Lite hälta

Det blev, som ni märkte, inga vinterbilder på hästarna igår. Jag var hungrig, inte på humör och tvivlade på att det skulle bli något bra av det. Men vem vet, till helgen kanske! Istället kan ni få den här bilden och titta på lite grann.
Ikväll ska jag och mamma upp till stallet tillsammans. Vem som rider eller om mamma tar långtygeln från marken vet jag inte, men vi kommer nog använda lite bommar.
Pikachu har varit lite halt/stel stundvis det senaste och vi har väl våra misstankar om vad det kan bero på. Till en början var det förmodligen för att hon var barfota för första gången och inte helt van vid det. Hon tog sig fram lite försiktigt och ömmade när hon trampade på stenar eller annat.
Men sen har det blivit en slags stel hälta som vi tror sitter högre upp i kroppen. I somras fastnade hon ju i boxen en natt och då hände samma sak. När vi var hos veterinären bedömde han det som så att hon har ett lite ojämnt rörelsemönster naturligt men som försvinner när hon är mjuk och lösgjord, när då olyckan inträffade så förstärktes den ojämnheten. Hon har helt enkelt korta och stela muskler som behöver jobbas med. Så den här vintervilan är kanske egentligen inte det optimala för hennes kropp, men förmodligen för hennes psyke. Det är en svår balansgång det där.
Hur som helst så ska vi försiktigt jobba igång henne och verkligen se till att hon är mjuk och varm i kroppen efter varje uppvärmning så att hon får de bästa förutsättningarna att bli stark och smidig i sina muskler. Blir det inte bättre så kollar vi såklart upp det hos veterinären.

Skriv en kommentar