Sto f.08 ca 160cm

Är i Skåne och kom nyss tillbaka från en provridning på bollerup. Ett sto e. Peking ue. Maraton som skulle sättas in i verksamheten på gymnasiet men passar tydligen inte helt till det. Mycket häst för pengarna som morfar sa. Hon är kraftigt byggd men väldigt välproportionerlig. En häst med mycket go i men utan att vara stark. Vi ska åka tillbaka imorgon så mamma får rida och kanske lite löshoppning.
 
Bilder kommer imorgonkväll eftersom jag skriver på mobilen och inte har bilder i den.

Om Mig

 
Jag väljer att presentera mig enligt lågstadiemodellen; namn, ålder, djur och intressen.
Jag heter Ellen, är 21 år och bor i södra Göteborg. Jag har min häst Pikachu (som ni kan läsa mer om på hennes egen flik), två katter som heter Figaro och Bullen och en liten kaxig kanin som heter Kringlan. Bortsett från mitt ganska uppenbara intresse hästar och ridning så tycker jag om att fotografera (precis som varenda tjej i hela Sverige med en blogg) och försvinna i skogen (och skriva då det är min enda talang här i livet).
Det här är när jag försvinner i skogen och fotograferar på samma gång - multitasking som det heter.
Innan vi köpte Pikachu så hade jag en ponny som heter Joppe. Han är på riktigt den bästa ponnyn i hela världen. Tillsammans levde vi livet och var ute och tävlade en del i hoppning. Det gick strålande för oss tack vare ponnyn men eftersom jag inte är någon tävlingsmänniska egentligen så var det knappast någon elitkarriär. 
Nu på äldre dar har jag blivit en tönt och håller mig hellre till dressyr. Den officiella sanningen är att jag tar det lugnt med min "nya" häst men att jag så småningom vill starta fälttävlan med henne. Den riktiga sanningen är att jag är rädd för att ramla av. Jag vet helt enkelt inte hur man gör när en häst stannar på hinder då det är helt nytt för mig.
Resan från vanlig dödlig till hästintresserad har varit som sådan: 
Jag minns inte första gången jag red men det var förmodligen på min mammas gamla B-ponny Chicke, en busig gammal man som blev respektabla 36 år. Min lilla mamma är alltså hästintresserad hon med och stöttar och hjälper mig genom livet med de fyrbenta odjuren. Själv började jag dock inte rida på ridskola förrän jag var nio år och red en gång i veckan som de flesta andra ungar. Efter ca tre år blev jag medryttare på en ponny som vi året därpå skulle hyrt tillsammans med en annan familj men tack vare en regnig midsommar blev det en spontan provridning av världens finaste ponny och plötsligt var han min. Det var på allvar den bästa dagen i mitt liv. En trettonårig hästtokig tjej får sen egna ponny. Det är obeskrivligt.
Ponnyn Asterix och jag, min älsklingshäst på ridskolan.
Jag har, tro det eller ej, ett liv utanför hästvärlden också där jag pluggar till Webbredaktör, går på konserter och - som tidigare nämnt - försvinner i skogen.

Valack f.09 ca 160cm

Den svarta hästen var hur charmig som helst. Fantastiskt temperament och ville gosa hela tiden utan att vara bufflig.
Han är inte långt kommen i utbildningen men betydligt stadigare och i bättre kondition än stoet vi tittade på i söndags. Han var jättetrevlig att rida och hade en naturlig bra form.
Dock är jag lite förblindad av hans personlighet och har svårt för att se de mindre bra sakerna som mamma pekar ut. Bakbenen har han bakom sig istället för in under (och haserna är dessutom väldigt raka) vilket ger honom sämre förutsättningar att skjuta på med dem. Förmodligen är han ingen fantastisk hopphäst med tanke på stammen men verkar heller inte vara en enorm dressyrtalang trots stammen.
Han är även aningen överbyggd men mankenb ser inte ut att vara helt utvecklad än, så det lär rätta till sig.
 
+ Otroligt trevlig personlighet, behaglig att rida, har en bra naturlig form.
- Bakbenen, inga bra förutsättningar för hoppning.

Svartis

Imorgon ska jag och mamma till Halmstad för att titta på den svarta valacken.
Ser fram emot det jättemycket och har alldeles för höga förväntningar än vad som är nyttigt.
Det finns en stor risk att lillen inte är något vidare på att hoppa eftersom det varken finns någon talang för det på vaken faderns eller moderns sida. Men vi får väl se.
Jag måste verkligen se till att det kommer upp mer bilder här. Det är ju heltrist annars.

Framtid

Nu är det dags att söka till högskolan för att kunna börja till hösten, vilket jag inte tror att jag vill..
Jag är rätt säker på att jag vill utbilda mig till gymnasielärare, men inte riktigt än. Delvis för att jag vill hinna med saker som att resa innan jag påbörjar en lång utbildning 
och delvis för att jag inte är helt säker på om jag enbart vill jobba med det framöver. Självklart kan man byta riktning även när man är äldre och utbilda sig till något annat.
Men för ett litet tag sedan blev jag lite smått intresserad av hippologprogrammet. Det är för er som inte vet en treårig utbildning där man utbildar sig till Hippolog och då alltså är professionell inom hästyrken, beroende på vilken inriktning man väljer det sista året.
Det är en utbildning som värkar väldigt rolig och lärorik och även om jag kanske inte har tänkt mig att försöka försörja mig på hästar resten av livet (eftersom det kan vara väldigt svårt) så vill jag även hålla dörrar öppna.
Men det är just att det är en treårig utbildning så det är ju knappast något man slänger in för att sedan fortsätta som vanligt.
Har ändå missat ansökningstiden för i år så jag har ju ett helt år på mig att fundera.
Det är en stor fördel om man har minst 6 månaders yrkeserfarenhet inom hästbranchen så det kanske är något jag får se till att skaffa mig efter sommaren.
 
Info om programmet:
 http://www.slu.se/sv/fakulteter/vh/institutioner/enheten-for-hippologutbildning/utbildning/

Facelook

Här är en uppdatering av mitt face om ni skulle ha glömt, eller aldrig sett det förut.

Man ska vara seriös

Har på mig min favorittröja som Julle har gett mig och ni kan även se hur misslyckad och ojämn min blekning av håret blev blev.

Nu ska jag sova eftersom jag ska upp snortidigt imorgon och åka till Bollebygd för att jobba.
Det är så jävla tidigt, skojar inte alltså.

Sto f. 09 159 cm

Mellan åkrarna och genom skogarna färdades jag och min lilla mamma i går. Det tog över tre timmar, vilket var längre än vad vi beräknat så i och med det plus ett akutstopp för lunch och toalett kom vi fram till Åkesbergs Säteri 40 minuter senare än planerat. En liten lurvig en var det som gärna ville hälsa på oss när vi kom in i ridhuset. Mörk fux med bläs och massor av vinterpäls, men söt var hon!
Först visade de henne några minuter. Hon såg trevlig ut men inget speciellt direkt. Förutom skritten.. Den såg rätt märklig ut och sen när jag satt upp på henne kände jag av det också. Frambenen var helt stela och spretiga. Inte någon form av hälta eller så men det liknade nästan någon variant av spansk skritt. Det är ju kanske inte riktigt vad man vill ha under en framskrittning. 
Man behövde driva en del men hon kändes inte trög, snarare osäker på vad det var man menade. Många hästar förstår ju att man ska röra sig framåt tills ryttaren säger stopp men man fick liksom påminna henne om vilken riktning man skulle i.
Hon var även väldigt vinglig. Bara för att väggen svängde var det inte självklart för henne att hon skulle göra det och plötsligt kunde hon försöka byta varv på volten. Men allt detta beror förmodligen på att hon är väldigt orutinerad. Hon har inte blivit riden mycket alls och självklart är det inte helt lätt för en liten häst att förstå minsta vink, särskilt inte med ny ryttare.
Hon får dubbla plus av mig och mamma för sitt fina och trevliga temperament. Hon stod stilla och fint när man höll henne och när en häst kom lös i ridhuset och sprang omkring så höll hon sig relativt lugn med tanke på åldern och omständigheterna.
Trevlig och något händelserik provridning.
Ibland såg det ut såhär:
 
Och ibland såhär:
 
+ Temperamentet! Väldigt lagom i storleken för oss.
- Orutinerad, ej hoppad med ryttare

Imorgon..

..kommer bilder och beskrivning av provridningen idag! Det var trevlig och händelserikt.
Resvägen var lite mer än tre timmar så vi var inte hemma förän halv åtta och då var det fetaste middagen som försatte mig i en härlig mat-koma resten av kvällen. 
Imorgon ska jag upp tidigt för att ta körlektion och därför orkar jag inte berätta om dagen ikväll.
God natt kära undersåtar. 
Papadums som tillbehör till middagen

Provridning

Inte helt lätt att hitta på material att fylla en hästblogg med när man är helt hästlös. Men jag borde helt klart anstränga mig lite mer.
På söndag ska vi åka och kolla på ett av fuxstona (nummer två). Bestämdes idag så jag har inte hunnit bygga upp några förväntningar direkt, vilket kanske är bra. Hon var helt klart en favorit för några veckor sedan men när jag fick reda på att hon bara har blivit riden de senaste veckorna och dessförinnan vilat sedan maj 2012 så känns det inte lika spännande.. Men hur som helst ska vi titta och förhoppningsvis provrida på söndag.

Svart skönhet

En tjej som bodde i Göteborg förut och rider för vår ridklubb har just nu bla. en svart häst i Halmstad som är till salu. Eller, det är inte hennes häst men hon förmedlar den och rider till den har jag förstått det som för ägarens räkning.
Den lilla pållen är bara fyra år och knappt 160 cm hög. Och han är svart.. Det är ju fånigt men jag blev superintresserad så fort hon sa att den var svart.
Svart är nog den mest praktiska färgen på en häst. Liksom med vitt går det att matcha till nästan alla färger, men till skillnad från vitt är det mycket lättare att hålla rent. Perfa!
Fick reda på stammen idag och det är knappast någon gatukorsning. E. Hohenstaufen II ue. Black Coffee. Dräggel-tjusiga hingstar båda två!
Dock har även båda rätt usla omdömen på hoppningen.. och jag som vill rida fälttävlan. Men å andra sidan har Hohenstaufens mor gett många fina avkommor även inom hopp och fälttävlan, så det kanske inte är så illa ändå.
Hur som helst ska vi titta på denna häst inom inte allt för lång framtid.
Hohenstaufen och Black Coffee
 
 
Nu ska jag ta en ordentlig promenad ner till Coop, hälsosam som jag är, och köpa nachos och paprika.
Har avocado som blir till gudomlig hemmagjord guacamole, vilket kräver tillbehör av viss klass, och till middag blir det paprikor fyllda med quornfärs. Att det är veggie bekommer inte min familj då jag är mästerkocken själv. Ni skulle bara veta.

Skånsk kvantitet

I dagsläget ligger de tre fuxstona på minus..
Ingen av dem verkar vara i särskilt god form och en av dem beskrivs som väldigt svårriden. Om man verkligen vill sälja sin häst, varför säger man då att den är svårriden? Självklart ska man inte ljuga, det uppskattar jag naturligtvis. Men hade jag haft en svårriden häst som jag ville sälja hade jag hellre sagt att det var en häst för den duktige ryttaren som vill ha utmaning. Eller liknande.
Men ett av stona, det minsta, står just nu alldeles nära min mormor och morfar i Skåne. Eftersom vi ska dit i påsk så har vi bokat in en provridning då.
När vi ändå är i krokarna passar vi förhoppningsvis på att titta på två andra hästar. En som står hos Svante Larsson som är kiropraktor och har behandlat Joppe flera gånger. Ett sto det med, möjligen lite stor för oss kortisar..
Sedan ska vi även svänga förbi Bollerup och kolla på ett sto som skulle blivit lektionshäst men möjligen var för skarp, som de beskrev det, för eleverna. Inte säkert att det är något för oss men Bollerup är aldrig fel att besöka.
Bilden är från http://enjoysweden.se

När jag var liten, strax innan jag fick Joppe var min största dröm (förutom en egen häst) att börja på Bollerups gymnasium. Jag satt på borggården en gång och grät floder för att jag inte trodde att jag skulle få tillräckligt bra betyg för att komma in. När jag väl slutade nian hade jag inga tankar på Bollerup över huvud taget. 
Jag ångrar aldrig att jag valde den gymnasieskolan jag gjorde, men hade man fått gå två gånger hade jag gärna gått här också.

Kontrast

Målade den här sent igår kväll. Gjorde den rätt snabbt så jag kunde säkert ha fått ett bättre resultat om jag lagt ner mer tid på linjer och detaljer. Men den blev faktiskt som jag ville, så jag är nöjd!
Använde mig av kontrastfärger för att få mer effekt.
Funderar på att göra någon mer liknande idag. Ska jag då använda samma färger så att de hör ihop, eller byta till andra kontrastfärger?
Funderar på att måla hästben nästa gång, är det en bra idé?

Ursäkt

Använde kameran som en ursäkt till att gå upp till stallet och träffa lite folk.
Blev missnöjd med bilderna men här är några som ändå är okej.
Sofias Nicy
 
Ridskolans Bob
 
Ridskolans Wille
 
Ridskolans Saken

Läskunninghet..

..är något man bör uppskatta och även använda om man har det.
Har planer på att bli blond i sommar (eftersom rött hår ändå är svårt att underhålla på sommaren och det vore kul med lite ljus efter fem mörka år) och tog därför första steget i förrgår och köpte "blekmedel". Hade jag läst ordentligt på förpackningen så hade jag sett att det inte var blekmedel utan bara vanlig färg.
Så det enda som kommer att hända när färgen har suttit i är att min utväxt kommer att vara mycket tydligare. Bra jobbat Ellen.
Nu måste jag ta reda på hur lång tid man måste vänta innan man kan färga igen utan att håret tar för mycket stryk.
Någon som vet?
--
Ringde på en häst förut men annars går det inte i raketfart direkt med vårt hästletande.
Funderar på att gräva fram lite hästbilder och redigera eller möjligen måla något för att underhålla den här bloggen i brist på annat.

En hälsning

Mamma fick ett sms idag från Joppes nya ägare. De sa att det hade gått toppen på hoppträningen (vad annars?) och en liten bild på Joppe i hagen.
Känns skönt att veta att han har det så bra! (:

Fuxar

Topp tre på min lista över de hästar som tycks vara något för oss är alla nätta fuxston med bläs. Två av dem är fyra år men i övrigt verkar de rätt olika.
Nummer ett har löshoppat upp till 150 cm. Hon beskrivs som känslig men med mycket motor.
Nummer två har visats på 3-årstestet förra året där det gick bra för henne. Hon är inriden men inte hoppad uppsutten. En välkänd hingst i hennes släkt var far till ett halvblod som min mamma hade i 20 år.
Nummer tre är minst av dem och ser väldigt söt ut på bilden i annonsen. Hon är inriden men inte visad. Däremot är hon hoppad med ryttare till skillnad från nr 2.
Vi har ringt/mailat nummer 1 och 2. Förhoppningsvis blir det provridning snart. Mamma ska ringa nummer 3 senare idag.
Det finns även andra hästar som är intressanta för oss men dessa tre är mina favoriter (:

Överblick

Har hittills hittat sex hästar på Hästnet som verkar vara intressanta. Tre fyra ston och två valackar. Och jag som inte ville ha ett sto haha.
De är alla under sex år och runt 160 i mankhöjd. Tänker inte lägga upp bilder eller beskriva annonserna av hänsyn till ägarna och för att jag inte vill beskriva hästarna för mycket innan jag sett dem i verkligheten.
Vårt största problem med att hitta rätt häst är mankhöjden. Jag är bara 162 cm och min mamma är ännu kortare, så vi måste ha en liten häst och har egentligen satt vår maxgräns på 160 cm. Vi har dock insett att vi måste kompromissa på våra krav en aning eftersom det blir mycket färre hästar att titta på och många av dem har ägarna inte lagt ner så mycket arbete på eftersom de är så små och inte förväntas bli några strålande tävlingshästar. 
 Vi vill gärna ha en häst som har potential i både hoppning och dressyr så att jag kan starta i fälttävlan med den.
-
 Man blir otroligt trött på att kolla annonser efter bara några minuter. Så otroligt många med skitkassa bilder på en häst i hagen. Annonser som börjar med hur ledsen ägaren är över att behöva sälja sin häst. Allvarligt talat. Det är säkert jättemånga som önskar att de kunde behålla sin häst, jag var en utav dem. Men det är så otroligt oproffsigt.
Att sälja häst är business oavsett om det är det du försörjer dig på eller inte. Som köpare vill man inte läsa en massa trams. Man vill veta hur gammal den är, mankhöjd (vilket folk ofta struntar i som om "Storhäst" är det samma som en kategori för ponnyer. Det kan skilja flera decimeter mellan hästarna ju), vilken utbildningsnivå den ligger på i dagsläget och gärna stam om det finns. Vill jag veta mer så ringer jag.
Är alltså otroligt trött på annonser där hästen benämns som älskling och annonsören beskriver sin sorg och därefter ger en roman som handlar om var hästen gillar att bli kliad och lägger till bilder när den står i hagen och betar.  
Dessutom känns det som en (oavsiktlig) förolämpning gentemot de som vet hur det ska gå till och skriver bra, korta men sammanfattade annonser med vettiga bilder. Det gör att det är svårt att hitta en korrekt och seriös plattform för hästannonser.
 
 

Uppdaterar

Ska söka på Hästnet en hel del idag och uppdaterar senare om vad jag hittat och mina tankar kring det.
Just nu är jag jäkligt trött på amatörmässiga annonser som börjar med "det är med sorg i hjärtat jag säljer min ögonsten"
http://hastmarknad.hastnet.se/
 

Hästlös

Det känns väldigt konstigt att inte kunna säga "Jag har tre katter, en kanin och en ponny." om någon frågar vad jag har för djur. Nu har jag bara såna med tassar. 
Jag grät aldrig i bilen hem igår men däremot fick jag kämpa en aning mot tårarna när jag sa hejdå till Joppe. Men jag vet att han har fått ett jättebra hem och det är ju knappast så att han har försvunnit helt. Jag är helt säker på att jag kommer att få träffa honom igen.
-
Nu när jag inte har något riddjur i min ägo på ett tag funderar jag på vad jag ska fylla min vardag med. Det jag borde göra är att träna upp min kondition, styrka och smidighet. Det enda av de tre sakerna som faktiskt existerar är min styrka, men man kan alltid förbättra.
Jag har ett väldigt dåligt förhållande till motion. Det är för mig som den populära tjejen i högstadiet som alla ville hålla sig vän med utom jag just av anledningen till att ta avstånd till normen. Men det verkar ju inte helt ovettigt så man kanske försöker sig på lite då och då att bli som henne, en aning i alla fall. Men gång på gång misslyckas jag totalt och hon hånskrattar istället.
Den verkliga anledningen till att jag inte har någon kondition över huvudtaget är att jag har problem med mina knän och fötter. Jag får fruktansvärt ont i lederna när jag springer (ibland till och med när jag går snabbt) och har haft det så hela mitt liv. Därför har jag hållit mig borta från allt som har med joggande att göra och har aldrig kunnat bygga upp någon kondition.
Inte förrän jag var 17 år tog jag tag i problemet och sökte upp en sjukgymnast för att kolla vad problemet var. Tydligen belastar jag mina fötter och knän på fel sätt och skaffade därför inlägg och tränade upp mina muskler på utsidan av låren för att kompensera felbelastningen. Förmodligen behöver jag träna upp mig mer för jag kan fortfarande känna samma hemska smärta när jag springer men det är lite bättre. Om jag joggar med gympaskor och inlägg och dessutom tänker på hur jag använder mina ben i varje steg så går det hyfsat.
Men eftersom jag inte har någon kondition så är det ju skitjobbigt att springa och därför är det inte kul.
Det som jag skulle komma fram till efter den här långa förklaringen är att nu när jag inte har någon häst att rida på så får jag passa på att bygga upp min kondition. Jag har tiden och inte minst behovet.
Jag har märkt i min ridning att jag blir mycket tröttare än vad jag borde bli så detta är ju inte bara ett tidsfördriv utan även en nödvändighet för att förbättra min ridning.
Till råga på allt är jag smidig som ett kylskåp. Eller nej, inte ens det, för dörren kan man svänga upp hur som helst. Mer smidig som en sten. Så det är något jag också tänker passa på att öva på.
Ni vet den när man ska stå med raka ben och nudda golvet med händerna? Det klarar ju de flesta men det är inte helt ovanligt att man inte kan det. Jag kan inte ens sitta på golvet med raka ben och rak rygg mot en vägg. Det är riktigt illa och jag vet inte vad som är fel på mig. Men jag tänker ta tag i det!
--
Ett inlägg utan bild är aldrig roligt! Så därför slänger jag upp en på ett av de tidigare nämnda tassdjuren som jag åtminståne har kvar.
Kringlan
 

Farväl, världens finaste

Kl 18.00 ikväll har jag inte längre någon ponny. 
Då har jag och mamma kört världens finaste kille till hans nya hem i Onsala.
Jag har inte gråtit över det här än och vet faktiskt inte om jag kommer att göra det, men förmodligen. Känslorna är väldigt blandade. Självklart tycker jag att det är hur sorgligt som helst att jag aldrig mer får sitta upp på Joppe eller hämta honom från hagen. Aldrig mer härliga ponnysomrar på mormor och morfars gård i Skåne.
Men samtidigt är det dags. Vi har haft honom ute på annons i 11 månader och jag har hunnit förbereda mig på en förändring. Nästan varje gång en spekulant har verkat intresserad har jag brutit ihop över tanken på att förlora min prins. Men den här gången känns det inte så alls. Tjejen som ska få honom är så himla gullig, hon berömmer honom jättemycket bara han sätter igång i trav från skritt och han verkar tycka om henne också. Det känns verkligen rätt och jag är redo att släppa taget. Men jag lär storböla i bilen hem när vi har lämnat honom ändå.
Julia var snäll och trotsade kylan för att komma till stallet igår och ta lite bilder på mig och Joppe.
Tack

Sista dagen

Imorgon är det sista dagen med Joppe för mig.
Är helt nostalgisk men inte ledsen faktiskt. Familjen som köper honom verkar vara toppenbra och jag är absolut redo för en ny häst som jag kan utvecklas och tävla med och dessutom känner jag mig lång på Joppe.
--
Som jag skrev igår så jobbade jag i stallet idag. Det var mindre jobbigt än jag trodde att det skulle vara men vi var otroligt sega! 
Kollade en stund på tömkörningsclinicen för Anders Eriksson som hölls av klubben och passade sedan på att rida när de som var med på clinicen hade lunchpaus. Ville egentligen rida ut men det blev barbacka i ridhuset på grund av den sjukt kalla vinden ute. Jobbade honom lite lätt i skritt bara.
Imorgon blir det ett ordentligt dressyrpass och jag håller tummarna för att vi ska ha ett riktigt bra sista ridpass tillsammans. Hade därför helst åkt iväg till Lundahagen och hopptränat för min tränare Sandra Gustavsson men han känns väldigt fräsch i dressyren så det ska nog bli bra ändå.
Förhoppningsvis kan jag få hjälp av någon imorgon som kan ta lite fina foton på mig och min prins. 
Nu ska jag göra mig i ordning och sedan sticka till jobbet i stan, ska jobba till 01 så jag kommer vara hur trött som helst när jag kommer hem eftersom jag har varit uppe sedan kl sex.
Ha det bra! (:

Trött

Kom nyss hem från jobbet i stan. Har ätit två asgoda mackor med mozzarella och sallad med en stor kopp te till. Kändes välförtjänt efter en jobbig kväll.
Nu ska jag se till att somna bums med det samma så att jag är pigg när jag vaknar kl sex imorgon för att gå och jobba i stallet. Har inte jobbat där på evigheter nu så vi får se hur det går. Kommer förmodligen att vara helt utmattad, men överlever förhoppningsvis.
Godnatt!

Presentation

Innan jag drar igång och börjar blogga känns det inte mer än rätt med en presentation av mig själv.
Jag heter Ellen är 19 år (fyller 20 i år) och bor i södra Göteborg. 
Att starta en hästblogg just nu känns egentligen lite sent påtänkt, jag har ridit aktivt sedan jag var 9 år och har i sex år haft en ponny, Skånhällas Joppe. Men nu, när jag tänker börja blogga om hästlivet så har jag precis sålt min älskade ponny (han åker till sin nya ägare på måndag) och tycks stå inom en väldigt kort framtid utan häst. Men det är ingen tillvaro som jag tänker stanna kvar i länge, jag och min mamma letar efter en ny häst att fylla vår vardag med. En liten storhäst (eftersom vi båda är riktiga kortisar) som har kapacitet att utvecklas tillsammans med mig i både hoppning och dressyr.
-
Jag har tyckt om hästar så länge jag kan minnas. Har ingen aning om hur gammal jag var första gången jag satt på en häst.
Min mamma fick sin första ponny när hon var sex år och hade därefter flera olika ponnyer och till slut ett halvblodssto fram till hon var 30 år. Flera av dessa hästar stod kvar på min mormor och morfars gård i Skåne tills det var dags för dem att somna in av ålder.
Det var på mammas gamla B-ponny Chice som jag åkte runt på varje lov när jag var hos mormor och morfar.
    Våren 2003 började jag rida på ridskolan Mariedahls Gård i Anneberg. Min älsklingshäst där var en D-ponny som hette Asterix. På honom red jag min första blåbärshoppning och fick rosett. Jag såg ut som en liten fluglort uppe på honom.
2007 fick jag världens finaste ponny. Det var den bästa dagen i hela mitt liv och det kan jag fortfarande säga. Att som liten hästälskande tjej få en alldeles egen ponny. Hade kramp i kinderna i säkert en vecka efteråt av att le så mycket.
Min ponny. Skånhällas Joppe f. 2002 e. Priory Dallas ue. Rodlease Dancing Gold. Tillsammans tog vi oss från 70 cm till Lätt A i hoppning vårt sista tävlingsår tillsammans (2011). Men som sagt åker han till ett nytt fint hem på måndag och jag och mamma letar efter en ersättare.
Så vet ni en häst på max 160 cm mellan 4 och sju år gammal som inte kostar flera hundra tusen så säg till ;)
Självklart måste jag bjuda på lite bilder också.
Jag och Asterix 2005
Joppe och jag sommaren 2007
 Bohuscupen dressyr 2010
Framridning för startfälttävlan 2011
New Forest SM 2011
Vår sista tävling Lätt A ackumulator (Jag var galet glad, därav mitt superattraktiva face haha)