Sorry bros

Min dator har helt lagt av gällande bildhantering och jag kan därför inte bringa några sådana till bloggen.
 
Om en timma eller så (eller två om jag känner min familj rätt) åker vi ner till Skåne. Där ska jag försöka ta mycket kort så det finns tillräckligt med "före-bilder". Hur det kommer se ut efter, det får ni se i sommar ;) 

Stillsamt

Idag finns det inte supermycket att skriva om. Pippi och jag tar en vilodag och senare i eftermiddag åker familjen ner till Skåne för att fira mormor och för att jag ska jobba.
Tog massor med kort på lektionshästarna i hagen idag och hoppades på att kunna lägga upp några bilder här. Men min dator väljer att trilskas så vi får se hur det blir med det..

Lastning

Vi tränade lastning med Pippi idag igen.
Den här gången måste jag faktiskt säga att det gick riktigt bra!
Hon var mycket lugnare idag över situationen och inte alls lika skeptisk till vår idé.
När hon börjar backa och vara motstridig tvingar jag henne att backa ännu mer och snabbt eftersom det är jobbigt för dem. Då inser de att det är lättare att gå fram.
Något som vi då har märkt är att Pikachu (till skillnad från min Joppe) är grym på ryggningar. Vilket bakbensarbete alltså, haha!
Idag slutade vi när hon stod lugnt i transporten med alla fyra ben inne och åt havre ur hinken. Då backade jag försiktigt ut henne och hon var så duktig så.
Vi fällde inte upp någon bom eller lucka trots att vi hade kunnat. Igår när vi tränade försökte vi nämligen hindra henne från att backa genom att hålla emot med linor men då fick hon panik och kastade sig ut. Rädslan vi har är alltså att hon kanske ska få panik om hon märker att det tar stopp bakom henne och då försöker framåt istället. Man har ju hört talas om skräckexempel där hästar hoppat över bommen och hemma på stallplanen var det faktiskt en häst som slog en kullerbytta ut ur dörren fram. Hur?!
I alla fall så är jag nöjd med min lilla häst och vi försöker igen på måndag. I helgen ska vi nämligen till Skåne.
Nu när vi är i Skåne ska det förresten fastställas om Pippis sommarsällskap, så jag väljer att vänta lite med info om det innan det är 100 säkert.
Spännande verkar det bli!
 
Pippi kanske blir glad av att komma ner till sina hemtrakter igen! Här är hon i hagen på Bollerup i mitten av april.

Torrt

Torr hals och torrt väder.
Har svårt att andas och under träningen idag blev det riktigt jobbigt stundtals.
Jobba var något vi verkligen fick göra, men jäklar vad bra det blev!
Visst, Pikachu bråkade mycket under vänstergaloppen eftersom hon har det mycket svårare i det varvet och gör sitt yttersta för att slippa göra som jag vill (i början var det höger men inte riktigt på samma sätt som det är nu i vänster).
Hon förböjer sig lätt i bägge varven men i vänstern så är hon mycket vingligare. Jag kan sitta och förbereda för att ha henne utåtställd och jobba som fasen med yttertygeln och skänkeln, eftersom jag vet att hon gärna "flyter" ut annars. Så plötslig ändrar hon sig och drar sig fram med innerbogen istället. Eftersom hon är så oförutsägbar måste man rida väldigt mycket för nuet i vänstervarvet och kan liksom inte förbereda på det sätt som man annars gör med fördel. Jag behöver vara supersnabb i mina reaktioner och där känner jag absolut att det brister.
Men allt var inte uselt. Fram tills den där vänstergaloppen gick det hur bra som helst och jag fick beröm av Viktoria för mina händers placering och inverkan och var tydligen mycket bättre än förra veckan.
Så kul och peppande när man har övat på något och det visar sig!
Snygg-Pippi:

look

Såhär ser jag ut denna torsdag.

Träning idag

När jag vaknade kände jag mig lyckligtvis ganska pigg.
Det gör fortfarande ont i halsen och jag behöver snyta mig stup i kvarten. Men med tanke på att jag frös som fasiken och var öm i hela kroppen igårkväll så känns det najs att jag inte har feber som jag förväntat mig idag.
 Hade inte vart superkul att rida ett träningspass som jag ska göra senare i eftermiddag om jag hade blivit sjukare.
 
Funderar på vad jag ska hitta på fram tills dess att jag ska träna.
Städa huset är ju en grej men jag kanske skulle ta och sy lite också. Vilken hemmafru jag är va!

En fräsch pålle

Jag bestämde mig för att rida i sista sekund trots att jag bara mått sämre och sämre under dagen.
Tanken var att rida fram lite på ridbanan, låta henne sträcka ut i galoppen och sen skritta av henne på slingan.
Men det blev lite mer än så och det slutade med att jag jobbade henne en liten stund ordentligt ändå för hon kändes så himla fräsch. Började galoppen i samlad form men gav henne sedan den utlovade spurten på långsidorna och skrittade även av henne på slingan som planerat.
 
 
Efter ridningen blev det transportterapi.
Lyckligtvis var Jenny, Eva och Hanna snälla och hjälpte mig och min lilla mor med vår trotsiga tjej. Själva hade vi aldrig klarat det!
Vi är långt ifrån färdiga och tvivlar på att vi kan åka ner till Skåne nästa vecka. Men hon var uppe i transporten efter mycket slit och övertalning och kunde stå där aningen avslappnat en liten stund åtminstone. Men att fälla upp luckan var det inte tal om.

Sjukt

Näsan och halsen kliar och jag har hostat upp massor av slem. Verkar som att jag håller på att bli sjuk lagom till helgen och mitt första jobbpass i Skåne. Grymt.
Ikväll är det dags för lastningsträning med Pikachu, rond 3. Just nu står det 1 - 1 till tvåbenta och fyrbent.
Vet inte hur det blir med ridningen idag eftersom jag känner mig rätt krasslig, är liksom helt matt. Men kanske lite härlig galopp på gräsbanan ändå så hon får sträcka på sina fina ben.
Nu ska jag iväg till apoteket för att köpa kollamasken och sen posta hästskit.

Ett skratt förlänger livet

Så jag färgade håret knallorange!

Sofia och Nicy

Ett småtrögt pass

Pikachu hade ingen lust att vara lättriden idag heller.
Det kändes jobbigare idag, förmodligen eftersom vi började lite bättre (eller inte lika dåligt) som igår men slutresultatet var något sämre. Så det blev ingen enorm förbättring direkt.
Hon hade inte samma energi i sig idag så hon var lite nonchalant mot mina drivningar och det kändes trögt.
Men i galoppen var hon jättefin och samarbetsvillig så jag är inte helt missnöjd iallafall.
 
Något som verkar bli en vana snart är att jag och Sofia är i stallet på förmiddagarna samtidigt ibland och tar då kort på varandra.

Godmorgon!

Har inte sovit något vidare i natt eftersom min säng var full av smulor av något slag.. Vaknade flera gånger av att det stack och kliade.
Fick trevligt sällskap av min Bulle på morgonkvisten och låg och gosade i en halvtimma innan det var dags att gå upp.
Yoghurt, nutellamackor och en stor kopp te till frukost. Inte så illa!
Nu ska jag ta på mig ridkläder och gå till stallet. 
När jag kommer hem borde jag kanske städa mitt rum, eller vad säger ni?
Hitta Bullen!

Inte den som låter sig kuvas

Igår tränade jag och mamma på att lasta Pikachu. Det gick väl mer eller mindre åt helsike kan man säga. Det började lovande men vi klantade till det och sedan gick det bara utför.
Det blev fight mellan två irriterade små människor och en mycket trotsig liten häst.
Summan av kardemumman blev att vi åtminstone fick henne att stå på rampen tills vi sa att det var okej att gå ner igen.
 
Dusten från igår satt helt klart kvar i hennes mentalitet idag. Jäklar vilket temperament hon visade under ridningen!
När jag hade henne på stallgången var det inga konstigheter, vanliga halvdåsiga pippi som undrar lite vart kompisarna är.
   Jag bestämde mig för att rida på gräsbanan för att slippa allt damm som kan uppstå i en paddock. Som alltid skrittade jag fram henne till fots i ca fem minuter medan jag successivt spände sadelgjorden. Jag gör halt och sätter igång igen flera gånger för att stämma av att hon lyssnar på mig.
  När jag skulle sitta upp drog jag fram en sockerbit och försökte få henne att stå stilla bredvid den. Då tyckte plötsligt fröken pokémon att det inte var något vidare intressant att lyssna på mig längre och ville minsann inte stå stilla. Hon svängde runt och gick fram och på mig gång på gång.
Jag ledde henne då på en volt och upprepade halter och igångsättningar för att få hennes uppmärksamhet. Till slut kunde jag sitta upp på henne då hon stod stilla.
  Direkt "flyr" hon iväg några snabba steg från platsen där jag satt upp och är sedan jättehetsig och spänd.
Jag arbetade henne i skritt i säkert 15 minuter eftersom hon hela tiden gick emot både skänkel och hand och ville bestämma väg och gångart själv.
 När jag kände att jag hade viss kontroll manade jag fram henne i trav. Hästen var ett riktigt energiknippe, dock ville detta knippe inte lägga den energin på att samarbeta med mig.
  Vi bråkade ett tag men när jag till sist lyckades använda mitt intelligenta jag och komma fram till att det enda rätta vore att vara mjuk och stadig i handen, vara snabb med tillrättavisningar (innan hon han hitta på sattyg som att tvärstanna, byta riktning eller fatta galopp) och inbjuda till ett trevligt pass genom att göra det lätt för henne att göra rätt och då berömma nästan överdrivet.
   När jag gjorde på detta viset började Pikachu sakta men säkert förstå att det nog var det lättaste även för hennes egen del och när vi fått till några prima galoppfattningar och avsaktningar med bra bibehållen form och färdriktning däremellan så avslutade vi.
 
Som ett positivt inslag spolade jag av henne med slangen innan jag släppte ut henne i hagen och det gick faktiskt helt okej. Hon var rätt skeptisk till det hela men det var helt odramatiskt.
 
Något som jag känner att jag måste tillägga är att jag tyckte att ridpasset var väldigt roligt!
Det kändes aldrig hopplöst utan mer som en utmaning. Jag tycker inte att jag "vann" över henne. Vi lyckades båda två att komma överrens och bli nöjda.
 
Jag tycker faktiskt väldigt mycket om min trotsiga tjej ändå
 

För korta dagar

Som jag sa förut var jag på Frölunda idag. Efter det käkade jag lunch, i form av wraps och stack sedan till stallet.
När jag kom hem var det bara att duscha på dirren och byta om för att åka in till stan och äta middag på restaurang för att fira pappas födelsedag. Så jag han helt enkelt inte skriva något om dagens ridning.
Ska se till att göra det nu, men det får bli i ett eget inlägg.
Kvällens outfit i ett stökigt kök
 

Panduro

Stack till Frölunda en sväng idag och köpte bl.a. detta på Panduro.
Vi får se vad resultatet blir :)

Frustration

Jag har mängder av kläder. Min garderob är smockfull. Men som många andra brudar kanske kan känna igen sig i så har jag ändå aldrig något att sätta på mig.Jag saknar något som verkligen visar vem jag är.    
    Har känt ett litet tag nu att en sommaruppfräschning av mitt klädutbud hade inte suttit fel. Men inte fasiken hittar jag några kläder som jag verkligen vill köpa.
  Ni vet när man är lite småhungrig men framför allt riktigt, jag menar verkligen riktigt, sugen på något att äta men man kan omöjligt komma på vad. I flera minuter kan man stirra in i kylskåpet för att sedan mållöst rota runt i skafferiet utan framgång. Så känns det för mig och kläder just nu.
Har letat i alla mina favoritaffärer och mer därtill. Men nu har jag insett att det enda rätta i denna situation tycks vara en kombo av Panduro, tygaffärer, botten av min garderob och mammas gamla symaskin.
 

Mamma

Jag är värdelös på att komma ihåg födelsedagar, namnsdagar och andra liknande dagar. Som till exempel mors dag. Men i år har jag faktiskt kommit ihåg det och köpt en present åt mamma.
 
Min mamma förtjänar verkligen att uppvaktas lite extra en dag om året. Egentligen så förtjänar hon det varje dag.
Tack vare henne så kan jag hålla på med hästar i den mängd jag idag gör. Hon hade häst från hon var sex år tills dess att hon flyttade till Göteborg som vuxen. På så sätt har alltid intresset legat där och lockat mig men hon har aldrig tvingat det på mig.
I fyra år skjutsade hon mig till ridskolan i Anneberg varje lördag. Hjälpte mig att göra i ordning hästarna och visade hur man gjorde. Utan min mamma hade jag aldrig orkat med att ha en egen ponny och tack vare henne kunde jag åka på träningar och tävlingar.
Jag kan med stolthet säga att min mamma aldrig har varit en "ponnymamma". En galen tant som skriker åt andra och gör vad som helst oavsett konsekvenserna för att hennes unge ska vinna. Inte min mamma inte.  
 Hon har berömt mig när jag gjort rätt och tröstat när det gått åt helsike.
 
Min mamma har åkt in till stan kl 3 på natten för att hämta mig när bussarna slutat gå och har knappt suckat åt det.
Min mamma har stått ut med och stöttat mig som tonåring och nu min syster.
Tack för att du finns, mamma. Du behövs
 
 
 
Har ni sagt hur mycket era mammor betyder för er? Gör det.
För de behövs verkligen i våra liv, varenda en av dem.
Tack alla mammor, för att ni står ut med oss.

Sommarsällskap

Skulle jag skriva om.. Men har försökt en stund nu och det blir bara skittråkigt. Så det får bli imorgon istället. Godnatt! (:

Filmsnuttar

Lyckades inte riktigt som jag ville med filmerna, men här är två korta snuttar.
På första filmen går det faktiskt inte så himla bra..
 
 

Galoppfattningar och hoppning

Idag koncentrerade jag mig framförallt på att få till bra galoppfattningar. Det var inte helt lätt men det gick inte alldeles åt helsike i alla fall.
Överlag var det ett väldigt positivt ridpass. Härligt väder och både jag och Pikachu var på gott humör.
När det inte blev som jag tänkt mig var det aldrig för att Pippi var dum eller att jag gjorde något heltokigt. Jag var bara inte tillräckligt tydlig, kunde själv se och förstå mina missar för att sedan göra om det jag skulle på ett korrekt vis och fick bra gensvar från hästen.
  Det var verkligen inte ett perfekt pass, jag hade lite problem med att sätta takten i henne och många gånger slog hon upp med huvudet när det var dags för galopp. Men eftersom det mest var av glädje och entusiasm fanns det inget att bli arg över, jag fick helt enkelt göra om det och vara lite mer bestämd.
 
Hanna hade hoppat innan med sin häst så vi bad henne låta ett hinder stå kvar framme, så jag kunde rida lite cavaletti och kanske ta ett skutt om Pikachu kändes fin.
Som ni kanske förstått så gjorde hon ju det och vi avslutade med några små skutt över ett litet kryss. Inget avancerat alls men med tanke på att hon inte är hoppad sen jag provred i mitten mars och dessförinnan inte sedan februari så får vi ju ta det lite lugnt och stämma av. Jag har inte bråttom.
 
 
Film kommer senare ikväll! (om jag lyckas skicka dem till mig från mammas telefon..)

Kattastroferna

Många av bilderna är långt ifrån bra, men jag valde dem för hur de fångar ögonblicket och inte skärpan.

Bloggtablå

Idag kommer det förmodligen bli en del inlägg!
Först ut på programmet kommer det mängder med bilder som visar Kattastrofen som inträffade i min trädgård i förmiddags.
  Därefter en analys av dagens ridpass som ännu inte ägt rum, förhoppningsvis någon bild då med.
Sedan ska jag berätta hur det har gått med att hitta sällskap åt Pikachu i Skåne i sommar. Det har gått bra men inte alls som jag tänkt mig. Ska bli roligt att dela med mig av det till er!
  Sist men inte minst ska jag leta fram lite smått och gott att fylla denna lördag med.
 
Hoppas ni har en härlig start på helgen, även om inte vädret är det bästa!

Vilodag

Idag har Pikachu fått vila eftersom vi hade lektion igår. Hon är ju inte van vid att bli riden såhär mycket så vi ser till att ta det lite lugnt med henne.
 
Jag har varit på stan nästan hela dagen idag. Var med boysen.
Philip skulle tatuera sig och vi tänkte hålla honom sällskap eftersom han skulle sitta hela dagen. Men det fick vi inte för tatueraren, hon var rätt otrevlig faktiskt. Jag förstår att det inte passar med mycket folk runt om när man ska jobba men hon var riktigt spydig när hon sa det till oss.
  Jag, Jakob och Jonte gick på second hand äventyr i stan istället. Tänkte leta efter lite najs kläder men hittade verkligen ingenting, så det blev två böcker istället. Hela Sagan Om Ringen trilogin i en bok med Tolkiens egen teckningar och Anthony Kiedis självbiografi.
 
Nu ska jag färga håret. Blekte utväxten igår eftersom målet var att bli lite sådär mellanblond i sommar. Men jag glömde bort tiden så när jag sköljde ur var det gul-vitt. Snyggt!
Insåg att för allas trevnad bör jag inte vara blondin. Så nu ska jag färga orange på det som inte längre är det. Det är ju en rätt kul färg och kanske inte det vanligaste.
 
Fotograferade i trädgården för någon vecka sedan.
 

Äntligen gräs!

Idag fick privathästarna äntligen gå ut i gräshage!
Vi har förberett dem genom att beta dem en stund varje dag så att de inte ska bli dåliga i magen av allt energirikt gräs. De beter ju sig som gamar de förstadagarna i sommarhagarna. 
  Det blev ganska sent i år eftersom det har varit kalla nätter så länge och gräset har inte fått en chans att börja växa ordentligt, men nu så!

Ovanor

15 grader, lite värmande sol och svalkande vind är inte helt fel väder att rida i!
Tränade för Viktoria idag och det gick både bra och dåligt.
Kort sagt har jag en väldigt fin häst som får chansen att visa det när jag gör rätt. Sen är ju grejen att jag ska göra det också..
Jag tränger henne hela tiden med händerna, både ytter och inner om vart annat trots att jag vet att jag ska leda och stötta med tyglarna och placera henne där jag vill med skänklarna.
Sedan är det ju de där galoppfattningarna. Jag kan vara riktigt usel på det. Som Viktoria säger: "Man fattar inte galopp med händerna och överkroppen. Man gör det med skänklarna och sätet". Jag liksom kastar mig framåt helt utan att tänka på det för att jag så gärna vill att hon ska fatta galopp.
  Det som är frustrerande är att jag mycket väl vet hur jag ska göra men glömmer bort det när det väl ska till. Måste verkligen jobba mer på att få in det i skallen och vidare till ryggmärgen.
 
Några övergångar från galopp till trav satt dock helt klockrent när jag gör rätt och det känns väldigt roligt. Pikachu tycks ha förutsättningarna för att bli riktigt fin i dressyren och det gör att man ser hopp i situationen. Så om jag bara lär mig att rida som man ska så går det nog tillslut.
 
 

Nytt igen!

Sådär, nu har jag bytt header och färgtema igen!
Vad tycker ni? (:
Själv blev jag ganska nöjd men som sagt är det här förmodligen bara tillfälligt. Joppe fick vara med trots att jag inte har honom kvar. Är det konstigt?
Han har ju ändå betytt otroligt mycket för mig och varit en stor del av mitt liv under sex fantastiska år.
Den egentliga orsaken till att han fick vara med var för att jag var tvungen att fylla allt utrymme och den bilden passade in med färgerna haha.
Förhoppningsvis kommer jag att ha fler fina bilder på mig och Pikachu snart så att jag kan ha en header med bara oss. Bilden som jag har nu kunde inte ta all plats.
Vad tycker ni om texten på headern? Bloggnamnet, mitt namn och hästarnas.
Något jag gillar extra mycket är att bloggen numera har min favoritfärg, grön.
 

Header

Tänkte pilla ihop en ny tillfällig header till bloggen med någon av bilderna Sofia tog. Får se hur det blir. Håll utkik ;)

Tankar runt min ridning

Idag hade Sofia studiedag så hon var snäll och tog kort på mig och Pippi när jag red. (Vi kom på att det verkar som att vi bara umgås med varandra om man läser våra bloggar)
Hon var pigg idag och ville galoppera, utom när jag ville att hon skulle det. Onödigt att fatta galopp på volten i en samlad form tyckte Pippihästen och försökte övertala mig till att låta henne dra iväg i eget tempo på långsidan.
 Hon slängde mycket med huvudet och var rätt irriterad på mig ett tag. Men hon tycks fungera som så att när man är bestämd och konsekvent låter hon en ta kommandot och finner sig ganska bra i det. Det här med att hon slänger mycket med huvudet är rätt jobbigt och hon trixar även mycket med munnen. Men jag vill inte lösa det genom att dra igen hennes mun med nosgrimman, för om man är mjuk i handen och hela tiden lirkar lite och ger henne uppgifter så slappnar hon till slut av.
Då tar jag hellre den omvägen än att tvinga henne till att stänga munnen. Jag vill ju att hon ska kunna tugga på bettet!
  När hon väl gick med på att lyssna på mig blev det några riktigt bra övergångar.
Målet med min ridning just nu är att hon ska gå stadigt dit jag vill och inte förböja sig i halsen. Hellre att hon är rak på böjt spår än att hon är förböjd och drar iväg med ytterbogen.
Att hon ska gå i någon fantastisk form i dagsläget är inget jag bryr mig om. Det viktiga är att hon inte vinglar omkring på ridbanan lite hur som helst och att hon trampar in under sig någorlunda med bakbenen.
Huvudet får hellre vara framför än bakom hand eftersom hon gärna krullar ihop sig.
 
 
När jag ser på bilderna måste jag säga att jag faktiskt är rätt nöjd med mig själv, men självklart finns det saker att förbättra.
Jag har en väldigt extrem vinkel i min fotled och på bilderna ser det stundtals ut som att jag spjärnar emot med fötterna. Detta är inget jag känner av själv när jag rider. Ska testa att länga stigläderna för att se om det blir bättre. Har lite väl korta för dressyr.
Just nu har jag händerna ganska brett isär och långt ner. Jag tycker inte om att ha det så i vanliga fall eftersom jag associerar det till att ha händerna vid knäna och såga. Men eftersom Pikachu bara är fem år och inte särskilt stadig än behöver hon mer hjälp på sidorna så att säga. Jag får se till hela tiden att jag inte drar i henne bara.
 
Efter att både jag och Sofia ridit betade vi pållarna i en halvtimma och drog sedan hem till mig och käkade pizza. :)

Sommarsällskap

Letar febrilt efter ett sällskap eller två åt Pikachu i sommar.
Jag ska ta ner henne till mormor och morfar på deras gård i Skåne utanför Tomelilla där det finns stall och fina betesmarker. Men i dagsläget har jag inget sällskap åt min sällskapssjuka häst. Det går ju verkligen inte an!
Lusläser på Hästnet mm för att se om någon kan tänka sig att låna ut en ponny eller häst under sommaren, men det ser mörkt ut..
 
Joppe i Skåne 2008

Premiär!

Idag var det premiär för en hel del under ridpasset!
Red med min nya hjälm för första gången. Den var jättebekväm och jag fick inte ont av den alls. (med min frisyr har jag vissa svårigheter med huvudbonader)
Första gången med Pikachus nya träns. Det satt mycket bättre än det gamla. Pannbandet är dock enormt, så det måste jag byta ut.
Vi har aldrig ridit nere på gräsbanan tidigare och det gick riktigt bra. Jag red inget hårt pass utan tanken var miljöträning. I början stretade hon emot en del och ville själv bestämma vilket håll hon skulle springa åt. Men tillslut slappnade jag och hon av och det blev riktigt mjukt och trevligt.
 
Jag och Sofia passade även på att rida ner dem i vadet när det ändå var påfyllt efter terrängen. Så vitt jag vet var det första gången Pippi gjorde det, men i annat fall var det första gången för oss tillsammans.
 
Mamma och Pernilla tog kort.
 
Nicy vet vad som gäller medan Pippi och (inte minst) jag står och tvekar.
 
Man kanske kan doppa tårna
 
Inte så farligt ändå!
 

Startfälttävlan Del 2

Bilder på fler ekipage finns.
Vill du ha någon? Kommentera med din mailadress så skickar jag dem i originalkvalité (:
(Helt okej att kopiera direkt från bloggen, men jag vill gärna att Du anger mig som fotograf om du använder bilden på facebook, hemsida, blogg eller liknande)

Startfälttävlan Del 1

På grund av otåliga barn (Sofia), så delar jag upp dagens tävling i två delar för att ni ska slippa vänta på att jag  ska redigera alla bilder innan ni får se en enda.
Här är de flesta av klubbens ekipage.
Tyvärr, eller vad man ska säga, så är alla bilder tagna vid vadet.

Vänta bara!

Har varit i stallet nästan hela dagen och det har varit hur härligt som helst (:
Lovar att lägga upp bilder från startfälttävlan ikväll, så håll utkik.
Nu måste jag ut och rasta Kringlan en stund.

På programmet

Idag är det startfälttävlan på klubben!
Jag ska vara i domartornet på banhoppningen och vid vattnet på terrängen. Bilder kommer upp ikväll :)

Plågsamt tidsfördriv

Håller på och laddar över bilderna från dagen, det tar en jädrans tid alltså.
Under tiden kollar jag runt på fina sommarklänningar på bla. Bubbleroom, new look och bohoo.
Älskar verkligen att titta på det men avskyr att bära. Jag är ingen klännings tjej, har aldrig vart och kommer kanske aldrig att vara. Äger en enda klänning som jag faktiskt trivs i men har aldrig fått chansen att bära den.
  Hela min kropp tycks förvriden i en klänning. Jag är inte den som brukar ha komplex från halsen och nedåt, men i en klänning är plötsligt mina axlar breda, mina ben blir till stockar och min midja går upp i rök.
En klänning är för mig ett mentalt tortyrredskap.

Väntade ut regnet..

Fullkomligt misslyckad dag ridmässigt sett.
Skulle bara skritta runt på anläggningen som lite miljöträning, på slingan och mellan hindren på gräsbanan osv. Tyckte att jag var supersmart som väntade tills hästarna skulle gå in så att hon skulle få vara ute så länge som möjligt och för att slippa den värsta värmen.
Men när jag var redo bestämde himlen sig för att öppna sina portar och släppa lös ett åskregn. Stod och väntade ett tag på att det skulle sluta men när det inte gjorde det gav jag upp och ställde in henne igen, skulle ju ändå bara skritta tänkte jag.
Tio minuter senare när jag gick hem slutade det..
 
Bilderna som jag tog på Sofia och Nicy blev nog inte helt misslyckade ialla fall.
Här är en, mer kommer när jag rensat upp plats på min hårddisk för de resterande 360 bilderna från idag.
 

Dessa dagar

Igår blev det inget bloggande för jag hade fullt upp med livet. 
Gick upp vid åtta för att städa huset, skulle gjort det i förrgår men fick fruktansvärd huvudvärk.
Efter det kom min kära Jakob hit och vi gick upp till stallet för att fixa åt Pippi och beta henne litegrann. Sen åkte vi in till stan, köpte lite grejer och åt glass utanför Domkyrkan i det härliga vädret.
När vi kom hem åt vi lite och sen åkte vi till Svensk Ridsport i Kungsbacka med mamma. Köpte ett nytt träns, hjälm och en mansax.
På kvällen blev det kräftor till middag på altanen i kvällssolen, underbart!
Som avslutning på en härlig dag cyklade jag och Jakob ner till havet, efter lite komplikationer med cykelpumpen på Statoil.. Förstod inte att man var tvungen att ha ett särskilt munstycke.
 
Nu ska jag till stallet för att fotografera Sofia och Nicy (:
Tänkte även försöka mig på att hoppa de små hindrerna som är uppbyggda inför morgondagens startfälttävlan. Får se hur det går :)
Uppdatering om det senare ikväll!

Rensning

Var ute i trädgården förut och tog kort, men tydligen så är min hårddisk nästan full så jag måste rensa den innan jag kan ladda över alla bilder..
Nirvana i högtalarna, digestive på tallriken och bildrensning på uppdragslistan.

Henri Mick

En kommentar

Ser ni hur snett nosgrimman sitter på Pippi på bilden i inlägget nedanför?
Det ser helt stört ut och den blir alltid så hur jag än sätter den från början. Det blir till att köpa nytt träns snarast!

Grönt är skönt

Såhär matchande var jag och Pippi under dagens träning för Viktoria!
(Svårt att fixa bra bilder på sig själv och hästen när man är ensam med kameran..)
 
 
Träningen blev jag väldigt nöjd med.
Jag gör en hel del missar allt som oftast men när Viktoria påminner mig så fixar jag till det och känner av effekten direkt. Jag måste lära mig att leda mer med tyglarna istället för att försöka tränga ut henne med dem. Det är bara en dum ovana jag har och den ska bort.
  Pikachu var mycket mer samarbetsvillig från början idag så det var väldigt roligt att rida. Vi fick dessutom till några riktigt bra galoppfattningar, i båda varven.
 
Nu ska jag ta mig en tupplur (blir alltid jättetrött den här tiden på dagen) och sen ska huset städas.
Ikväll är det banbygge inför helgens startfälttävlan.

Designtrubbel

Som ni kanske har märkt är min design i trotsåldern och valde att ha menyn längst ner istället för vid sidan om inläggen och plötsligt ändra textstorlek på några av mina tidigare inlägg.. Imorgon tänkte jag ta tag i detta och göra om designen, än en gång.. Tills dess, godnatt!

På gång

Ridpasset i morse var väldigt likt det igår kväll.
Jag börjar med att longera henne lite för att kunna läsa av henne en aning innan jag sitter upp. Hon har skött sig rätt bra båda dagarna men smiter ibland iväg när jag vill att hon ska sakta av till skritt. När jag sitter upp skrittar jag något varv på lite längre tyglar bara för att se så hon inte reagerar annorlunda för att någon sitter på. Sedan kortar jag upp tyglarna för att börja jobba henne.
   Till en början testar hon mig ganska mycket. Kanske kan man stanna upp lite då och då för att slippa trava i någon samlad form, genar lite i hörnen och kastar med huvudet. Men när hon inser att det inte går att komma undan verkar hon vara helt okej med att jobba på. Det känns inte som att hon är kuvad och undergiven, utan mer som att hon accepterar att det är jag som bestämmer och det kanske inte var så illa ändå.
   Galoppen känns rätt bra nu och hon är lättreglerad i alla gångarterna när man fått henne ett fokusera. Halterna är dock något vi behöver bli bättre med.
 
Tycker verkligen om att vara i stallet på morgonen. Det är ljust och härligt och ganska lugnt i stallet. Man behöver inte skynda sig för att hinna rida innan eller mellan ridlektionerna och man har ridhuset för sig själv.
Ändå är det vanliga folket där som finns att småprata med. Precis lagom dos med umgänge den tiden på dygnet!

Plåster på såren

Ber om ursäkt för obefintlig uppdatering idag. Har jobbat nästan hela dagen och det lämpar sig inte att smyga iväg för att blogga. Som ursäkt får ni här en bild på Bolero som flyger runt i hagen, no big deal.
Skriver i morgon om kvällen ridpass, kort sagt gick det bra (:
Godnatt!

Black and White

Vissa bilder gör sig helt enkelt mycket bättre i svartvitt. Då passar de inte alls in med de andra bilderna från samma tillfälle så det blir svårt att få med dem. Därför kommer här några sådana.
 
 
 
 
 
 
Hade färre än jag trodde.. En annan gång blir det kanske med annat motiv än hästar.
 
Godnatt!
 
 
 

Coming up..

Blev lite ställd av krånglet med min design och kom av mig med bloggandet. Men ett inlägg är på gång och kommer förhoppningsvis inte att dyka upp allt för sent. Det gäller foto och jag tänkte se till att få med mycket bilder. Kanske inte bara hästar, vi får väl se. Svartvitt är grejen

Test

För mig ser det ut som att utöver de senaste inläggen så har alla andra plötsligt fått extremt liten text.. Ser ni det med? Testar lite såhär från datorn eftersom de som har normal text är från mobilen. Kanske kommit åt någon knäpp inställning?

Jobb

Idag kära vänner ska jag jobba från åtta till fem i Bollebygd.
Kom hem till min säng halv ett i natt och tog bussen från mig 20 över sex, lämnar nu centralstationen. Med enkel matte kan man alltså räkna ut att jag sovit alldeles för lite. Som tur är älskar jag det här jobbet.
Med andra ord har jag alltså inte tid med att blogga förrän ikväll och har då inte varit i stallet. Men jag lovar att jag ska försöka leta fram något roligt och förhoppningsvis intressant åt er ändå!
Ha en fantastisk dag!

På tåget hem

Är påväg hem från Skåne nu. Har haft en trevlig dag med cykeltur genom skogen, yoghurtanarki i kylväskan, skräckexempel och plastdockor.
Längtar efter min pålle och de fyra mjukisarna där hemma
Såhär ser det ut i min Skåneskog

Skåne från en tågräls

Såg idag något av det vackraste jag någonsin sett, strax efter Båstad.
En dalgång där ponnyer betade, omgivna av bokskog och några låga stengärden. Gräset var sådär knallgrönt som det är på våren och regnet som måste ha dragit förbi någon timma tidigare hade höjt alla naturens kontraster och fick trädstammarna att blänka svarta under sina ljusgröna kronor. Inte ett staket syntes till
En av ponnyerna var isabellfärgad, det var den första jag såg. I sin mjuka fridfulla skepnad tycktes den lilla hästen nästan lysa där nere i sin gröna värld. Som hämtad ur en saga om skönheten i naturens själ.
Sedan såg jag dem andra. I olika varianter av brunt och möjligen fux betade de på den bortre sluttningen. De var precis lagom smutsiga och lurviga som ponnyer ska vara. Märkta av landet de levde i och av fanns de bara till som om inget ont i världen kunde nå dem.
Jag hoppas att ni kan se detta framför er, för jag tog ingen bild. En sådan tagen med mobilkamera genom fönstret på ett tåg i rörelse hade inte gjort annat än vanärat landskapet
Blir jag nästintill poetisk under tågresor? Eller får jag bara tiden till att vara det?
Vill mitt inre tillbaka till naturen? Eller är jag helt enkelt längst inne inte riktigt klok?

En dag i Maj

Helgen började trevligt med ett gratulerande av Ulla-Karin med sång framfört av den nybildade stallkören.
Efter det gick jag och mamma en promenad med vår lilla pålle. Vi gick med grimskaft på varsin sida om henne och såg skittöntiga ut. Men det är för att hjälpa till att hon blir liksidig.
Nu sitter jag på tåget ner till Skåne. Ska på kurs inför sommarjobbet.

Variation

Det fina med hästsport är att man aldrig vet vad som väntar med dessa egensinniga djur.
Gårdagens träning är jag riktigt nöjd med och det kändes som ett stort framsteg. Dagens pass däremot gick åt helsike.
 
 Idag longerade jag henne inte innan jag satt upp eftersom Viktoria tyckte att vi skulle prova det en dag efter en ordentlig träning. Den biten var det inga som helst problem med och det kändes kul att börja ett ridpass på ett normalt sätt. I skritten var hon som vanligt, det enda jag kan tänka på såhär i efterhand var möjligen att hon kärvade lite när jag skulle göra halter, men igångsttningarna till skritt igen var nemas problemas.
När jag skulle trava så märkte jag att hon var fruktansvärt seg. Första gången så svarade hon med att börja trava direkt när jag ville men jag fick konstant driva för att hon inte skulle bryta av. När jag skulle göra övergångar mellan skritt och trav fick jag knappt igång henne igen. Jag tänkte då att hon kanske var trött och hade lite träningsvärk från igår plus att eftersom manegen blivit harvad samma dag så var undelaget ganska djupt och det kanske var lite mycket ansträngning för henne. Men jag kämpade på för att väcka upp henne lite.
 
  Sedan fick jag gå ut i paddocken eftersom det skulle vara lektion i ridhuset. Där var undelaget betydligt bättre men hon ville fortfarande inte trava. Det tog flera varv på en stor volt innan jag fick igång henne. Dumt nog hade jag inget spö.
  Det som känns jobbigt är att jag inte vet varför hon betedde sig såhär idag. I stallgången var hon den vanliga glada Pippihästen och när jag skrittade fram henne var det inga konstigheter. Jag hoppas på att det är stofasoner som det är frågan om och att hon inte har ont någonstans.
Hon gick inte helt rent i traven men det fanns inget speciellt att peka ut och dessutom är det inte så konstigt om det inte ser rent ut när hon hela tiden försöker bryta av.
  Måhända överanalyserar jag det hela och det bara handlar om ett sto med lite träningsvärk som testar sin nya ägare.
 
Passet slutade iallafall med en bra övergång till trav och därefter en avsaktning som jag bestämde över.

Träning

Jag blev faktiskt riktigt nöjd med dagens pass för Viktoria!
Det började med att Pikachu skötte sig riktigt bra när jag longerade henne så jag behövde inte göra det lika lnge som tidigare. 
När jag hade satt upp och viktoria kom fick jag börja jobba ordentligt redan från början, är rätt trött nu efteråt.
Pikachu är som jag nog nämnt ganska ojämn i sina sidor, men trots det så bråkar hon absolut inte när jag försöker få henne att jobba ordentligt och liksidigt. Visst är det jobbigt för henne och det går inte som en dans direkt, men hon lyssnar fint och gör jag rätt så gör hon detsamma.
Galoppen fick vi till i båda varven och det känns hur skönt som helst. Jag kanske inte är ett hopplöst fall ändå.
Vi fick jobba på båda två och det gav resultat. Även om allt verkligen inte sitter klockrent så vet jag hur jag ska rida henne nu och vad det är jag behöver jobba med. Så nu känns det som att vi har fått ett bra utgångsläge och kan börja utvecklas tillsammans!
Bad mamma att filma men det glömde hon bort.. 
Här får ni istället en långt ifrån attraktiv bild på två svettiga tjejer.

Högergaloppen

Den här dagen blev det ett sent besök i stallet.
Dagens pass började i en geggig paddock. Men sedan hade jag sån härlig tur att ridskolan skulle ha teorilektion så ridhuset var ledigt. Idag var det snälla Ebba, Marianne och Anna som hjälpte mig, tack! (:
 
Till en början gick ridningen ganska bra. Hon är rätt ojämn och vill inte alls ställa i vänstervarvet medan hon blir alldeles förböjd i högervarvet. Därför försökte jag hela tiden ha henne lite utåtställd i höger och i vänster ville jag ha henne ställd även på fyrkantspårets raksträckor. Detta gick helt okej men våra vägar var ofta väldigt vingliga.
Vänstergaloppen fattade hon fint och lydigt och bibehöll tills jag sa åt henne att sakta av. Högergaloppen däremot..
Eftersom hon är mycket svagare i högervarvet har hon rätt svårt för att fatta den galoppen plus att jag är fruktansvärt otydlig i mina hjälper. Jag vet liksom inte riktigt hur jag ska göra. Tråkigt nog fick jag aldrig till den och hon började faktiskt bli rätt tjurig på slutet när jag bara försökte mig på samma slarviga hjälper gång på gång och det gjorde att jag kände mig osäker och rädd för att förstöra alltsammans.
Jag avslutade med en vänsterfattning innan jag travade av henne för att sluta ridningen med något positivt.
 Något som faktiskt går bra ändå är våra övergångar (utom galoppfattningen uppenbarligen). Hon lyssnar jättefint på avsaktningar, halter och gångsättningar så det känns bra ändå.
 
  Imorgon är det som jag tidigare nämnt träning för Viktoria Eriksson.
Ser verkligen fram emot det och har jag tur så kanske mamma kan filma. Tvivlar på att jag har någon lust att visa upp hur jag rider henne just nu men kan vara nyttigt för mig själv att se och roligt att jämföra med när vi har kommit längre.
Här har ni en alldeles prima suddig bild på en fin Pippihäst
Godnatt!

Ånger

Jag tar tillbaka det jag sa med "Äntligen regn". Jag tycker ju fortfarande att det hade varit bra med några skurar under dagen för paddockens skull men det här hade jag inte väntat mig. Nu har det regnat konstant hela dagen och det tar i ordentligt. Stackars pållen har inget regntäcke på sig. Men det är inte kallt ute och hennes päls är rätt lång, så hon överlever. Hah, precis nu slutade det regna. Men det tar väl någon minut så är det igång igen.

Äntligen regn!

Vädret är verkligen perfekt nu! Först några varma härliga dagar med sol att njuta av och sen en dos med regn som hjälper grönskan att få fart och fuktar upp paddocken så att den inte är så fruktansvärt dammig.
Förhoppningsvis regnar det inte i flera dagar men den här dagen gör det inte mig något i alla fall.
 
  Jenny kommer hit så att jag kan klippa henne och fixa till den där kalufsen hon kallar för frisyr. Sedan blir det upp till stallet för det vanliga passet med Pippihästen.

Ridningen i dagsläget

De senaste dagarna och i kanske en vecka framöver ser passen med Pikachu ut ungefär såhär.
-Jag skrittar fram henne genom att leda henne runt på ridbanan och göra halter och igångsättningar för att se till att hon är fokuserad på mig och lydig. I det här läget sitter sadelgjorden väldigt löst.
Hittills har jag inte haft det minsta problem med detta och behöver oftast inte ha en sträckt kontakt mellan oss för att det ska fungera.
-Därefter spänner jag sadelgjorden ett par hål och tar ut henne på volten där jag longerar i alla gångarter.
Mycket avsaktningar och igångsättningar är det som gäller. Det första har vi ibland lite svårigheter med. Oftast är det nog jag som är otydlig i mina kommandon men hon verkar heller inte ha lika bra koll på vad det där med att sakta av egentligen innebär. För att hon ska trava och galoppera räcker det för det mesta att säga gångarten och kanske visa pisken en aning.
Detta håller jag på med tills jag känner att jag har full kontroll och att hon har fått upp flåset litegrann. Ibland går det fort och ibland inte. Men jag håller som mest på i 25 minuter.
Jag spänner hela tiden gjorden lite då och då.
-Sedan sitter jag upp på henne när någon håller i (ifall hon skulle få för sig att skjuta iväg) och denna fantastiska person leder henne tills jag har en någorlunda uppfattning av vilket humör hon är på.
Hon har absolut inte visat någon tendens till att slänga av mig igen och jag tror nog att den här delen är mest för min egen skull så att jag snabbt kan slappna av och därmed ge henne en chans att göra detsamma.
När det känns säkert rider jag själv runt i alla gångarterna och försöker att hitta på lätta uppgifter hela tiden åt henne för att hon ska fortsätta vara fokuserad och trygg i syftet med passet.
Nivån känns betydligt lägre än hennes förmåga men jag känner att vi båda (läs, jag) behöver komma in i varandras rutiner. Dessutom blir det hela på över en timma så hon blir ordentligt motionerad ändå.
 
 
Rid-delen idag blev jag ganska nöjd med. Hon lyssnade fint för det mesta och jag kunde slappna av så mycket fortare än igår. Men galoppfattningarna blev urusla, till stor del för att jag är osäker över hur jag ska bete mig.
Eftersom hon är unghäst får jag inte klämma om henne för mycket för att hon kan bli förvirrad och stressad då. Men i galoppfattningen känner jag ändå att jag skulle behöva det. Det slutar iallafall med att jag "jagar" fram henne i galopp. Verkligen inte rätt och det känns så dumt. Just därför är jag så himla förväntansfull inför torsdag då Viktoria Eriksson kommer tillbaka för att hjälpa mig.
Det ska bli så roligt att få svar på mina frågor och verkligen kunna sätta igång med att rida som man ska hahah.
Detta är en sannerligen mjuk mule ska ni veta!
Nu ska jag äta den där glassen jag nämnde förut. Magnum mandel, damn right.
 

Tjena

Första pris till sämsta rubrik går til Ellen!
Har longerat och ridit Pippi idag. Det var sjukt varmt men gick rätt bra, berättar mer sen, ska ut och övningsköra och köpa glass nu.

Godmorgon världen!

Ännu en härlig dag i maj med strålande solsken!
Dock har det viskats om att det inte kommer bli lika najs imorgon, så passa på och njut!
Insåg precis hur otroligt mycket fel det var i förra inlägget hahah. "..öcer två månader.." "ingen riktigt bra bil på mig och Pikach". Bra gjort där.
 
Idag ska jag till slut städa klart mitt rum och senare på eftermiddagen gå upp till stallet för att rida och allt sånt där. Måste bara gå förbi lite snabbt vid 11 för att ge Pippi sin lunch.
-
Försöker förgäves att fixa ihop lite snygga outfits till mig och Pippi. Har hittills två stycken vilket kan bero på att den stackars hästen bara har två schabrak. Ja, hon liter något otroligt av detta. Men jag är så kräsen ibland med färger och mönster, det hade varit mycket bättre om jag kunde göra allt själv. Ty jag vet bäst och ingen annan.
Nej men på riktigt, det hade ju varit sjukt kul och man kan matcha likt aldrig förr!
Bjuder på en renlig solkatt för att förgylla er dag

Helt ärligt

Blev faktiskt riktigt nöjd med den nya designen!
Dock är inte headern helt aktuell eftersom det är en bild på mig och Joppe och jag har ju inte haft honom på öcer två månader. Men jag har ingen riktigt bra bil på mig och Pikach och då har jag hellre den här så länge än en halvkass ett tag.
Vad tycker ni? :)
Gamla headern

Livets härliga dagar

Solsken och knoppar på buskar och träd gör livet så mycket bättre!
Dagen började med en körlektion som gick superbra. På hemvägen möttes jag av Bullen som var helt överlycklig eftersom han tycktes ha trott att jag lämnat honom för alltid när han inte fick följa med till bussen på morgonen. Kändes roligt att få lite kärlek i mjukt orange format. 
Jag använde min fulla matlagningsförmåga i köket och stekte upp en grymt god färdiglagad morotsbiff, värmde makaroner och skar upp en mozzarellaost till efterrätt.
Sedan knatade jag upp till stallet, ryktade min dammiga häst (som faktiskt kom fram till mig i hagen idag) och fick sedan hjälp av Ann med att sitta upp på henne och sätta igång henne.
Det blev absolut inget avancerat ridpass men med longeringen som jag började med blev det totalt en timma så nog fick hon rört på sig allt.
Det gick rätt bra faktiskt, kunde slappna av mycket snabbare idag än igår. Jag alltså.
Jag var i stallet rätt länge men uträttade hela tiden saker och då känner man sig så himla nöjd med sig själv. Tills Sofia kom, skulle egentligen gå hem men stod och pratade länge om livets stora planer.
Nu är jag till sist hemma igen. Har rastat kringlan och ska nu skicka bilder till folk och ge mig på att fixa min design..
Kringlan fick lite maskrosblad till middag

Tillbaka i sadeln

Igår testade jag som sagt att sitta upp på Pikachu igen efter att hon slängt av mig så det visslade om det i måndags.
Vi tog hjälp av Viktoria Eriksson som är dressyrtränare och unghästutbildare. Såhär i efterhand känns det som det enda rätta att göra.
Viktoria longerade först Pippi en stund och sen var det dags för mig att göra min del av jobbet. Vi började med att jag bara hade foten i ena stigbygeln och hängde över henne medan Viktoria ledde. Sedan la jag försiktigt över benet på andra sidan och satt gränsle över henne. Viktoria ledde henne fortfarande men efter ett tag släppte hon ut henne på linan och longerade när jag satt på.Successivt fick jag ta över kontrollen mer och mer.
  Något som förvånade mig var hur fruktansvärt rädd jag var. Eftersom jag inte direkt kände någon rädsla när jag ramlade av och hela veckan har velat sitta upp igen trodde jag verkligen inte att det skulle vara så illa. Jag satt rent ut sagt förjävligt till en början. Som en liten livrädd ihopkurad hård kotte. Men allt eftersom släppte det och på slutet kunde jag slappna av såpass att jag kunde komma till lite ridning.
Känslan av att känna sig trygg igen var helt obeskrivligt skön. Det var inte en sten som föll, utan ett helt berg. Jag är oändligt tacksam till Viktoria som verkligen verkade förstå hur jag kände och pushade mig precis lagom. Förhoppningsvis blir det en ridlektion för henne på torsdag.
  Vi hann med en sadelprovning igår med så nu har vi äntligen en egen sadel. Nu gäller det bara att allt går lika bra idag med. Ska byta om och gå till stallet nu.
Ha en härlig dag i det varma vädret! (:
 

KM Hoppning

Detta är en del av de bilder jag tog på KM idag (:
Är du från klubben och vill ha en eller flera av bilderna? Släng in en kommentar med din mail, så skickar jag dem! 
Finns det ingen bild på dig här? Jag har minst en bild på alla ekipage från dagens tävling i min dator.

Heldag i stallet

Idag har jag varit i stallet från halv tio till halv sju och har bara ätit en baguette under den tiden.
Därför är jag hungrig som en varg och måste äta innan bilder från dagens klubbmästerskap kommer upp.
Håll ut!
Testade förresten att sitta på Pikachu idag igen. Men berättar mer om det senare!

Denna dag, ett liv

Idag har jag:
  • Varit på Åby och fotograferat Sofia när hon red i allsvenskan.
  • Lagat ungspannkaka med Kringlan.
  • Städat mitt rum, typ.
  • Varit i stallet och longerat min rodeohäst.
  • Fixat med Sofias design.
  • Sabbat min egen design.
  • Gjort klart Sofias design.
  • Uppdaterat klubbens hemsida.
Imorgon ska jag: 
  • Hjälpa till/fotografera på Askims KM i hoppning.
  • Sitta upp på min rodeohäst för första gången sen jag blev avkastad.
  • Försöka fixa bloggdesignen..
  • Fixa en ny snygg header till bloggen
  • Städa klart mitt rum.
  • Köpa tågbiljett till Skåne.
Och nu ska jag sova som en stock. Godnatt.
 

Designen..

Håller på att hjälpa Sofia med en blogg design. Klyftig som jag är la jag in designen på fel blogg och har nu sabbat min egen totalt..
Därför ser det ut som skit just nu men ni får leva med det. Ska fixa det så fort som möjligt!

Åby

Allsvenskan omgång 3 (?) på Åby idag.
Som en tapper vän och kämpe körde jag dit i vår stora Citroën, som är som sandpapper vs silke om man jämför den med körskolans bilar, för att ta kort på Sofia och Nicy. I blåsten tog jag mig fram över parkeringen travbanan och kom mer eller mindre i grevens tid för att se hennes första start.
Dessvärre blev mina bilder inget att hänga i granen direkt. Har ingen vidare zoom och det var inget av hindren som stod särskilt nära staketet.
 
Snyggisarna körde på strass
 
 Det var väldigt fint och fräscht på Åby. Banan hade fantastiskt underlag och hindermaterialet var snyggt.
Boxarna där deltagarna var tvungna att stalla upp sina hästar var hur smarta och bra som helst. Förutom att boxdörren gick inåt.. Kanske finns en tanke bakom det, men jag förstod den inte.
En nackdel var dock att de inte hade delat av var gående skulle vara och hästar skulle vara. Det kändes inte som en påtaglig säkerhetsrisk men det gjorde att man var lite förvirrad över vart man skulle ta vägen.
Eller så var det bara jag som irrade runt.

Universeum

Vårens första dag

Fina Pippi

Den fina lilla hästapållen skötte sig så bra när jag longerade henne idag. Hon vet precis vad det handlar om.
Tog en hel del kort denna vackra vårdag men de kommer upp först imorgon.
Nu är jag påväg in till stan, ska på äventyr på universeum med boysen.
Hoppas ni andra har en lika härlig dag som jag!