Min fina vildhäst

Från och med nu ska jag alltid önska att få låten Eye Of The Tiger uppspelad när vi tävlar dressyr!
Första ritten gick sisådär. Godkänt men inte mer. Sjukt tråkig domare som inte gav en enda positiv kommentar, har nämnt det förut att jag tycker att det är viktigt särskilt på låg nivå att de lyfter fram det som gick bra. Håller absolut med om poängen och kommentarerna men inte ens ett "Lycka till" eller "fin häst men öva på det här" kunde hon med att ge.
Inför ritt nummer två galopperade vi fram i full fart och lekte vildhäst och indian, ett vinnande koncept kan jag säga (eller inte vinnande för vi vann ju inte då men). Hela programmet gick bra men när vi skulle rida upp mot domaren, hälsa och rida ut så byttes musiken till Eye Of The Tiger med Survivor och vi stormade fram med schvung i traven och kände oss bäst i världen. Med massor av power fick vi till rena, taktmässiga gångarter (något som inte alltid blir rätt) och hamnade på 11e plats av 37 med 64%. Nästan alla som kom före oss skulle rida Lätt A efteråt.
Jag såg att några tjejer stod och fotograferade vid framridningen så jag slängde iväg ett mail till arrangören och frågade efter dem. Här är några bilder som en av tjejerna tog, så himla kul att äntligen få några bra bilder på mig och min häst (förlåt mamma).
Kan dock inte riktigt komma över hur fruktansvärt rund jag är i fejset.

Planen tillsvidare

Hej hästbloggen, ett tag sedan sist. Jag hoppas ju såklart att ni som läser här har hängt med över till min nya blogg men kan ju också förstå att vissa läste enbart för hästerites skull. Därför har jag nu bestämt mig för att försöka lägga upp typ tre inlägg i veckan. Lite för att berätta hur läget är med mig och hästarna, vad som är på gång och vad som har hänt. Ska även försöka lägga upp lite annat kul också, när det händer något särskilt och kanske något tips eller ett bildinlägg, vi får se helt enkelt.
Här öser regnet ner till och från och jag tycks alltid pricka skurarna när jag ska rida. Dock var det en regnfri dag i lördags när Julle hade tagit sig hit ner på en sista minuten biljett och vi red på långritt med lunchpaus. Jag körde ut i skogen på morgonen och gömde undan en kylväska med mat och satte upp snöre runt några träd som blev en liten hage åt hästarna.
Vi hade det hur mysigt som helst. Av en ren händelse var vi klädda i grå mantlar med guldknapp, sånt som känns praktiskt att ha fladdrande bakom sig när man galopperar genom skogen.
I ett svagt ögonblick har jag anmält mig och Pikachu till en dressyrtävling på söndag. Vi ska genomföra två program (Lätt C:2 och Lätt B:1) och jag kan inte riktigt förstå hur jag ska kunna komma ihåg båda två. Shit pommes vad har jag gett mig in på? Opassande nog så tycks vi vara inne i någon liten svacka i dressyrarbetet. Men jag ser mest helgens tävling som en träning och erfarenhet, visst vore det kul med en rosett men det är lite skit samma faktiskt (ljug, jag vill vinna över alla).
Julle på en pläd under vår lunchpaus

Nya bloggen

Det är hit ni ska söka er när ni törstar efter mina ord och bilder, när ni famlar efter ljus i mörkret och när ni längtar efter värme i vinterkylan, hit, till Mitt Kungarike

Hejdå bloggen

Efter lite om och men hur jag skulle vilja göra med den här lilla tramsbloggen har jag bestämt mig för att nästintill överge den. Men bara nästintill.
Jag trivs om bäst när jag kan få ta ut svängarna rejält i min gestaltning av sånt som händer och blir riktigt ivrig när jag sätter igång med att ljuga, överdriva och placera mig själv högt uppe på en piedestal, där jag hör hemma.
Men till och med jag håller igen en aning när det kommer till bloggen här. Jag kan faktiskt inte med att skriva om ett träningspass eller tävling med Pippi och påstå att det gick strålande som alltid när det kanske inte gjorde det alls. Att skriva sanningen, att det här och det här gick rätt bra men vi behöver jobba på det här och det här känns ungefär lika upphetsande som att snorta sågspån.
Men då och då får jag ju klart ett infall om att ändå berätta något om vår faktiska utveckling tillsammans och då kommer jag återvända hit. Samma sak när jag har varit iväg och fotograferat på en tävling och vill visa bilder eller något annat som är direkt häst-relaterat. Har ju till exempel lovat att beskriva hur jag gjorde dem olika pannbanden.
Med andra ord kommer (har) jag helt enkelt skapa en ny blogg medan den här får gå på halvfart. På den andra bloggen kan jag ljuga hejvilt utan att någon kan stoppa mig men när det blir på tok för hästigt publiceras det istället här och länkas från den andra bloggen. Den nya är alltså inte en hästblogg alls, även om mina fina vänner nämns där med jämna mellanrum.
Imorgon kommer jag att länka till den nya.

Vad har man på sig på Breeders?

Help plz!
Imorgon ska jag på Breeders med min tränare. Vi går som besökare och betalar inträde 'n shit.
Jag står inför följande dilemma: Vad fan har man på sig?
Det är ju i en häst-miljö och risken för att lukta och bli skitig är kanske överhängande, eller? Jag förstår ju att ridbyxor och stövlar inte är ett alternativ, men hur mycket ska man klä upp sig? Det är ju egentligen en rätt så fin tillställning men vi bor ju i Sverige och inte Kentucky där stora hattar är en självklarhet. Var på finhetsskalan ska man lägga sig? Är det "De här jeansen kan jag lätt ha om jag ska ta in hästarna lite snabbt men om de är nytvättade även i mataffären och tröjan är ju inte så skitig om man inte kollar noga" eller "Har precis hämtat den här kappan från kemtvätten och skorna är sprillans nya" ?
Okej, jag är ju rätt klipsk så jag gissar att det är närmare det första alternativet men kanske något fräschare. Kan trots min klokhet inte sluta grubbla.
Från Kentucky Derby Hat Parade