Det går sådär..

Det går inget vidare med mina försök till internetuppkoppling här :/ Ska försöka ytterligare lite till så får vi se hur det går.
Snart åker Epos hem och då är det bara jag, FB och Pippi här borta. Kringlan bor fortfarande hos morfar, hos mig stryker det runt för många katter. Vi vågar inte hoppas på att dem låter sig övertygas om att Kringlan är en krigskanin. 
På tal om krig så för jag ett sådant mot flugorna i huset. De lurar i hundratal och attackerar när jag äter och när jag ska sova. 
Annat som jag sliter med är att sätta upp staket för att ha en ny hage. Vill inte tära för mycket på den de går i nu och det känns extra onödigt när vi har mycket mark att ta på.
Idag blir det en kortare skogstur för båda hästarna tror jag. Igår var det långritt och vi var alla fyra rätt möra i kroppen när vi kom hem. Bäst att jogga ur slagg och annat idag.
 

Godmorgon vänner!

Ovänner får ingen hälsning. 
Idag skiner solen och vinden har tagit en paus från att riva ilsket i träden. Vädret har varit opålitligt den senaste tiden. Ena stunden skiner solen och man vill blotta sina armar iförd t-shirt och nästa sekund öppnar himlen sig och dränker allt som inte kan söka skydd. Så tyket.
Sedan sist har jag ridit i skogen med mamma, varit på utflykt på ett slott, satt ihop hyllor och varit och tränat dressyr. Snart är min kvalitetstid med mamma över och då ska min dator få lite uppmärksamhet så att jag kan berätta mer om allt.
Idag ska vi på äventyr i Simrishamn och sedan rida ut på en längre tur i skogen.
(ville lägga in en bild men fick inte det för mobilen. Som sagt; följ mig på instagram istället - Rochir)

Bättre nätverk

Sitter och äter frukost i väntan på att kunna släppa ut hästarna. Har upptäckt att jag har rätt bra täckning i köket och kan blogga från mobilen. Woho

Stayin' alive

Två nätter spenderade i huset vid stallet och jag är ännu vid liv. Med råge vill jag påstå!
Så fort jag fått ordning på internet här ger jag en mer detaljerad rapport om läget.
Idag har jag ridit båda hästarna i fyledalen. Mysridning på FB och styrka med Pikachu.
Nu står alla hästarna i stallet och äter kvällsmat. Jag ska bort till mormor och morfar för att käka pizza, mamma kommer också så nu är det nog slut på chipsluncher på ett tag framöver.
Följ mig gärna på instagram, kan uppdatera bättre där nu. Rochir heter jag där.
Här kan jag inte ens lägga upp bilder just nu..

Varning

Det finns risk för stor brist på internetuppkoppling de kommande dagarna. Detta beror på en efterlängtad omorganisering.
Over and out.

Getingstucken

Idag låg jag en stund på hallgolvet med nerdragna byxor och pressade en lök mot vänstra skinkan. Varför tog jag mig för detta påhitt, kanske någon undrar. Kanske att någon rentav inte vill veta och bara stänger ner den här fliken.
Jo, så kan det nämligen sluta om ett gäng jordgetingar bestämt sig för att bygga bo i gödselhögen och du tömmer kärran precis som vanligt utan att lägga märke till de nya hyresgästerna.
Jag hade bara precis hunnit vända på klacken när det stack till i ändan. "Aj, en flisa i ridbyxorna!" tänkte jag men när smärtan bara eskalerade och en arg, gulrandig liten jävel surrade runt mig förstod jag vad som hänt. Jag ömsom skrek allteftersom smärtan tilltog och ömsom skrattade åt den jävliga situation som denna geting hade försatt mig i. På rumpan av alla ställen, jag skulle ju precis rida!
Det var nog skrattet som hjälpte mig hem för jag förstod ju att jag inte kunde bli kvar i stallet. Hur skulle sticket behandlas och tänk om jag var superallergisk och dog?
Väl framme i farstun värkte hela låret och det svartnade för ögonen. Vilket tar oss till hallgolvet. Löken är någon slags huskur och jag tror att det hjälpte lite. Svullnaden gick ner fort men det har gjort ont hela dagen.
Sånt som händer. Eller?

Inte min bild.

Godmorgon!

Pållarna är ute i morgonsolen efter att ha ätit frukost. Även jag har käkat och ska snart ut och piska mattor, sånt man gör en tisdagsmorgon. Efter piskandet tar nog jag och FB en tur i skogen.
Det blev ingen ridning alls igår eftersom det regnade på tvären i stort sett hela dagen. Istället hade vi en myskväll i stallet med extra noggrann rykt och lite vård av utrustning.

Ny kategori

Nu verkar det som att snickarna faktiskt blir klara med listerna idag. Det betyder alltså att jag kan ställa möblerna till rätta och faktiskt mer eller mindre flytta in.. Jävlar. Måste nypa mig lite i armen tror jag.
Jag kommer lägga upp lite mer bilder allt eftersom, hur det såg ut innan och hur det nu har blivit.
Det är mycket jobb kvar att göra utvändigt. Själva bostadshuset är ju fint iordninggjort men de andra byggnaderna runt om ser rätt trista ut och trädgården ska vi inte tala om. Men det kommer, var så säkra. När det är färdigt kommer det att vara den finaste gården på jorden, även om det redan är det i mina ögon.
Såhär såg det ut innan vi började (efter vi brutit upp det gamla murkna golvet och grävt ur)

Sysslor

Studsade ur sängen med ett leende på läpparna och skrek "SLUT PÅ SOMMARJOBBET!!!" samtidigt som jag gjorde bakåtvolter. Det med leendet är åtminstone sant.
Både hästarna och jag har fått frukost och nu ska jag köra iväg för att hämta hö så att de fyrbenta även kan få kvällsmat. Så barmhärtigt av mig.
Lånar morfars skåpbil. Känner mig skittuff när jag kommer körandes i den breda gula bilen; King Of The Road - det är jag det.
Eventuellt köper jag också lite falurödfärg när jag ändå är ute och kör, logen och stallgaveln behöver målas. Ska även googla "How to kakla stallvägg" så det kan bli riktigt tjusigt vid kranen i stallet. Hur svårt kan det vara liksom?
Tänkte rida båda hästarna idag men det ska tydligen bli någon slags storm här. Får se hur det blir med den saken. Kanske får ta och rida ut stormen, höhö.

Nu är det slut!

Sista dagen på sommarjobbet! WOHO!
Så jäkla skönt att veta att det är över. Det hela kommer att avslutas med någon slags middag och karusellåkning, fett.
Nu ska jag ägna mina dagar här åt att bara njuta av livet. Och måla. Logen (där brädorna inte måste bytas ut) och stallet ser rätt trist ut och förstör lite för vårt fina hus som är alldeles nymålat.
Det finns även ett mindre bostadshus intill som också behöver rustas upp både in- och utvändigt. Vi börjar med utvändigt så kan man ju luras lite så folk tror att det är fint.

Listigt

Det är för mig ett mysterium jämförbart med funderingar på universums storlek hur det kan ta över två dagar för två snickare att sätta upp lister i golv och tak i ett relativt litet hus. Dessa förbannade lister är det som sätter stopp för mig att kunna flytta möblerna från mitten av rummen till de platser där jag tänkt att ha dem.

Rutiner

FB blev lite krasslig men det tycks inte vara någon fara med honom, förmodligen tog inte avmaskningen som gjordes innan betet så bra. Men i alla fall så behöver han stödfodras en del och de andra två kan också få ta del av det, därför får de nu gå in på natten så att de kan få både kvällsmat och frukost. Pållarna tycks vara helnöjda med det, tror inte att de har sovit så bra på nätterna nu när det har åskat i en period.
Men i och med denna förändring måste jag kliva upp en timme tidigare än vanligt för att ge dem frukost och sedan släppa ut. Det passar mig dock alldeles utmärkt för jag gillar att gå upp tidigt och få mycket gjort på morgonen.
06.45 stiger jag upp och cyklar bort till stallet (längtar ihjäl mig efter att bara kunna korsa gårdsplanen och vara inne hos hästarna). FB och Epos får müsli och något kilo hö. Pikachu får bara hö.
Jag plockar undan lite i stallet och fyller på vattnet i hagen medan de äter och eftersom de inte får så mycket på morgonen går det ganska snabbt. Sedan får de gå ut och jag är hemma igen ungefär 07.20 och äter frukost.
Klockan åtta är jag färdig med det och då är det Kringlan som får uppmärksamhet. I sisådär en halvtimme är vi ute och går i och runt trädgården och han får mat och nytt vatten.
Sedan har jag en hel timme åt mig själv innan jag behöver cykla till jobbet. Perfekta morgonen helt enkelt!

Hiss & Diss

Varje sommar tycks jag vakna upp med någon slags minnesförlust och allt gällande vilka grejer som funkar bäst mot sommarens stora plåga - insekter - är som bortblåst. Så medan det ännu ligger färskt i minnet tänkte jag skriva några rader om vad jag använt i år och hur det har funkat.
Sommarens Hiss: Flughuva från Topline.
Passar jättebra på alla tre hästarna i strl. Full trots att de har väldigt olika huvuden. Den är mjuk och rymlig och väldigt enkel i modellen. Ingen har fått något skav trots att de har haft på sig dem dygnet runt vissa dagar.
Sommarens Diss: Bromsblockerare.
Luktar skit och fungerar inte alls. Det känns som att man ska dö om man råkar andas in den och trots att hela hästen är nersprayad så kommer flugorna ändå. Vet inte om de faktiskt biter när den är på men för Pippi räcker det att de sätter sig så blir hon väldigt irriterad och stressad (friskt)

Lilleman

I morse var jag iväg och fotograferade Lilleman. Han ägs av samma person som äger Epos och FB.
Lillemans högra öga är mycket mindre än det vänstra och när jag ledde honom tuggade han på min hand, men han var charmig ändå!

Ingen dansar nykter

I samband med ett veterinärbesök där första frågan var "Hur många dagar har FB kvar att leva?" och svaret löd "Han behöver nog bara avmaskas" fick jag nys om vår gentlemans riktiga, fullständiga namn; Nemo Saltat Sobrius - Ingen Dansar Nykter.
   Detta karaktäristiska namn blev hans efter att han gång på gång vinglat fram och tillbaka när han blev riden i yngre dagar. Vinglandet berodde förmodligen på att han var betydligt yngre än vad första ägaren påstod och han var helt enkelt inte mogen för att ridas så intensivt. Men har man ett hjärta av renaste guld så ställer man upp på allt.
Varför kallar man då en häst med ett sådant avancerat namn för "Brun"? Jo, Brun, eller "den lille brune" kallades han långt innan det var dags att bli tävlingshäst och få ett flashigare namn. Annars kunde man väl kallat honom för Nemo, men Brun är bättre.
En annan lurig grej med FB: Man vet vilken hingst han är efter, men inte vilket sto som är hans mor.

Hemtrevligt

Här kan man ju nästan tro att det bor någon! Om någon vecka eller så är det alldeles riktigt.
Jag och morfar har ställt in sängarna och en fåtölj idag och där finns även en slags garderob, en bäddsoffa, ett skrivbord och två stolar (sjukt fina). Det enda rätt viktiga som saknas är ett bord att äta vid, men det har vi nog ett som kan funka tills vi hittat ett bättre.
En snickare ska sätta golvlister snart och i slutet av den här månaden fixas det sista i köket. Men vem behöver egentligen ett komplett kök för att överleva? Jag tänker flytta in innan dess.

Augustikväll - Kringlan Edition

Augustimorgon

Epos

Hej

Jag jobbar som satan (och han jobbar sjukt mycket) och när jag inte gör det är jag trött och vill vila och/eller rida. Kunde gå jättetidigt från jobbet idag och spenderade då eftermiddagen på stranden. När jag inte har något roligt att skriva om utan bara tråkiga saker så vill jag inte. Därför pausar jag lite, chillar lite på det hela.
Om sisådär två veckor är jobbet slut och då finns det tid och ork till att förgylla er vardag med mina sköna ord. Men tills dess ligger jag lite lågt och det blir nog mest bildinlägg. Men vi är väl alla lite lata i värmen ändå.