buspållen

Igår blev det, som planerat, konditionsträning.
Lite kyligt ute, men med polotröja, vindjacka, extra tjocka handskar och pannband under hjälmen så gick det an. Faktumet att det varken regnade eller blåste så värst kändes väldigt upplyftande!
   När jag konditionstränade med Joppe så visste jag att det kunde bli lite bocksprång i de första galopperna, men det var ju bara roligt.
Pippi har också bockat i galoppen tidigare men näven om det är riktigt kul det med så känner jag av rädslan för att ramla av. Därför låter jag henne trava en stund och håller tillbaka lite i början när vi galopperar i hopp om att hon springer av sig lite innan vi ökar tempot. Men min lilla tjej tycks bara bli piggare och piggare!
Med undantag från några avsaktningar i brantare nedförsbackar och korsningar av cykelbana så galopperade vi nästan konstant under tjugo minuter. Visst blev hon svettig men energin tycktes öka för varje språng och då och då var huvudet mellan frambenen och bakbenen högt upp i luften.
Knasiga Pippi vad fin hon är. Sånt gör mig så glad. Det är ett rent lyckopiller för min del, en häst som busar i glädje.
 

Ny vecka

Hemma från jobbet efter en vild kamp med en skyltningsvägg. Har stridsskador.
Nu ska jag upp till stallet (efter jag ätit). Mocka och sånt där, ta in hästarna och sedan blir det konditionsträning på slingan för mig och Pippi.
Jag har träningsvärk i ryggen efter barbackaridningen igår..
Rätt fin dag idag ändå. Solsken och inget regn (ta i trä).
Det här inlägget saknar allt som har med djup och eftertanke att göra men jag tyckte att det behövdes lite kommentarer till dagen ändå.
Min bordsdam:
 

November

November är inte precis min favoritmånad. Men än så länge sitter några löv kvar på träden, gräsbanan är fortfarande grön och just nu skiner solen.
Den här månaden har vi ju dessutom vårt årliga Gåsahopp i klubben. Inget deltagande för min del i år men det ska bli kul ändå.
Nu är det dessutom dags att börja planera för Luciafirandet i stallet som jag i ett sinnesförvirrat ögonblick erbjöd mig att ansvara för. Jag ser verkligen fram emot det med skräckblandad förtjusning. Som tur är så har vi grym sammanhållning i klubben och jag vet att jag kommer få bra med hjälp till det här!
 

Släktmiddag

För att fira Malins födelsedag hade vi middag.
Malin och vår kusin gjorde den fina tårtan.
 

Barbacka

Idag blev det barbackaridning. Resultatet: En genomriden häst och skavsår i rumpan. Aj.
Igår var Pippi fruktansvärt grinig och varken jag eller mamma lyckades riktigt komma över "spärren". I och med det fick jag en nästan lika bråkig häst under mig idag. Men jag gav mig inte och var noga med att ge henne mycket beröm när hon gjorde rätt för att hon skulle tycka att det var roligt. Det verkade funka för hon blev mer och mer positiv till arbetet jag satte henne i och mot slutet gick det riktigt bra.
Hon busade lite i galoppen och liksom hoppade fram en bit på en långsida. Men efter det skötte hon sig fint.
Halter har vi övat mycket på och de börjar faktiskt bli riktigt bra. Även galoppfattningarna sitter som de ska i samlad form allt oftare.
 
Efter ridningen spolade jag hennes bakben med kallt vatten för att kyla dem. Hon var lite svullen innan jag red men efteråt var det helt borta.
Hon tycker inte riktigt om att bli spolad men hon står snällt kvar och mumsar på lövhögen som är intill slangen. Morötterna som jag hade med till muta var inte så intressanta.
 
 

Snabbis

Tjena!
Snabb uppdatering innan jag sticker iväg på Halloweenparty hos vänner.
Mamma red Pippi idag efter att jag ridit fram henne en stund. Hon hade en del energi men ville inte använda sina krafter till goda gärningar. Riktigt besvärlig var hon faktiskt i vänstervarvet.
Nu var det längesedan hon var sådan och vi har väl haft det lite väl lätt tyckte hon.
 
Imorgon blir det barbackaridning innan släktmiddagen.
Världens mysigaste väst:
 

Fredag

Idag tar snälla mamma hand om Pippiluren.
Jag har lite ont om tid. Skulle äta när jag kom hem från jobbet och ska snart åka till Jakob för Halloweenfest. Att göra allt i stallet däremellan skulle bli rätt stressigt.
Det verkar inte som om någon har tänkt att klä ut sig till festen. Skittråkigt tycker jag men får väl spara mig till den imorgon istället.
Nu ska jag ta fram lite kläder för kvällen och sedan färga håret. Det är rätt jobbigt att färga dreads men det går!
 
Moutain Horse har släppt träns och tillbehör. Tycker verkligen att några av tränsen är skitsnygga.
Detta är min favorit: (dock föredrar jag remontgrimma)
 
Det är snygga lackerade detaljer på som tyvärr syns lite dåligt på bilden.
 
Alla träns hittar du här.
Vad tycker ni om MH's bidrag till tränssortimentet?